Andere belangrijke handelaars

Banner MBW Kachels en haarden

MBW Kachels en haarden

Openingsuren

Maandag 24/09 Gesloten
Dinsdag 25/09 Gesloten
Woensdag 26/09 10:00 - 12:00 13:30 - 18:00
Donderdag 27/09 10:00 - 12:00 13:30 - 18:00
Vrijdag 28/09 10:00 - 12:00 13:30 - 18:00
Zaterdag 29/09 10:00 - 15:00
Zondag 30/09 Gesloten

Info

Wilt u uw woning verwarmen met een gezellige kachel of haard? Dan staat MBW Kachels en Haarden tot uw dienst!
 

Kachels en haarden

De keuze tussen een kachel of haard is strikt persoonlijk. Terwijl een kachel als voordeel heeft dat ze centraal staat en een hoger warmterendement biedt, biedt een haard uiteraard een mooier uitzicht en straalt ze meer gezelligheid uit. Een moderne houtkachel is over het algemeen relatief milieuvriendelijk door haar hoge rendement (tussen de 75 en 80%), maar door de hoogstaande technologie van vandaag de dag zijn ook haarden al heel wat milieuvriendelijker geworden, afhankelijk van hun model en de gebruikte brandstof.
 

Brandstoffen: hout, gas of houtpellets

Hout, gas en houtpellets zijn de drie meest voorkomende brandstoffen voor kachels en haarden. Net als de keuze tussen kachel en haard is dit weer een persoonlijke keuze, die vooral gebaseerd wordt op de nood aan onderhoud, prijs en milieuvriendelijkheid. Hout is relatief goedkoop en brandt heel goed: het geeft veel warmte. Indien u een haard heeft zal het ook het meest indrukwekkende en authentieke vlammenspel geven, maar de keerzijde is dat de kachel of haard regelmatig grondig gereinigd zal moeten worden. Gas is waarschijnlijk het makkelijkste materiaal. Door bediening met een afstandsbediening kan u deze makkelijk harder of zachter zetten, en daarnaast vereisen gaskachels en -haarden het minste onderhoud. Binnen de gaskachels en -haarden heeft u ook het grootste assortiment aan verschillende modellen. Ten slotte kan u ook opteren voor houtpellets. Deze brandstof vereist ook vrij weinig onderhoud en geeft veel warmte af, terwijl ze niet vaak hoeft bijgevuld te worden. Hier is wederom een elektronische besturing mogelijk, wat de gebruiksvriendelijkheid verhoogt.
 

Standaardmodellen of maatwerk

Zowel standaardmodellen als maatwerk behoren tot het aanbod. De meeste klanten kopen bij MBW Kachels en Haarden standaardmodellen uit het uitgebreide aanbod die dan worden geïnstalleerd in hun woonst. Het kan echter altijd zijn dat standaardmodellen maar moeilijk op een bepaalde plek kunnen worden geïnstalleerd, of dat u heel specifieke eisen heeft. In dat geval werkt MBW Kachels en Haarden graag met u samen om een gepersonaliseerd ontwerp te maken.
 
Heeft u nog vragen of bemerkingen, of wenst u het aanbod te aanschouwen? Spring dan eens binnen bij MBW Kachels en Haarden.  

Ligging en routebeschrijving

Bereken de route naar MBW Kachels en haarden, 2220 Heist-op-den-Berg, Kapelstraat 22

Nieuws & Promoties

WARME OPENDEURWEEKENDS KACHELS

Kom genieten en mooie promoties scoren op onze pelletkachels, houtkachels en gashaarden tijdens de opendeurweekends op zaterdag en zondag 29-30 september en 6-7 oktober.
We zijn doorlopend open van 10-17 uur. 1 adres: Kapelstraat 22, 2223 Schriek/Grootlo

Open bijlage

Vriendelijkste Handelaar

Stem op MBW Kachels en haarden als Vriendelijkste Handelaar

Trefwoorden