Openingsuren

Maandag 05/06 08:00 - 16:30
Dinsdag 06/06 08:00 - 16:30
Woensdag 07/06 08:00 - 16:30
Donderdag 08/06 08:00 - 16:30
Vrijdag 09/06 08:00 - 16:30
Zaterdag 03/06 Na afspraakNa afspraak
Zondag 04/06 GeslotenGesloten

Foto’s

Info

De Koninck: jouw specialist in sanitair en verwarming!

De Koninck is al jaren dé specialist in Haacht en omstreken voor het plaatsen van centrale verwarming en sanitair. Daarnaast helpen ze je graag verder met het onderhoud en herstellingen van je verwarmingsinstallaties. Het team van De Koninck bestaat uit ervaren loodgieters met verstand van zaken die werken aan zeer correcte prijzen.  
 

Plaatsen en vervangen van radiatoren

Radiatoren spelen een belangrijke rol in het centrale verwarmingssysteem van een woning. Bij het plaatsen van radiatoren zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om de radiatoren op de juiste plaats in de kamer te plaatsen om een gelijkmatige warmteverdeling te garanderen. Ook is de ophanghoogte van de radiator van belang. Over het algemeen wordt aanbevolen om de radiator zo laag mogelijk te plaatsen om een betere luchtcirculatie in de kamer te creëren en om de warmte gelijkmatiger te verspreiden. Een thermostaatknop voor elke radiator kan helpen om de efficiëntie van het verwarmingssysteem te verbeteren en energie te besparen. Het is ook belangrijk om de radiatoren correct aan te sluiten op het verwarmingssysteem, wat professionele kennis vereist. Het plaatsen van radiatoren kan een complexe taak zijn, maar dankzij de juiste kennis en ervaring van De Koninck kan dit efficiënt en effectief worden uitgevoerd. 
 

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een populair verwarmingssysteem waarbij warm water of elektrische verwarmingskabels worden gebruikt om warmte af te geven via de vloer van een gebouw. Het biedt veel voordelen vergeleken met traditionele verwarmingssystemen. Een van de belangrijkste voordelen is de gelijkmatige verdeling van warmte in de ruimte. Omdat de warmte vanuit de vloer omhoog straalt, worden er geen koude plekken in de ruimte gecreëerd en zijn er minder temperatuurverschillen tussen verschillende delen van de kamer. Dit zorgt voor een comfortabele en constante warmte in de hele ruimte.

Een ander belangrijk voordeel is de energiezuinigheid van vloerverwarming. Omdat het systeem werkt op een lagere temperatuur dan traditionele verwarmingssystemen, is er minder energie nodig om de ruimte op te warmen. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening, vooral als het systeem goed is ontworpen en geïnstalleerd. Bovendien bespaart vloerverwarming ruimte omdat er geen radiatoren of andere verwarmingstoestellen nodig zijn. Dit maakt het bijzonder geschikt voor kleinere kamers of ruimtes met beperkte muurruimte. Vloerverwarming kan worden geïnstalleerd in nieuwe gebouwen of als een retrofit in bestaande gebouwen. 
 

Gasketels, mazoutketels en boilers

Gasketels zijn een populaire optie vanwege hun energie-efficiëntie en relatief lage onderhoudskosten. Ze worden aangesloten op de gasleiding en werken door gas te verbranden om warmte te genereren. Bij het plaatsen van een gasketel moet rekening worden gehouden met de locatie van de gasleiding en de afvoer van rookgassen. De Koninck kan zorgen voor een correcte installatie van jouw gasketel en het afvoersysteem. Mazoutketels worden gebruikt voor verwarming en het produceren van warm water in afgelegen gebieden waar geen gasleiding beschikbaar is. Bij het plaatsen van een mazoutketel moet rekening worden gehouden met de opslag van de mazout, de afvoer van rookgassen en de locatie van de ketel.

Er zijn verschillende soorten boilers beschikbaar, waaronder gasgestookte, elektrische en zonneboilers. Boilers worden gebruikt voor het produceren van warm water en ook voor het plaatsen en herstellen hiervan ben je bij De Koninck aan het juiste adres.
 

Onderhoud van gas- en mazoutketels

Het onderhoud van gasketels en mazoutketels is belangrijk om de efficiëntie van de installatie te behouden en veiligheid te waarborgen. Het wordt aanbevolen om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals een jaarlijkse inspectie en reiniging door een ervaren specialist. Tijdens deze inspectie zal De Koninck controleren op mogelijke defecten en problemen, zoals lekkages of blokkades in de leidingen. Daarnaast zal men de verbrandingskamer schoonmaken, de ontsteking controleren en de rookgasafvoer inspecteren om er zeker van te zijn dat deze goed functioneert. Het is ook belangrijk om de luchtfilters regelmatig te vervangen. Een goed onderhouden gasketel of mazoutketel kan de energie-efficiëntie van het systeem verbeteren en het risico op storingen en veiligheidsproblemen verminderen.
 

Waterontharders

Waterontharders zijn apparaten die worden gebruikt om hard water te behandelen. Hard water bevat hoge niveaus van mineralen zoals calcium en magnesium, wat kan leiden tot verstoppingen en efficiëntieverlies van huishoudelijke apparaten. Waterontharders werken door deze mineralen te verwijderen of te neutraliseren, waardoor het water zachter wordt en minder schade veroorzaakt. Er zijn verschillende soorten waterontharders beschikbaar, en het gebruik ervan kan leiden tot een langere levensduur van huishoudelijke apparaten en efficiënter gebruik van water. Het is belangrijk om de juiste waterontharder te kiezen op basis van de specifieke behoeften van het huishouden en om deze regelmatig te onderhouden voor optimale werking.
 

De Koninck: plaatsing, onderhoud en herstelling van sanitair.

Kwalitatieve verwarming of waterontharding stopt niet bij de plaatsing. Bij De Koninck kun je er zeker van zijn dat je ook steeds bij hen terecht kunt voor al het nodige onderhoud en herstellingen. Ben je aan het bouwen of renoveren? Contacteer De Koninck dan zeker voor een vrijblijvende offerte voor jouw project of renovatie. Zit je met sanitaire problemen, aarzel dan zeker niet om een telefoontje te doen. Voor je het weet ben je geholpen door een vakman, en dit alles aan zeer democratische prijzen. 

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Logo Vriendelijkste Handelaar Handelsgids
Vriendelijkste Handelaar
Wil je De Koninck een score of review geven voor de verkiezing?
Klik en word beloond