Openingsuren

Maandag 26/04 Na afspraak
Dinsdag 27/04 Na afspraak
Woensdag 28/04 Na afspraak
Donderdag 29/04 Na afspraak
Vrijdag 23/04 Na afspraak
Zaterdag 24/04 Gesloten
Zondag 25/04 Gesloten

Info

Laat je kind groeien in zelfvertrouwen bij Talentenboomhut Kinder- en Gezinscoaching

Katrien van Talentenboomhut Kinder- en Gezinscoaching uit Diest leert ouders van onzekere en angstige kinderen tussen 6 en 11 jaar hoe ze het zelfvertrouwen vanuit hun zelf kunnen doen groeien. Zij zorgt er namelijk voor om de aangeboren talenten zichtbaar te maken en te ontwikkelen. Op deze manier krijgen de kinderen opnieuw alle kansen in hun leven, kunnen ze hun leven terug oppakken en fier zijn op wie ze werkelijk zijn. 
 

Zelfvertrouwen en onzekerheid bij kinderen

Als jouw kind wordt aangesproken door iemand die ze al een tijdje niet meer heeft gezien en ze klapt dicht en wordt heel verlegen terwijl ze thuis super enthousiast is. Hoor je regelmatig uitspraken als 'ik durf dat niet, ik ga dat nooit kunnen of ik kan dat niet'? Je kind is zeker niet de enige met weinig zelfvertrouwen. Jammer genoeg zijn er veel kinderen die onzeker zijn. Een beetje onzekerheid kan geen kwaad, dat hoort bij nieuwe dingen leren en dus het overwinnen van angst. Wanneer de onzekerheid steeds vaker voorkomt en de angst werkt verlammend, dan kan het de ontwikkeling en het dagelijks functioneren van je kind belemmeren. Weinig zelfvertrouwen kan zich uiten op manieren zoals bv. verlegen zijn, geen initiatief durven nemen, afwachtend zijn, veel om bevestiging vragen, negatief denken/praten over zichzelf,... De lijst gaat nog even maar herken jij je kind hierin, dan is hij/zij hoogstwaarschijnlijk onzeker. 
 

Zelfzekerheid en talent bij kinderen

Talent is wat maakt dat jij jij bent. Het vertelt je waar jij goed in bent, wat vanzelf gaat en wat je passies zijn.

Talent laat dus zien wie je kind echt is, hoe hij/zij aan een uitdaging begint, hoe je kind leert en met anderen omgaat. Het mooie is, dat als kinderen met hun talenten aan de slag gaan en ze helemaal zichzelf kunnen zijn, ze veel sterker in hun schoenen staan en zich gelukkig voelen. Kinderen die hun authentieke zelf zijn, weten wat ze waard zijn. Ze hebben stevige wortels waardoor ze stralen van zelfvertrouwen. Hoe steviger de wortels, hoe veerkrachtiger kinderen zijn.

Een storm zal de boom niet doen omwaaien. De wortels zorgen ervoor dat de boom niet zal wankelen maar mee zal kunnen buigen in de wind. Klik op de volgende link als jij je wilt inschrijven voor de 'Samen Groeien academie': https://katrienvancampenhout.be/academie.

Quicklinks

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Reviews

Ga zo door... 9,8 Review door: ZUEYMYG
Katiren is heel gedreven en doet... 9,7 Review door: Simone
Fijne feestdagen in jullie KERST... 10 Review door: Sandy
Doe zo voort zoals je bezig bent... 10 Review door: Alessandra
Prettige Feesten... 8,3 Review door: Tony