Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2015

Garage - Carrosserie Opel Alain is de vriendelijkste handelaar van Aalst!

Op Donderdag 3 maart 2016 werd tijdens een glamoureuze Awarduitreiking in Hotel Royal Astrid te Aalst. de vriendelijkste handelaars 2015 bekendgemaakt. Deze handelaars werden verkozen door hun eigen klanten zelf bij hun deelname aan de Eindejaarsactie van Handelsgids. Tijdens deze spetterende Eindejaarsactie werden meer als 4 miljoen lotjes uitgedeeld en zijn bijna 20.000 handelaars uit Vlaanderen beoordeeld op hun vriendelijkheid. Alle deelnemers van de Eindejaarsactie op www.handelsgids.be konden punten geven aan de handelaar waar hij of zij regelmatig winkelt. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf.

Om als Vriendelijkste Handelaar verkozen te worden, moest de handelaar van minstens 100 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze klanten mochten, naast hun quotering, ook suggesties voor hun handelaar bijvoegen. De vriendelijkste handelaars van 2015 ontvingen een Award en €500 aan reclamebudget. De tweede en derde plaats kregen respectievelijk €300 en €200 aan reclamebudget. Daarnaast kregen ook de klanten de kans om een mooie prijs te winnen, met een prijzenpot van maar liefst €50.000 verdeeld onder 500 winnaars. U vindt alle Vriendelijkste Handelaars per perslocatie terug op : www.handelsgids.be/persverslagen/2016
 

Interview met Garage - Carrosserie Opel Alain


“De award voor Vriendelijkste Handelaar is echt een erkenning van ons harde werk. Het toont dat we goed bezig zijn, maar vooral dat de klanten ons appreciëren. Om die award te verdienen hebben we niets bijzonders gedaan. We hebben gewoon dezelfde kwaliteit aangeboden als anders en hebben de lotjes zo goed mogelijk uitgedeeld aan onze klanten.”

“Ik vind de verkiezing van Vriendelijkste Handelaar een leuk initiatief. Het voelt heel goed om door de klanten erkend te worden en bovendien ben je ook niet verplicht om aan de actie deel te nemen. Mijn klanten en de zaak komen sowieso altijd op de eerste plaats.”

“De Lente- en Eindejaarsactie is wel mooi meegenomen, want dan kunnen we net iets meer reclame maken. Het gebeurde vaak dat de klanten opmerkten dat de prijs een cruise was, en dan zeiden ze: “Mijn man doet dat helemaal niet graag!”, waarop ik dan antwoord: “Je mag mij gerust meenemen hoor (lacht).”

“Garage – Carrosserie Opel Alain is, zoals de naam zegt, gespecialiseerd in garage en carrosserie, voornamelijk in het merk Opel. Andere automerken doen wij ook hoor, versta mij niet verkeerd. Wat ons zo verschillend maakt van de concurrenten is dat we de klanten persoonlijk kennen. Dat is iets waar we heel veel belang aan hechten. Klant is koning!” “Hoe Garage-Carrosserie Opel Alain ontstaan is? Mijn man is hier vroeger begonnen op leercontract, en sinds 2008 hebben we de zaak dan overgenomen. Sindsdien hebben we dat altijd met veel plezier verdergezet en uitgebouwd.” 

“In het begin, toen we pas begonnen waren met de zaak, stonden we toch wel sceptisch tegenover Handelsgids. Achteraf gezien, zijn we Handelsgids heel dankbaar. We hebben er extra reclame mee kunnen maken en veel klanten geven aan dat ze het positief vinden. Dus we mogen tevreden zijn! We krijgen goede scores en onze klanten appreciëren dat!”