Openingsuren

Maandag 22/07 Gesloten
Dinsdag 23/07 13:00 - 17:00
Woensdag 24/07 13:00 - 17:00
Donderdag 25/07 13:00 - 17:00
Vrijdag 26/07 13:00 - 17:00
Zaterdag 27/07 13:00 - 16:00
Zondag 28/07 Gesloten

Foto’s

Info

Gordijnenhuis Ria: de Limburgse gordijnenspecialist

Al sinds 2002 vind je in de Theophile Donnestraat in Herk-de-Stad Gordijnhuis Ria terug. Wanneer je bij Ria binnenstapt word je meteen ondergedompeld in een bonte wereld van kleuren. Het kiezen van de juiste gordijnen, overgordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen … lijkt haast onbegonnen werk. Maar dat is buiten Ria gerekend, want met haar jarenlange ervaring in de wereld van raambekleding is zij dé specialist bij uitstek in Herk-de-Stad en omstreken om je te begeleiden naar de perfecte keuze. Van Japanse panelen tot de juiste gordijnstok: Ria weet zowat alles over wat er voor een raam te hangen valt en adviseert je dan ook als geen ander. 
 

Raambekleding: een must voor ieder huis of appartement

Een van de vaak onderschatte factoren die van een woning een thuis maken is de juiste raambekleding. Net zoals de rest van het interieur spelen gordijnen en alles wat daar mee te maken heeft een grote rol in de look & feel van de ruimte. Zonder de juiste raambekleding creëer je al snel een kil gevoel. Ook van privacy kan er weinig sprake zijn wanneer men dag en nacht naar binnen kan kijken. In de zomer zijn gordijnen of lamellen dan weer een grote meerwaarde om de zon buiten te houden, maar ook tijdens andere seizoenen kan het kleinste streepje zon zorgen voor een slecht zicht op je computer- of televisiescherm. Goede nachtrust garanderen? Even in je eigen cocon kruipen? De juiste raambekleding kan je leven in veel aspecten een pak aangenamer maken. 
 

Voor ieder wat wils.

De keuzestress verdwijnt als sneeuw voor de zon bij het maken van een goed plan. In de slaapkamer wil je waarschijnlijk verduisterende raambekleding. Hou je van het klassieke gevoel om je gordijnen ’s morgens ostentatief open te trekken, dan kies je best voor een mooie gordijnstok met een stof die warm en huiselijk aanvoelt. Misschien kom je pas tot rust in een strakke omgeving en zijn rolgordijnen meer je ding.

In de woonkamer kun je ook verschillende richtingen uit. Te weinig daglicht doorheen de dag is slecht voor je lichaam en je gemoed. Dat betekent echter niet dat je die regenachtige dag alleen maar naar buiten wil staren. In zo’n geval kies je beter voor lichtdoorlatende gordijnen of lamellen waarbij je de lichtintensiteit in de ruimte beter kan controleren zonder moeten in te boeten aan privacy. 
Elke ruimte is anders en dat mag zich ook gerust vertalen in de keuze van je raambekleding. Een landelijk karakter in de woonkamer, maar strakke zonwering in de kinderkamers kan een goeie match zijn. Wie van natuurlijke stoffen houdt, gaat vaak voor katoen, maar in vochtigere ruimtes zoals een badkamer of pool house bestaat de kans dat je een betere keuze maakt met polyester. 

Nog steeds geen flauw idee welke richting je uit wil? Spring gewoon binnen bij Gordijnenhuis Ria en voor je het weet loop je buiten met een vrijblijvende offerte en een scala aan ideeën. Ria zal je iedere keer opnieuw met het volste enthousiasme advies op maat geven, voor kleine en grote projecten. 
 

Keuze gemaakt? Opmeten maar! 

Al kan dat meetwerk nog wel eens wat moeilijker zijn dan het klinkt. Moeten je gordijnen tot op de grond, het vensterblad of vlak daarboven? Laat ik de gordijnen boven het venster starten of eerder vanaf het plafond? Over al die technische vragen moet je je bij Ria geen zorgen maken. Het afmeten van ramen en de positie van gordijnen bepalen is nu eenmaal precisiewerk en vraagt het werk van een expert. Een van de diensten die wordt aangeboden is het opmeten aan huis. Een adviseur van Gordijnenhuis Ria komt naar je toe om er voor te zorgen dat alle afmetingen gedetailleerd en vooral correct worden genoteerd.
 

Eigen atelier en plaatsingsdienst 

Als je tenen al gingen krullen van het meten, dan kun je er zeker van zijn dat het naaien en plaatsen van de gordijnen ook niet echt je ding zal zijn. Wederom geen probleem wanneer je werkt met een firma die alle expertise in huis heeft en daarvoor geen beroep hoeft te doen op dure onderaannemers. Ria heeft een eigen atelier waar de gordijnstoffen perfect worden gemeten, gesneden en klaargemaakt voor het plaatsen. De eigen plaatsingsdienst komt op zijn beurt naar je toe om er voor te zorgen dat alles perfect naar wens geplaatst wordt. 
Of je nu zelf aan de slag wilt gaan met gordijnstof of op zoek bent naar de perfecte adviseur die je van begin tot einde begeleidt bij het maken van je keuzes: wandel eens binnen bij de Gordijnenhuis Ria in Herk-de-Stad, de specialist van dienst om van jouw huis een echte thuis te maken. Offertes worden vrijblijvend en kosteloos opgemaakt, een glimlach en vakmanschap zijn sowieso gegarandeerd!

Reviews door klanten van Gordijnenhuis Ria

3.9 Enzo op 2020-10-13 om 16:05:34
Doe zo verder
4.1 Mathéo op 2020-10-14 om 20:42:49
Uitstekende service
5 Mieke op 2018-01-04 om 22:20:38
Heel vriendelijke vrouw, stipt en geduldig. Eeg behulpzaam.

Ligging en routebeschrijving