Banner Sphinx

Openingsuren

De openingsuren kunnen afwijken door:
Dag van de Arbeid op 01/05
Maandag 29/04 17:00 - 21:30
Dinsdag 30/04 17:00 - 21:30
Woensdag 01/05 Gesloten
Donderdag 25/04 Gesloten
Vrijdag 26/04 17:00 - 22:00
Zaterdag 27/04 17:00 - 22:00
Zondag 28/04 12:00 - 21:30

 

Keuken sluit een half uur voor sluitingstijd.
Op feestdagen zijn we geopend vanaf 12:00u - Ook op sluitingsdag zijn we dan wel geopend.

Info

PITA
Restaurant Sphinx is niet zo maar het zoveelste pittahuis of Italiaans pizza restaurant, neen, onze pita’s  gemaakt van varkensvlees(spiering) zijn gebaseerd op de alom bekende recepten van de Arabische landen maar worden volledig op zijn Belgisch gemaakt, dit wil zeggen Belgisch vlees, bereid met Belgische groenten, en kruiden.

 

 

PIZZA
Onze pizza’s worden ook vers gemaakt, naar de bekende Italiaanse recepten, niet in een stenen oven maar in een moderne elektrische oven, twee maal per week wordt er verse deeg gemaakt, en alle weken worden er verse groenten aan gebracht, die nauwkeurig gekozen word op de vroegmarkt. 

 

 

VIS
Pita’s en pizza’s zijn niet alleen onze specialiteiten, ook onze scampi’s zijn ver buiten Haaltert  gekend, die we keer op keer per portie voorzien van een lekkere verse saus, diabolique, champignon, peper, chef, maison, look enz….Die sausen serveren we ook bij tongrolletjes, zeetong, zalm, kabeljauw of st-jacobsnoten, gamba’s, calemaars, of al deze vissoorten in een mix vis.

 

 

VLEES
Voor de vleeseters, is er naast de pitaschotels, ook steak(300gr) en entrecote(300gr) gegrild of gebakken op de pan, ook met de nodige sausen, ter keuze.
Vlees dat bij een topslager uit haaltert aangekocht word.
Iedere maandag serveren wij ribbetjes a volente(behalve op feestdagen) met een gekend bier voor 14.00€

 

 

Vegetarisch
Voor de vegetariërs onder ons hebben wij alle pitta schotels, maar dan klaargemaakt met quorn.
De qourn is al dan niet licht gemarineerd met olijfolie en kruiden.

 

 

FAMILIE
Verder  trachten wij “het” familierestaurant te zijn, waar ganse families rustig kunnen komen eten, met jong en oud, voor de kleinsten onder ons zijn er kleurpotloden bij de hand, en is er een ruime tuin met speeltuigen,terwijl de kleinsten ravotten, kunnen de groten rustig genieten. Bij ons telt ook de regel dat ieder eet wat hij graag lust, en niet zoals in vele restaurants waar het al vanaf 6 personen beperkte keuze is in het kiezen uit de menu kaart. Wat u wenst, zal onze wens zijn. 

 

 

HYGIENE
Restaurant Sphinx werkt met een open keuken, die vanuit het restaurant goed zichtbaar is, dat is een bewuste keuze, zo kunnen al onze klanten zien, hoe wij werken, en hoe proper wij werken, want hygiene dragen wij zéér hoog in het vaandel. Wat bevestigd werd door een inspecteur van het FAVV(federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen)
 

Ligging en routebeschrijving