Herberg De Avonden

Openingsuren

Maandag 25/02 15:00 - 02:00
Dinsdag 19/02 Gesloten
Woensdag 20/02 15:00 - 02:00
Donderdag 21/02 15:00 - 02:00
Vrijdag 22/02 15:00 - 03:00
Zaterdag 23/02 15:00 - 03:00
Zondag 24/02 10:00 - 02:00

Foto’s

Info

Herberg De Avonden

Herberg de Avonden is een hedendaagse bruine kroeg waar u alles terugvindt wat u nodig hebt om een leuke tijd te beleven in een sfeervol kader.
Stilaan wordt Herberg de Avonden hét synoniem van een bruin café voor Machelen en omstreken. Dit is een echte bar met een geschiedenis, waar talloze cafégangers reeds hun ellenbogen hebben versleten.
 

Historiek

Herberg De Avonden zag in 2012 het levenslicht als oase van rust voor muziekliefhebbers.
De naam is een duidelijke verwijzing naar de gelijknamige roman van Gerard Reve , die de laatste jaren van zijn leven in de buurt van het café woonde.
Lieven Desmet en Elke Verheye slaagden er op een paar jaar tijd in Machelen de cultuurtempel te geven die de gemeente verdient.

Toen het noodlot in 2015 toesloeg en Lieven omkwam bij een verkeersongeval baatte Elke het café een jaar lang in haar ééntje uit.
In 2015 nam goede vriend en even grote muziekliefhebber Piet Deolet, samen met zijn vrouw Hilde, en vaste werkkracht Eva het succesverhaal die de De Avonden is over. 
 

Bier & Muziek

De bierkaart is meer dan het lezen waard, er is keuze uit een uitgebreid aanbod aan een 160-tal bieren: gaande van lokale tot internationale toppers. Of kies voor één van de "bieren van de maand" en suggesties die Piet en Eva voorstellen. 
Bij zo'n uigebreide keuze is ook een hapje geen overbodige luxe, er is voldoende keuze uit lekkere tapas en andere kleine hapjes. 

Ook op goede muziek mag u rekenen in dit café te Zulte. Zo komen er klanken uit de jaren 50, 60, 70, 80, 90 tot de huidige hits uit de boxen, afgewisseld met blues deuntjes, folk- en countrymuziek. Maandelijks kan u hier ook een optreden meepikken, of zich amuseren op thema avonden en jamsessies.
 

Feest- en vergaderzaal

Herberg De Avonden werd uitgebreid met een apart zaaltje, genaamd Ambrosia. Zo is er ruimte genoeg voor alle cafégangers en muziekliefhebbers wanneer er een muziekbandje de sfeer komt opdrijven in Herberg De Avonden aan de spoorweg in Machelen.
Het zaaltje, afgeschermd door schuifdeuren, heeft zijn eigen toog, zijn eigen ingang en toegang tot keuken en sanitair, zodat het ook los van het café kan gebruikt worden voor vergaderingen, feestjes of optredens.  Naast een eigen geluidsyteem is er ook een professionele projector aanwezig.
 

Zonnig terras 

In de zomermaanden is het er gezellig zitten op het grote buitenterras waar overigens een oplaadpaal voor elektrische fietsen ter beschikking staat. Dé ideale plek om te genieten van het mooie weer met een schuimend biertje of frisse cocktail. 
 

Een warm welkom

Het comfort van de klant primeert duidelijk in Herberg de Avonden. Niet enkel mensen zijn er welkom, ook honden worden met open armen ontvangen en krijgen steevast een bakje water voorgeschoteld. 
 
Het zal intussen duidelijk zijn: dit Machelse adres is zo'n plek waar je als vreemde binnenkomt om als vriend weer te vertrekken. 
 

Ligging en routebeschrijving

Geef ons een review

Vriendelijkste Handelaar

Stem op Herberg De Avonden als Vriendelijkste Handelaar

Trefwoorden

Nieuwsbrief