Openingsuren

Maandag 22/07 Gesloten
Dinsdag 23/07 09:30 - 12:0014:00 - 18:30
Woensdag 24/07 09:30 - 12:0014:00 - 18:30
Donderdag 25/07 09:30 - 12:0014:00 - 18:30
Vrijdag 26/07 09:30 - 12:0014:00 - 18:30
Zaterdag 27/07 09:30 - 12:0014:00 - 18:00
Zondag 28/07 Gesloten

Foto’s

Info

Optiek Sieren in Aalter en Eeklo

Het was Koen Sierens die in 1989 zijn eerste optiekzaak opende in Aalter. Enkele jaren later besloot ook zijn vrouw Lina het team te vervoegen. Het duurde niet lang voordat een tweede vestiging in Eeklo werd geopend en de nieuwe generatie mee aan het roer kwam te staan. Ondertussen zorgen ook Lotte en Kaat voor het juiste advies bij Optiek Sierens.

Bij Optiek Sierens is er echt voor ieder wat wils. Optische brillen, zonnebrillen, contactlenzen… met de juiste tips en tricks van de experts geraak je eindelijk aan het perfecte zicht, zonder in te boeten aan stijl of comfort. Een bril is immers meer dan een hulpmiddel – een bril is voor een groot deel bepalend voor je looks en dient dan ook perfect te passen bij jouw stijl en karakter. Ook voor een oogmeting kun je terecht bij deze opticien, zodat je keuze perfect is afgestemd op de noden van jouw ogen.
 

Oogmeting

Bij oogmetingen wordt er een evaluatie gemaakt van de gezichtsscherpte en de gezondheid van de ogen. Verschillende aspecten van de ogen worden gemeten door de optometrist om te bepalen of er correcties nodig zijn voor bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (vervorming van je beeld) of presbyopie (het wazig worden van het zicht door ouderdom). Bij Optiek Sierens kun je zonder afspraak terecht voor een oogmeting: de gediplomeerde optometristen zijn altijd aanwezig in de zaak en staan te popelen om je verder te helpen.
 

Optische brillen en zonnebrillen: modieus en up-to-date aanbod

Zowel in de vestiging in Aalter als in Eeklo kun je steeds het nieuwste aanbod terugvinden. Al de collecties worden uiterst zorgvuldig uitgekozen door een ervaren team dat aanwezig tracht te zijn op de meest gerenommeerde internationale beurzen. Er wordt gestreefd naar steeds weer nieuwe modellen kunnen aan te bieden, van monturen tot de brilglazen of lenzen. Het assortiment van merken is erg uitgebreid en gevarieerd: van de goedkoopste brillenmerken tot de meest exclusieve modellen, voor jong en oud, iedereen kan zijn gading vinden.

Armani, Bbig, Bolon, Bruni Banani, BVLGARI, Calvin Klein, Caroline Abram, CELINE, Carrera, Carven, Chloé, Dolce&Gabbana, Etnia Barcelona, Eyevan, Isabel Marant, Jimmy Choo, Johan Dalia, Liu Jo, Marccain, Maxmara, Moncler, Nike, Nooz, Porsche, Prada, Ralph Lauren, Ray Ban, Rodenstock, Serengeti, Stella McCartney, Tod’s, Victoria Beckham, Vuillet Vega, Woow en Yellows Plus… zijn slechts een greep uit het enorme assortiment waaruit je kan kiezen. Keuzestress is niet nodig, want de opticiens ter plaatse begeleiden je helemaal naar de ideale keuze. Er wordt rekening gehouden met je gezichtsvorm, gekeken naar de kleuren die het best bij je passen en de trends van het seizoen. Laat de adviseurs weten op welke momenten je je bril wil dragen en je gaat sowieso een exemplaar vinden dat matcht met jouw persoonlijkheid.
 

Kinderbrillen: Speciale behoeften voor de jongsten onder ons

Ook de jongsten onder ons kunnen nood hebben aan een hulpmiddel voor een beter zicht. Voor kinderen is het des te belangrijker dat er voor een bril gekozen wordt die goed past. Een goed passende bril voorkomt dat de bril kan afglijden of drukpunten veroorzaakt achter de oren of op de neus. Brillen voor kinderen zijn vaak ook lichter en duurzamer om te voorkomen dat ze snel beschadigd geraken. Voor de wat onstuimige jongelingen kan het handig zijn om een montuur te kiezen dat gemaakt is van een hoogwaardig materiaal zoals titanium of kunststof zodat ze minder snel de neiging hebben om te breken. Een kind dient zich ook prettig te voelen bij de gemaakte keuze, zodat er zeker de motivatie is om de bril te dragen. Daarom zijn er bij Optiek Sierens verschillende stijlen en kleuren beschikbaar, van de meest eenvoudige uitvoeringen tot modelletjes met kleurrijke patronen en decoraties.
 

Contactlenzen: Scherp zien zonder bril

In tegenstelling tot een bril, rust een contactlens direct op het oppervlak van het oog. Dit zorgt voor een minder grote impact op je uiterlijk, maar vergt wel de nodige adviezen om de lenzen correct in te brengen en op de juiste manier te bewaren. Er zijn verschillende soorten contactlenzen beschikbaar, van zachte contactlenzen voor mensen met gevoelige ogen of allergieën tot hardere, vormstabiele contactlenzen die duurzamer zijn en voor een scherper zicht zorgen. Die laatste vereisen wel een langere gewenningstijd omdat ze niet zo flexibel zijn als zachte lenzen. Ook hybride contactlenzen behoren tegenwoordig tot de opties: ze bieden een scherper zicht dan zachte lenzen, maar zijn comfortabeler dan harde lenzen. De opticiens van Optiek Sierens helpen je bij het zoeken naar de perfecte contactlens die past bij je zicht én je levensstijl.
 

Sportbrillen: veilig op avontuur

Ook de sportievelingen onder ons moeten hun uitdagingen niet uit de weg gaan wanneer je ogen het laten afweten. Een sportbril op sterkte is een absolute must voor sporters die ondanks een verslechterd zicht toch gewoon op topniveau willen kunnen presteren. Een dergelijke bril zorgt niet alleen voor een scherper zicht, maar beschermt de ogen ook tegen de zon, wind, vliegjes en stof. Bovendien kunnen de glazen van een sportbril gewisseld worden om in alle weersomstandigheden zijn werk te kunnen doen. De brilglazen zijn gemaakt van onbreekbaar kunststof, zodat je ook volledig veilig bent bij eventuele valpartijen. Doordat deze glazen niet kunnen versplinteren zullen ze nooit extra schade aan je ogen kunnen toebrengen.
 

Kom langs in Eeklo of Aalter voor advies!

Of je nu gewoon lekker modieus een zonnebril op je neus wil of verregaande oogproblemen hebt: bij de gediplomeerde experts van Optiek Sierens kun je altijd terecht voor advies op maat. Kom vrijblijvend langs in één van de vestigingen en de experts zorgen voor een oogmeting en persoonlijk advies voor je nieuwe bril of contactlenzen.
 

Optiek Sierens

Boelare 13
9900 Eeklo
09/378 38 77

Stationsstraat 80
9880 Aalter
09/374 52 78

Reviews door klanten van Optiek Sierens

4.8 Sharon op 2021-12-16 om 17:55:54
Dank voor de goede service!
4.7 Yves op 2021-12-15 om 15:04:42
Je word bedient zoals een Koning, top.

Ligging en routebeschrijving