Openingsuren

Maandag 04/12 10:00 - 18:00
Dinsdag 05/12 10:00 - 18:00
Woensdag 06/12 10:00 - 18:00
Donderdag 07/12 Gesloten
Vrijdag 08/12 10:00 - 18:00
Zaterdag 09/12 Gesloten
Zondag 03/12

Info

Minerva Cycling in Ieper

Bij Minerva BT in Ieper kan iedereen voor alle soorten fietsen.
 

Geschiedenis Minerva

Al meer dan een halve eeuw wordt de fietstraditie in ere houdt. De familie Carpentier heeft al jarenlange ervaring en dankzij het ondernemersbloed maakt hun firma het tot een toponderneming. 
Vader Daniël Carpentier werkte aan zijn een rennerscarrière ten tijde van wielergrootheden als keizer Rik Van Looy. Eerst als amateur, en later als onafhankelijke (de huidige eliterenners zonder contract), veroverde hij een aantal mooie podiumplaatsen maar op zesentwintigjarige leeftijd hangt hij zijn fiets aan de haak. In 1963 opende hij zijn eigen fietsenwinkel.

In 1992, zet zoon wijlen Filip op 18-jarige leeftijd zijn eerste stappen in de familiezaak.
Hij breide binnen de vijf jaar de fietshandel uit tot groothandel Formula Cycling BVBA en bouwde zijn 'fabriek'  aan de Bargiestraat in Ieper met ruim 8.000 m2 magazijnruimte en met een imposante showroom van maar liefst duizend vierkante meter. Een tijdje later nam de NV Bike Trading het failliete fietsenbedrijf Minerva over en wordt verdeler van onder meer de merken Minerva, Scoppio, Pure Passion, Pure Comfor, Be One, Jaguar en Scoppio (sportfietsen), Devron en Corwin (fietsen en e-bikes) en Plop, Maya en K3 (kinderfietsen). 

Anno 2017 is de NV Bike Trading met twintig werknemers uitgegroeid tot een succesvolle onderneming. Vandaag exporteert Minerva BT zijn fietsen naar vijftien landen. 
 

Fietsonderdelen, fitnessapparaten, go-carts en scooters

Maar Minerva Bike Outlet beperkt zich niet tot de fietsen. Deze groothandel biedt ook een ruime keuze onderdelen, uitrusting en accessoires en is bovendien ook verdeler van fitnessapparaten, go-carts voor de kids en scooters voor de mama en papa.
 

Verzorgingsproducten en voeding

Jouw fiets onderhouden doe je met de juiste verzorgingsproducten. Wassen en je fiets doen schitteren lukken heel goed met bv met Andrea Tafi waslotion. Je kan ook altijd deze producten gaan testen in de winkel.
Ook de voeding is belangrijk voor een sportman. De beste sportvoeding geeft snel energie voor de wielertoeristen en de mountainbikers. Je houd het langer vol en geniet des te meer. 

 

Webshop

Ga langs in de gigantische winkelruimte welke open is van maandag tot en met zaterdag. Bezoek zeker de grandioze opendeurdagen. Kan je moeilijk verplaatsen, dan is er nog steeds onze webshop: https://minerva.be/nl/shop/

Reviews door klanten van Minerva Bike Outlet

6,9 PAUL op 2022-03-20 om 12:24:57
moet nog kennis maken met de handelaar volgende week grts paul kermis oudenaarde
8,1 Helena op 2020-10-03 om 05:06:39
Top!

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Logo Vriendelijkste Handelaar Handelsgids
Vriendelijkste Handelaar
Wil je Minerva Bike Outlet een score of review geven voor de verkiezing?
Klik en word beloond