De praktijk blijft geopend tijdens de vakantieperiode.

Spreekuren

Maandag 15/07 Na afspraakNa afspraak
Dinsdag 16/07 Na afspraakNa afspraak
Woensdag 17/07 Na afspraakNa afspraak
Donderdag 18/07 Na afspraakNa afspraak
Vrijdag 19/07 Na afspraakNa afspraak
Zaterdag 13/07 Na afspraakNa afspraak
Zondag 14/07 GeslotenGesloten

Info

Aminos - Dierenartspraktijk: waar jouw huisdieren veilig zijn.

Waarvoor kan je bij Aminos - Dierenartspraktijk allemaal terecht? Bij Aminos - Dierenartspraktijk in Deinze kan je terecht met uw gezelschapsdieren ( honden,katten, konijnen, cavia’s, hamsters, fretten,…), vogels en duiven, schapen en geiten. Enerzijds voor de preventieve zorgen (vaccinaties, ontworming, vlooienbestrijding,…) Denk je erover na om een nieuw huisdier aan te schaffen dan geven zij jou graag de nodige informatie om een juiste keuze te maken. Puppy- of kittenconsults doen ze het liefst op afspraak zodat de dierenartsen de nodige tijd kunnen uittrekken om al je vragen te beantwoorden en de verzorging,voeding, socialisatie, van uw lieveling samen met jou door te nemen. 
 

Dierenarts in Deinze.

Kom je langs voor een jaarlijkse controle dan wordt jouw huisdier volledig onderzocht (oren,tanden,hart, gewicht ….) ,worden ev. problemen met u besproken en alle gegevens van je huisdier in het dossier opgenomen.Ook de senioren onder onze huisdieren verdienen extra aandacht. Anderzijds kan je natuurlijk ook bij Aminos - Dierenartspraktijk terecht met jouw ziek huisdier. Dit kan gaan om ziekten van allerlei aard zoals inwendige aandoeningen (maag,darm, lever,pancreas,urinaire problemen...), huidaandoeningen, orthopedische problemen (bot-en gewrichtsaandoeningen), verloskunde,hart-en ademhalingsproblemen,…
 

Operatie bij dieren

In de praktijk is er een volledig uitgeruste  operatiekamer voor preventieve chirurgie: (sterilisaties en castraties) curatieve  chirurgie: urinaire chirurgie (bv  blaasstenen,katers met chronische obstructie,…, maag/darmchirurgie (bv maagtorsie, vreemd voorwerp in de darm,..). Daarnaast zijn ze bij Aminos - Dierenartspraktijk ook gespecialiseerd in oogchirurgie, tandingrepen, verwijderen van tumoren, verloskunde (bv keizersnede), neus-, keel en oorchirurgie, orthopedie, enz. Voorafgaandelijk aan de operatie controleren zij of je huisdier volledig in orde is (hart,ademhaling,..) en indien nodig voeren ze eerst een bloedonderzoek uit .Om jouw huisdier te verdoven tijdens de operatie maakt Aminos - Dierenartsenpraktijk gebruik van diverse moderne methoden, afhankelijk van de diersoort, leeftijd, conditie, aard van operatie… Bij de meeste operaties maken zij gebruik van inhalatie anesthesie: hierbij wordt er via een tube in de keel zuurstof vermengd met verdovingsgas toegediend, zodat het dier rustig en pijnvrij slaapt.
 

Hospitalisatie huisdieren

Voor de hospitalisatie van zieke patiënten en het ontwaken van geopereerde patiënten hebben ze bij Aminos - Dierenartspraktijk een gescheiden recovery voor honden en katten. Ze kunnen respectievelijk 9 katten en 7 honden  hospitaliseren.Zij vinden het zeer belangrijk dat honden en katten in aparte ruimten verblijven om zo de stress bij de dieren te beperken.De kennels zijn uitgerust met warmtelampen en een infuussysteem met infuuspompen. Elke patiënt heeft een hospitalisatiefiche waarop zijn persoonlijke gegevens en ziekteverloop vermeld staan. Dieren die in staat zijn rond te lopen, worden regelmatige uitgelaten.
 

Dierengeneeskundig labo

De praktijk van Aminos - Dierenartspraktijk werkt samen met een diergeneeskundig labo voor de analyse van bloedstalen,urine, huid-& weefselbiopten. In de praktijk hebben ze een microscoop ter beschikking waarmee we stalen (vb puncties,afkrabsels,…) cytologisch kunnen bekijken. Hebben ze voor bepaalde onderzoeken meer gespecialiseerde hulp nodig dan verwijzen zij je graag door.
 

Radiologie

In de praktijk kan je terecht voor rx-opnamen en echografie.Met deze technieken kunnen ze bij Aminos - Dierenartsenpraktijk het inwendige van het dier beter bekijken: de rx kan bv nuttig zijn bij bv botbreuken, problemen in de borstkas,…Maar ze kunnen rx/echo ook gebruiken voor bv een drachtdiagnose,…
 

Dierenarts huisdieren

Diergeneeskunde  is een  wetenschap die continu evolueert  Het is heel belangrijk  dat ze bij Aminos - Dierenartspraktijk op de hoogte zijn van de laatste nieuwe  technieken,behandelingen,…Daarom houden ze hun kennis op peil door regelmatig  bijscholingen en congressen te volgen. We zijn bovendien lid van de:             
Cat-vets (werkgroep  van dierenartsen met interesse voor katten)
Intro-vets (werkgroep  van dierenartsen met interesse voor interne aandoeningen)
Dentalvets (werkgroep  van dierenartsen met interesse voor tandaandoeningen)
Eyevets (werkgroep van dierenartsen met interesse voor oogaandoeningen)

 

Dierenvoeding

Bij Aminos - Dierenartspraktijk kan je terecht voor de aankoop van voeding van Royal Canin, Hill’s, Trovet, Specific, Zowel het onderhoudsgamma als de specifieke dieetvoeding. Aangezien elk dier zijn specifieke voedingsbehoeften heeft en deze behoeften van veel individuele factoren (ras,leeftijd,ziekten,…) afhangen,staan zij je graag met raad en daad bij  om voor jouw huisdier de gepaste voeding te kiezen. 

                  

Dierenartspraktijk

Bij Aminos - Dierenartspraktijk werken ze zowel met vrije consultaties als op afspraak.Een consult op afspraak is interessant voor nerveuze,angstige of agressieve dieren of voor onderzoeken die iets meer tijd in beslag nemen (echo,rx,…) . Indien nodig kan je ook een afspraak maken voor een huisbezoek. Indien je niet beschikt over een draagmandje om jouw kat/knaagdier op een veilige manier naar de praktijk te vervoeren, kan je deze altijd bij ons ontlenen mits betaling van een waarborg. Moet je op een bepaald moment toch afscheid nemen van je lieveling  dan kunnen zij indien je dit wenst een persoonlijke crematie regelen.

Reviews door klanten van Aminos - Dierenartspraktijk

5 Sofie op 2024-06-16 om 08:33:23
Het team van Aminos staat altijd klaar! De benadering en de behandeling van mijn honden verloopt heel aangenaam. Zij worden altijd goed verzorgd en beter gemaakt als ze wat ziek zijn.
4.2 Lucas op 2020-10-06 om 08:15:20
Prima!
4 Nina op 2020-10-10 om 10:25:05
Uitstekende service
4.8 Sabine op 2018-12-28 om 13:36:49
Deze dierenarts doet alles om mijn kat beter te maken! Terwijl ik de hoop al had opgegeven..
5 Ann op 2018-12-21 om 16:19:04
is de beste, vriendelijkste dierenartse, altijd zeer goed geholpen. TOP
5 Lieva op 2018-12-21 om 10:46:29
Heel tevreden
4.5 Bart op 2018-11-06 om 15:06:48
Ine heeft mijn hond echt heel goed geholpen. Hij loopt weer vol leven rond in de tuin. Super bedankt Aminos, jullie zijn TOP!

Ligging en routebeschrijving