Spreekuren

Maandag 12/04 08:30 - 10:0017:00 - 19:00
Dinsdag 13/04 08:30 - 10:0017:00 - 19:00
Woensdag 14/04 08:30 - 10:0017:00 - 19:00
Donderdag 15/04 Na afspraakNa afspraak
Vrijdag 16/04 08:30 - 10:0017:00 - 19:00
Zaterdag 10/04 Na afspraakNa afspraak
Zondag 11/04 GeslotenGesloten

Info

De praktijk
Waarvoor kan u bij ons terecht?
Bij  Aminos DAP in Deinze kan u terecht met uw gezelschapsdieren ( honden,katten, konijnen, cavia’s, hamsters, fretten,…), vogels en duiven, schapen en geiten.
Enerzijds voor de preventieve zorgen (vaccinaties, ontworming, vlooienbestrijding,…) Denk u erover na om een nieuw huisdier aan te schaffen dan geven wij u graag  de nodige informatie om een juiste keuze te maken. Puppy- of kittenconsults doen wij liefst op afspraak zodat wij de nodige tijd kunnen uittrekken om al uw vragen te beantwoorden en de verzorging,voeding, socialisatie, van uw lieveling met u door te nemen.

Komt u langs voor een  jaarlijkse controle dan wordt uw huisdier volledig onderzocht (oren,tanden,hart, gewicht ….) ,worden ev. problemen met u besproken  en alle gegevens van uw huisdier in zijn dossier opgenomen.Ook de senioren onder onze huisdieren verdienen extra aandacht.
Anderzijds kan u natuurlijk ook bij ons terecht met uw ziek huisdier.Dit kan gaan om ziekten van allerlei aard:inwendige aandoeningen (maag,darm, lever,pancreas,urinaire problemen...), huidaandoeningen, orthopedische problemen (bot-en gewrichtsaandoeningen), verloskunde,hart-en ademhalingsproblemen,…


Operatie
In de praktijk is er een volledig uitgeruste  operatiekamer voor:
preventieve chirurgie: (sterilisaties en castraties)
curatieve  chirurgie: 
urinaire chirurgie (bv  blaasstenen,katers met chronische obstructie,…,           
maag/darmchirurgie (bv maagtorsie, vreemd voorwerp in de darm,..)                                                                                                                        
oogchirurgie
tandingrepen
verwijderen van tumoren
verloskunde (bv keizersnede)
neus-, keel en oorchirurgie
orthopedie
enz
Voorafgaandelijk aan de operatie controleren wij uw huisdier volledig (hart,ademhaling,..)en indien nodig voeren we eerst een bloedonderzoek uit .
Om uw huisdier te verdoven tijdens de operatie maken wij gebruik van diverse moderne methoden, afhankelijk van de diersoort, leeftijd, conditie, aard van operatie…
Bij de meeste operaties maken wij gebruik van inhalatie anesthesie: hierbij wordt er via een tube in de keel zuurstof vermengd met verdovingsgas toegediend, zodat het dier rustig en pijnvrij slaapt.

 

Recovery
Voor de hospitalisatie van zieke patiënten en het ontwaken van geopereerde patiënten hebben wij een gescheiden recovery voor  honden en  katten.Wij  kunnen respectievelijk 9 katten en 7 honden  hospitaliseren.Wij vinden het zeer belangrijk dat  honden en katten in  aparte ruimten verblijven  om zo de stress bij de dieren te beperken.De kennels zijn uitgerust met warmtelampen en een infuussysteem met infuuspompen . Elke patiënt heeft een hospitalisatiefiche waarop zijn persoonlijke gegevens en ziekteverloop vermeld staan.Dieren die in staat zijn rond te lopen, worden regelmatige uitgelaten.
 
Onderzoeken
De praktijk werkt samen met  een diergeneeskundig labo voor de analyse van bloedstalen,urine, huid-& weefselbiopten.In de praktijk hebben we een microscoop ter beschikking waarmee we stalen (vb puncties,afkrabsels,…) cytologisch kunnen bekijken.
Hebben we voor bep. onderzoeken meer gespecialiseerde hulp nodig dan verwijzen wij u graag door.
Radiologie
In de praktijk kan u terecht voor rx-opnamen en echografie.Met deze technieken kunnen we het inwendige van het dier beter bekijken:de rx kan bv nuttig zijn bij bv botbreuken, problemen in de borstkas,…Maar we kunnen rx/echo ook gebruiken voor bv een drachtdiagnose,…
Bijscholingen
Diergeneeskunde  is een  wetenschap die continu evolueert  Het is heel belangrijk  dat we op de hoogte zijn van de laatste nieuwe  technieken,behandelingen,…Daarom houden we onze kennis op peil door  regelmatig  bijscholingen en congressen te volgen. We zijn bovendien lid van de:             
Cat-vets (werkgroep  van dierenartsen met interesse voor katten)
Intro-vets (werkgroep  van dierenartsen met interesse voor interne aandoeningen)
Dentalvets (werkgroep  van dierenartsen met interesse voor tandaandoeningen)
Eyevets (werkgroep van dierenartsen met interesse voor oogaandoeningen)
 
Voeding
In de praktijk kan u terecht voor de aankoop van voeding van de merken:
Royal Canin
Hill’s
Trovet

Specific

Zowel het onderhoudsgamma als de specifieke dieetvoeding.
Aangezien elk dier zijn specifieke voedingsbehoeften heeft en deze behoeften van veel individuele factoren (ras,leeftijd,ziekten,…) afhangen,staan wij u graag met raad en daad bij  om voor uw huisdier de gepaste voeding te kiezen. 

                  

Allerlei


• Wij werken zowel met vrije consultaties als op afspraak.Een consult op afspraak  is interessant voor  nerveuze,angstige of agressieve dieren of voor onderzoeken die iets meer tijd in beslag nemen (echo,rx,…) .Indien nodig kan u ook een afspraak maken voor een huisbezoek.
• Indien u niet beschikt over een draagmandje om uw kat/knaagdier op een veilige manier naar de praktijk te vervoeren,kan u deze altijd bij ons ontlenen mits betaling van een waarborg.
• Moet u op een bepaald moment  toch afscheid nemen van uw lieveling  dan kunnen wij indien u dit wenst een persoonlijke crematie regelen.

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Reviews

Prima!... 8,3 Review door: Lucas
Uitstekende service... 7,9 Review door: Nina
Deze dierenarts doet alles om mi... 9,5 Review door: Sabine
Heel tevreden... 10 Review door: Lieva