Equi Laterre Horse Muesli, Care & Fytotherapie

Openingsuren

Maandag 01/07 09:30 - 18:00
Dinsdag 25/06 09:30 - 18:00
Woensdag 26/06 09:30 - 18:00
Donderdag 27/06 09:30 - 18:00
Vrijdag 28/06 09:30 - 18:00
Zaterdag 29/06 09:30 - 17:00
Zondag 30/06 Gesloten
Op 24 en 31 december gesloten om 14h!

Info

Hoi! Super dat je komt piepen op onze webpagina. Hieronder kom je meer te weten over ons en leggen we uit waarvoor je bij ons terecht kan.

Wie zijn we?

Wij zijn Katty en Kim, we wonen samen met onze drie kids in het landelijke Herselt. Onze kudde dieren bestaat uit zeven paarden, drie ezeltjes, drie hondjes en een kat. Ons eerste paard Walhalla, een Fjord is de reden waarom we ons ongeveer 4 jaar geleden zijn gaan verdiepen in voeding en alternatieve dierengeneeskunde.

Ze was in algemene slechte conditie toen ze bij ons kwam: overgewicht, een hele doffe vacht, artrose en kissing spines. Zoals velen, zijn we eerst gaan experimenteren met verschillende soorten reguliere voedingen. Zonder resultaat.

Toen kwamen we bij zo natuurlijk voeding en fytotherapie terecht en zijn we ons gaan verdiepen. De bal ging aan het rollen. We verslonden zowat elk boek, elk artikel en elk naslagwerk dat erover te vinden was. Met Walhalla ging het ook steeds beter, tot ze uiteindelijk na enkele weken van alle klachten verlost was. Ondertussen kwamen we ook in contact met mensen die zeer veel kennis hebben over deze materie en gingen we hier en daar een lezing of korte cursus volgen. Toen we van onszelf vonden dat we voldoende erover wisten, besloten we onze kennis te delen en een winkeltje op te starten op 1 augustus 2017 waar we uitsluitend onze eigen aangepaste voeders en fytotherapiën aanbieden.

Sindsdien hebben we al veel eigenaars en hun paarden, pony's of ezels met succes kunnen helpen. Op onze Facebook-pagina kan je ons reilen en zeilen volgen en staan er recensies van tevreden klanten die hun paard, pony of ezel hebben zien veranderen in een gelukkig, gezond en klachtenvrij dier.

Aandoeningen zoals hoefbevangenheid, zomereczeem, spierbevangenheid, maagzweren, kolieken of luchtwegproblemen zijn veel voorkomend bij paarden. Dit kan verminderd of voorkomen worden door specifieke voeding en een dieet op maat. Voeding heeft een belangrijke invloed op de prestaties van uw viervoeter maar zorgt er ook voor dat het zich tijdens de koude maanden warm kan houden en tijdens de warmere periodes voldoende vocht kan ophouden. 

Daarnaast hebben we ons gespecialiseerd in fytotherapie ofwel kruidengeneeskunde. Een paard in het wild weet zichzelf best te genezen door het aanbod kruiden die hij gewoon in de natuur kan vinden. Ondertussen maken we ook fyto's voor honden, deze zijn ook verkrijgbaar bij Wildebeest natuurvoeding voor honden in Meerhout.

Daar onze hedendaagse gedomesticeerde paarden niet over een "natuurlijke apotheek" beschikken wordt er heel veel naar traditionele medicijnen gegrepen. Deze zijn niet alleen heel duur maar ze gaan vaak enkel de symptomen aanpakken zodat de oorzaak heel vaal gecamoufleerd blijft en deze na verloop van tijd weer de kop op steekt. Door doelgericht voeding op maat samen te stellen aangevuld met de juiste kruidensamenstelling, fytotherapie genaamd, kunnen we zowel de oorzaak als de symptomen behandelen. Dit doen we steeds in samenspraak met onze collega's van Dasivet. 

Luchtwegproblemen, artorse, maag- en darmproblemen, zomereczeem, algemene conditie, vruchtbaarheidsproblemen,...  tot zelfs kankertherapie behoren tot de mogelijkheden. 

Na een eerste overleg met u en onze dierenartsen maken we een volledige en unieke samenstelling op maat van uw paard, pony of ezeltje Heel vaak zien we snel resultaat. 

individuele aanpak

Bij ons krijgt u een persoonlijke service afgestemd op de noden van uw paard, pony of ezel.

Voeding is een belangrijke schakel in het welzijn van uw dier. Samen met u en indien gewenst uw dierenarts bekijken we de geschiedenis, de huidige aandoeningen en het trainingspatroon waarna we een aangepast dieet en trainingsschema op stellen, nadien volgen we alles van dichtbij op. Deze individuele aanpak bieden we ook voor bijvoorbeeld showpaarden, sportpaarden of tijdens de dracht van uw merrie aan.

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn werken we samen met de dierenartsen van Dasivet. Via deze samenwerking kunnen we u en de klanten van Dasivet ondersteunen tijdens behandelingen maar kunnen we ook preventieve oplossingen bieden.

Onze hoefkapper Sven Vleminckx zorgt dan weer voor een optimale conditie van de hoeven van uw paard, pony of ezel. Naast natuurlijk bekappen kan u bij Sven ook terecht voor het beslagen van uw paarden, corrigerend beslag of standafwijkingen.

Samengevat zijn we samen één team met één passie: Gelukkige en gezonde paarden, pony's en ezeltjes! 

Dasivet Dierenartsen

Hoefkapper Sven Vlemickx

Op maat van uw dier

Om het u nog makkelijker te maken kan u steeds een afspraak maken, ook na de openingsuren van ons winkeltje. Tijdens deze consultatie bekijken we samen de geschiedenis, het huidige ziektebeeld en het voeder- en trainingsschema van uw paard. Op basis daarvan zoeken we samen naar de juiste voeding en fytotherapie, stellen we een aangepast dieet en een trainingsschema op.  Deze afspraken kunnen zowel bij ons of bij u plaats vinden.

 

"People say it's just a horse. That horse is a best friend, a teacher, and one of the best that ever happend to me. That horse is my life, my love, and my soulmate. No matter what, it's not just a horse. It's a part of me and made me who i am today."

Ligging en routebeschrijving