Gevelreiniging Mengé - De Braekeleir bv

Openingsuren

Maandag 04/12 Na afspraak
Dinsdag 05/12 Na afspraak
Woensdag 29/11 Na afspraak
Donderdag 30/11 Na afspraak
Vrijdag 01/12 Na afspraak
Zaterdag 02/12 Na afspraak
Zondag 03/12 Na afspraak

Info

Gevelrenovatie Mengé

Nadat zaakvoerder Yves een tiental jaren in de bouwsector had gewerkt, besloot hij in 1990 zelf een zaak op te richten in het renoveren en restaureren van verouderde en verweerde gevels.

Uitgerust met moderne apparatuur en omringd door de beste vakmensen staat Mengé Gevelwerken  vandaag bekend voor omvangrijke renovaties van flatgebouwen , zowel in Oost-Vlaanderen als aan de kust, evenals de particuliere woningen van de zorgzame klant.
Met oog voor detail en beladen met ervaring schudden zaakvoerder Yves, bijgestaan door zijn zoon, de gepaste methode uit hun mouw om uw gevel op te frissen .
Immers niet de wagen op de oprit, vooral de gevel en het onderhoud daarvan, verraadt wie er in het huisje schuilt…
 

Reinigingstechnieken

Van een ‘eenvoudige’ reiniging onder stoom, voor geringe vervuiling, tot de meer abrasieve  handelingen voor sterke verontreiniging…   biedt Yves een oplossing                                                                                   
De Vochtstraaltechniek , Torbo, waar granulaten worden gemengd met water en volgens factor vervuiling, in verhouding met de structuur van de ondergrond, toegepast wordt bij de meeste projecten.
Het Rotatiewervelprocedé  is een combinatiesysteem voor het delicatere werk als bv. mouluren rond ramen en onder kroonlijsten, witsteen enz.
Met zachte straalpoeders en zin voor verantwoordelijkheid wordt ook die klus vakkundig  ‘geklaard’
Het Neveljetsysteem is de variante waarbij de werking meer abrasief verloopt en is vooral van toepassing voor het verwijderen van graffiti of ter voorbereiding van gevelbepleistering.  
 

Gevelbescherming

Eens de gevel grondig is gereinigd, wordt deze toekomstgericht best gevrijwaard tegen vocht en vervuiling.
Volgens wensen van de klant kan het natuurlijk aspect van de baksteen worden behouden en wordt de gevel voorzien van hydrofuge
De stijl van de woning, alsook de vroegere toestand, vraagt soms om een modernere aanpak, waar het kaleien van de gevel dan een optie is.
Verschillende lagen van cement of kalk gebonden verf worden in een kleur naar keuze aangebracht.
Dampopen en genuanceerd van kleur bekom je een unieke stijl, die momenteel zelf deels wordt toegepast bij nieuwbouwwoningen.
 

Gevelrenovatie en restauratie

Losgekomen en uitgestoten voegen van aan slagregen blootgestelde gevels merkt men vooral op aan woningen van voor de jaren ’70.
Deze bevatten in de stelmortel immers nog zavel, die de regen absorbeert en bij vorst de voegen, of zelfs gevelstenen, vooruit duwt.
Uitslijpen van alle voegen, reinigen en herstellen van de gevel, vernieuwen van de voegen en behandelen met hydrofuge is hier de aangewezen methode.
Restaureren van historische panden en monumenten behoort eveneens tot de activiteiten van Mengé Gevelwerken.
Onder het waakzaam oog van een ambtenaar van monumentenzorg worden de moulures in natuursteen evenals andere talrijke sierelementen in hun oorspronkelijke staat hersteld.
 

Vochtbestrijding

Los van een vies uitzicht en geurhinder kan vocht in de woning leiden tot gezondheidsproblemen.
Het water in de kelder zal door gedeeltelijke verdamping immers de vochtigheidsgraad in de woning verhogen.
Opstijgend vocht zal op zijn beurt dan weer loskomend pleisterwerk en schimmel veroorzaken boven plinten en achter meubilair.
Een grondige aanpak met, door officiële instanties gekeurde producten, zal ook voor deze problemen de oplossing vormen.
 

Gietvloeren

Onderhoudsvriendelijk en zowel voor particuliere woningen als industriële toepassingen zorgt het strak en naadloos effect van een gietvloer voor een schitterend resultaat.
 

Betonherstellingen

Het bedrijfspand vormt voor elk respectabel zaakvoerder, als  het flatgebouw voor diezelfde syndicus, als het ware hun visitekaart en uithangbord.
Om die redenen, temeer om veiligheidsredenen, is het dermate belangrijk dat de gevel geen schade vertoont aan betonnen kroonlijsten of balkons.
Mengé gevelrenovatie is al jarenlang de specialist in het opsporen en analyseren van betonrot.
Na diagnose van de schade zal de geschikte oplossing worden aangeboden met kwaliteitsproducten van vooruitstrevende fabrikanten.

 

Bel snel voor een vrijblijvend en gratis bezoek en analyse van uw
 gevel en/of vochtprobleem.


 

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Logo Vriendelijkste Handelaar Handelsgids
Vriendelijkste Handelaar
Wil je Gevelreiniging Mengé - De Braekeleir bv een score of review geven voor de verkiezing?
Klik en word beloond