Atlascentrum

Openingsuren

Maandag 19/08 Na afspraak
Dinsdag 20/08 Na afspraak
Woensdag 21/08 Na afspraak
Donderdag 22/08 Na afspraak
Vrijdag 23/08 Na afspraak
Zaterdag 24/08 Na afspraak
Zondag 18/08 Gesloten

Foto’s

Info

Je goed in je vel voelen begint bij jezelf en je omgeving. Lichamelijke klachten, pijn of een mentale tegenslag kunnen hun effect hebben op je algemene gemoedstoestand. Atlascentrum, het Centrum voor Integrale Bewegingsleer, wilt haar klanten bijstaan om hun eigen lichaam beter te leren kennen om zo bepaalde klachten te voorkomen, verlichten of verhelpen. Je kan er terecht voor lessen atlasyoga, pilates of aangepaste therapie.

Zowel particulieren als bedrijven zijn welkom om gebruik te maken van hun diensten. De lessen gaan steeds door op vaste locaties met vaste tijdstippen, maar op aanvraag kunnen er ook workshops, lezingen of seminaries gegeven worden bij bedrijven. 

 

Atlasyoga

In de lessen atlasyoga wordt door iedere deelnemer naar zijn asana gezocht. Dit is een onderdeel van de hatha-yoga waarbij gestreefd wordt naar de ideale lichaamshouding om volledig te ontspannen en lenigheid, gevoel voor evenwicht, vitaliteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Dit speelt bovendien ook aandacht en alertheid in de hand. Deze lessen zijn gericht op het fysieke welzijn van de cursist en het vergaren van zelfkennis over zijn/haar geest en lichaam.
 

Pilates

Tijdens Pilateslessen wordt er voornamelijk aan het powerhouse gewerkt. Deze lessen hebben als doel om de kern van het lichaam krachtiger te maken, zodat op termijn een natuurlijk corset ontstaat waardoor de rug- en buikspieren sterker worden en er een harmonie ontstaat tussen beiden. Verschillende spiergroepen worden op een vrolijke toon aangesproken tot ze sterk genoeg worden en je rug en houding optimaal functioneren. Het versterken van de bekkenbodemspieren en houdingsspieren worden in combinatie met een vrije ademhaling aangeleerd.

Pilates is voor iedereen toegankelijk en wordt langzaam opgebouwd. De docent hanteert in zijn lessen discipline, gecombineerd met ontspanning en humor. 
 

Workshops, seminaries en lezingen

Doordat er gewerkt en gestreefd wordt naar een ideale balans tussen lichaam en geest, kunnen deze lessen handig zijn voor bedrijven / verenigingen en hun personeel. 

Ben je geïnteresseerd om een workshop, seminarie of lezing te volgen van Atlascentrum? Maak vandaag nog een afspraak en gun je werknemers of leden een interessante blik op hun eigen lichaam en gezondheid.

Ligging en routebeschrijving