Dierenartsenpraktijk De Vlieger - Hanssens - Verbeken

Info

Dierenartsenpraktijk Animedi Nevele

Bij Dierenartsenpraktijk Animedi (De Vlieger - Hanssens - Verbeken) in Nevele & Lotenhulle heeft elke dierenarts een aparte specialiteit voor volgende diergroepen: kleine huisdieren , paarden, kleinvee, runderen en varkens.
 

Paarden

De dierenartsen van Animedi waken graag over de gezondheidstoestand van uw paard. Voor routine ingrepen komt een dierenarts aan huis. Dit kan gaan over gezondheidscontrole, inwendige ziekte, vaccinatie, mankheidsonderzoek, controle van het veulen en dergelijke.

Ook voor tandverzorging van uw paard kan u hier terecht. De dierenartsen zijn uitgerust met het nodige materiaal voor het courant bewerken van een paardengebit. Dit gaat meestal over het bijraspen van scherpe punten en haken, en het trekken van losse doppen en wolfstanden.

U kan terecht op de praktijk voor aan-/verkoopkeuringen, radiografie, echografie, mankheidsonderzoek...

Op de praktijk zijn er zestien paardenstallen ter beschikking. Een patiënt die gedurende een langere periode verzorging nodig heeft, kan in de praktijk opgenomen worden. Ook voor onderzoeken die enige tijd duren, zoals onder andere uitgebreid mankheidsonderzoek en orale glucose absorptietest, kunnen de paarden opgenomen worden. Tenslotte kunnen merries hier ook gestald worden voor opvolging tijdens het vruchtbaarheidsseizoen. 

Sedert 2013 beschikt de praktijk ook over een modern bloedanalysetoestel. Hiermee kan zowel een hematalogisch als een biochemisch bloedonderzoek uitgevoerd worden.
 

Een eigen labo laat toe binnen het kwartier resultaat te hebben.
 

U wordt geholpen door dierenartsen Kristof Hanssens, Bram Keppens, Kobe Vanherweghe & Rutger Wallaert.
 

Kleine huisdieren

De praktijk te Nevele beschikt over drie consultatieruimtes waar het onderzoek van uw huisdier zal plaatsvinden. Een standaard medisch onderzoek omvat een gewichtscontrole, beluisteren van hart en longen, tand- , oog- en oor inspectie en een vachtcontrole. Uw huisdier ondergaat best jaarlijks zo’n check-up. Indien uw dier bij ons gevaccineerd wordt, krijgt u sowieso jaarlijks een herinneringskaartje opgestuurd. Bij een ouder dier, of indien nodig om achterliggende problemen op te sporen, kan er ook een bloedname gebeuren.

Voor bijkomende onderzoeken kunnen we verder nog gebruik maken van RX en echografie.
In deze “donkere” ruimte worden röntgenfoto’s gemaakt voor het opsporen van fracturen, om een overzicht te krijgen van borst- en buikholte, om het aantal pups/kittens te tellen bij een drachtig dier,…

Dankzij de digitale ontwikkeling kunnen we snel kwaliteitsvolle foto’s maken.
Het echografietoestel wordt ingezet om een vroege drachtdiagnose te stellen, om baarmoederontsteking aan te tonen, om blaasproblemen of tumoren op te sporen,…
 

Sedert 2013 beschikt de praktijk ook over een modern bloedanalysetoestel. Hiermee kan zowel een hematalogisch als een biochemisch bloedonderzoek uitgevoerd worden.
 

Een eigen labo laat toe binnen het kwartier resultaat te hebben, wat zeer interessant kan zijn bij spoedgevallen.

Ook een algemene controle bij bv. een ouder dier is aan te raden. Op deze manier kunnen we vroeg anticiperen op bepaalde problemen en aan de hand van de gepaste behandeling de levenskwaliteit van uw dier verhogen.
De praktijk beschikt ook over een operatiezaal waar volgende operaties kunnen plaats vinden:

  • Castratie
  • Sterilisatie
  • Keizersnede
  • Verwijderen van pyometra (baarmoederontsteking)
  • Verwijderen van tumoren
  • Hechten van wonden
  • Verwijderen van vreemde voorwerpen in de buikholte
  • Verwijderen van blaasstenen
  • Tandheelkundige ingrepen
  • ….

U wordt geholpen door dierenartsen Chantal De Vlieger, Julie Houtmeyers en Claudia De Ruyck en assistentes Melanie Raman en Céline Libert.
 

Landbouwdieren

De dierenartsen voor landbouwdieren zijn zeer geroutineerd in operaties zoals keizersneden en lebmaagoperaties bij het rund. Ook minder voorkomende operaties zoals correctie van standafwijking bij kalveren, necrobacillose-operaties, urethraoperaties, navelbreukoperaties, pensfistels, darmoperaties en klauwamputaties kunnen vlot uitgevoerd worden. Bij schapen worden keizersneden regelmatig uitgevoerd.

U kan ook beroep doen op de dierenartsen voor preventieve klauwverzorging. Animedi beschikt hiertoe over vier mobiele klauwverzorgingsboxen. Bij het preventieve werk worden vervelende problemen zoals bleinen, krieken, dubbele zolen, stinkpoot, tussenklauwontsteking en bij schapen rotkreupel in een vroeger stadium vastgesteld waardoor de behandeling vaak vlotter verloopt.
 

Naar vruchtbaarheid toe beschikt de praktijk ook over verschillende echografietoestellen waarmee de kwaliteit van de baarmoeder en de eierstokken van de koe gecontroleerd kan worden.
 

Ook kunstmatige inseminatie van koeien behoort tot de taken. Animedi beschikt over verschillende stikstoftanks voor de opslag van ingevroren sperma.
 

Uiteraard zijn onze dierenartsen bedreven in het verlossen van runderen en schapen, als nodig gebeurt dit via een keizersnede.
 

U wordt geholpen door dierenartsen Adelin & Peter De Vlieger en Frederik Verbeken.

Reviews door klanten van Dierenartsenpraktijk De Vlieger - Hanssens - Verbeken

5 Diederich op 2018-12-18 om 16:59:14
Altijd vriendelijk en behulpzaam en goede zorgverlening voor ons huisdieren
4.8 Claudine op 2015-12-26 om 13:09:13
houdt van dieren en zet er zich ten volle voor in om ze gezond te houden, heeft veel ervaring
5 Veronique op 2015-12-16 om 21:23:24
altijd met een glimlach en heel medelevend met de mensen als er beslissingen moeten genomen worden.
4.8 Caroline op 2015-12-08 om 18:29:51
altijd vriendelijk, nodige uitleg
4.3 Stefaan op 2015-12-05 om 11:17:43
Vriendelijk ontvangst en goede uitleg.
5 Charlotte op 2015-11-26 om 13:26:44
De beste dierenartsen die ik ken en heel lieve mensen die altijd klaar staan voor mens en dier!Doe zo verder!

Ligging en routebeschrijving