Kine Don Bosco

Openingsuren

Maandag 28/09 Na afspraakNa afspraak
Dinsdag 29/09 Na afspraakNa afspraak
Woensdag 23/09 Na afspraakNa afspraak
Donderdag 24/09 Na afspraakNa afspraak
Vrijdag 25/09 Na afspraakNa afspraak
Zaterdag 26/09 GeslotenGesloten
Zondag 27/09 GeslotenGesloten

Foto’s

Info

Kinesitherapie Don Bosco te Torhout biedt u via hun groepspraktijk behandeling van aandoeningen van het bewegingstelsel.
Met als doel het verlichten van zowel acute als chronische pijn, het oplossen van bewegingsbeperkingen en uiteindelijk een volledige terugkeer naar het 'pijnvrije' uitvoeren van dagdagelijkse activiteiten zoals werk en sport.

Waarom een groepspraktijk?

* Meer therapeuten betekent meer kennis!
* Continuïteit in uw behandeling is belangrijk. Door met meerderen samen te werken kunnen we hieraan vlotter tegemoet komen.
* We kunnen ons regelmatig bijscholen zodat we u steeds volgens recente inzichten kunnen behandelen.

Wij zijn:

Annick Velghe bouwt sinds 1997 haar expertise uit als kinesitherapeut, gespecialiseerd in manuele therapie, osteopatische therapie en cranio-sacraal therapie.

Kristof Paepe studeerde in 2004 af als licentiaat kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. Zijn specialisaties: manuele therapie, medische trainingstherapie en sportkinesitherapie.

Met Kilian Lanoye en Sam Vancanneyt groeide de groepspraktijk nog verder, ook als licentiaat kinesitherapie gespecialiseerd in manuele therapie.

 Wij doen:

MANUELE THERAPIE:

Behandeling van mechanische gewrichtsklachten zoals nek- en rugpijn, maar ook bepaalde aandoeningen van onderste en bovenste ledematen (vb: tenniselleboog).
Deze therapie maakt gebruik van manuele mobilisaties en manipulaties.
Manuele therapie omvat een onuitputtelijk gamma van zeer 'zachte tot 'hardere' technieken om spieren, gewrichten, weke delen, zenuwen... te bewerken.

OSTEOPATISCHE THERAPIE:

Oorzakelijke behandeling van zowel mechanische, organische of neurologische klachten van samenhangende lichaamsstructuren bij langdurige rug- en nekpijn met bijkomende klachten zoals vb. spanningshoofdpijn, migraine, kaakproblemen, constipatie...

MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE:

Actieve oefentherapie met aangepaste toestellen met als doel het vergroten van de belastbaarheid (versterken) van gewrichten, spieren, pezen en kraakbeen. De toestellen staan toe de dosering van de oefeningen perfect aan te passen aan de individuele nood van de patiënt op elk moment van de therapie waardoor een snelle vooruitgang bekomen wordt en de patiënt snel terug z'n dagelijkse activiteiten (werk, sport...) pijnvrij kan uitvoeren.
Meestal in combinatie met manuele therapie om ervoor te zorgen dat de bekomen resultaten (vermindering van pijn, vergroten van de bewegelijkheid) behouden blijven op lange termijn.

Wordt toegepast bij gewrichtspijn, spierpeesletsels (overbelasting, tendinitis, scheuren...) en bij revalidatie na orthopedische ingrepen zoals schouder-, knie- of heupchirurgie.

SPORTKINESITHERAPIE

Professionele begeleiding van sporters tijdens de revalidatie na een kwetsuur met als doel zo snel mogelijk terug op niveau te komen met de kleinst mogelijke kans om te hervallen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een individueel trainingsprogramma dat rekening houdt met de specifieke eisen van de sport en kan voor sporters van elk niveau.

CRANIO-SACRAAL THERAPIE

Zachte behandelingswijze via fasciale (huid, membranen) technieken om het ritmisch evenwicht van verplaatsing van lichaamsvochten in ruggenmerg tussen schedel en heilig been te herstellen. Bij drukpijn in het hoofd zoals spanningshoofdpijn, migraine, sinusitis, oorsuizen, evenwichtsproblemen, post-natale bekkenproblemen...
Ook bij kinderen: reflux, ADHD, dyslexie...
Ook bij emotionele problemen als stress, depressie, hyperventilatie, angst...

RELAXATIE

PRE- EN POSTNATALE KINESITHERAPIE


Begeleiding voor en na zwangerschap.

TAPING

Actief
bijsturen van het gewricht met drukverlaging waardoor sneller herstel van acute of chronische letsels met ontstekingsverschijnselen.


 

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief