Ecomat Genk

Openingsuren

Maandag 06/04 Gesloten
Dinsdag 31/03 08:30 - 12:0013:00 - 17:00
Woensdag 01/04 08:30 - 12:0013:00 - 17:00
Donderdag 02/04 08:30 - 12:0013:00 - 17:00
Vrijdag 03/04 08:30 - 12:0013:00 - 17:00
Zaterdag 04/04 08:30 - 15:00
Zondag 05/04 Gesloten

Info

Ben je op zoek naar betaalbare oplossingen voor de bouw of renovatie van je woning?
Wil je wel eens verderkijken dan de traditionele materialen en staan gezondheid en ecologie ook op je waarden-ranking?
Weet dan dat ecologisch bouwen niet altijd duurder hoeft te zijn. Bovendien zijn onze materialen en oplossingen ook nog eens duurzaam. En duurzaamheid is nu eenmaal goed voor je portemonnee : ecologische materialen gaan langer mee en moet je minder snel vervangen.
zo spaar je de aanwezige grondstoffen voor nieuwe materialen en nieuwe uitgaven!

Nog niet overtuigd ? Wat zeg je ? De keuze is beperkt ?

Niets is minder waar, voor de meeste bouwmaterialen hebben wij een bio-ecologische tegenhanger.
Van alternatieven voor "cement" en "bouwblokken", van "pleisters" tot "gipslaten" of "leemplaten", van "akoestische oplossingen" tot "thermische isolatie uit hergroeibare materialen". Voor het interieur hebben we "houten vloeren", "linoleum", "terracotta tegels", "stucco's" en een uitgebreid assortiment aan "natuurverven" , één voor één biologisch afbreekbaar , en toch niet duurder dan traditionele verven. Verder alles wat je in huis en in de tuin nodig hebt van hout : "constructieplaten", "gevelbeplanking", "houten terrassen" in Europees hout, "CLS kepers" en "meubelplaten"

Nog vragen? Ja ? Of het energiebesparend is?

Natuurlijk , en zelfs op verschillende vlakken.
Eerst en vooral word er bij de productie van eco materialen zo min mogelijk energie verspild voor het milieu en voor de effecten op je gezondheid.  Er word gebruik gemaakt van herwinbare grondstoffen en er word voorkeur geven aan materialen die ook na afbraak het milieu minimaal belasten. Daarnaast is de eco- isolatie van topkwaliteit zodat je woning de koude buiten houdt en de warmte binnen.

Sinds 2011 zijn we als bedrijf uitgebreid met een tweede vestiging te Genk. Op de drukke as tussen E313 en E314 net voorbij het kanaal konden we de hand leggen op een bedrijfsgebouw waar je móet voorbijrijden. Op deze manier zijn we makkelijk bereikbaar in de "provincie Antwerpen" en de " Provincie Limburg", we bedienen dus de wijde "kempen".
Ecomat heeft een schat aan ervaring opgebouwd met toegepaste kennis en een uitgebreid netwerk aan contacten met leveranciers, aannemers, architecten en plaatsers.  wij denken met jou mee en zoeken de best haalbare en betaalbare milieuvriendelijke oplossing.

Wij zijn erin geslaagd voor jou een compleet gamma natuurlijke materialen voor nieuwbouw, verbouwing en decoratie samen te stellen. Effectieve producten, aangenaam om mee te werken, te ruiken, te voelen,.... De materialen en de technieken om ze te verwerken sluiten nauw aan bij oude, overgeleverde kennis, verbeterd met moderne technologieën en productiemethoden. De meeste materialen kan je toegepast bekijken en betasten in ons bedrijfsgebouw. Het magazijn in Zoersel met burelen is een architecturale houtconstructie uit Ardeens lorkenhout. Zowel binnen als buiten werden diverse materialen toegepast die wij verkopen: binnen- en buitenbekleding, isolatie, vloeren, enz.

Laten we eerlijk zijn, bio-ecologische materialen moet je voelen, zien en ruiken. Om voor ieders situatie en noden een gepaste oplossing te vinden is deze website al een aanzet, maar je kan ook bij ons terecht voor deskundig advies. Kom gerust eens langs, wij staan steeds voor je klaar, in beide vestigingen.

Wij wensen je veel voldoening bij het gebruik van onze materialen en wijzen erop dat je steeds beroep kunt doen op onze uitgebreide en klantvriendelijke service.

Ecomat is actief lid van VIBE , de drijuwen en wonen is Ecomat sinds 1986 groot- en kleinhandel in bio-ecologische bouwmaterialen.
Wens u een milieuvriendelijke woning te bouwen of verbouwen? Bent u nog op zoek naar geschikte ecologische materialen? U bent bij Ecomat aan het juiste adres, met onze twee vestigingen in Zoersel en Genk zijn we gemakkelijk bereikbaar voor een breder publiek.

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief