Den Eikbos Dierenartsenpraktijk

Openingsuren

De openingsuren kunnen afwijken door:
Maria-Hemelvaart op 15/08
Maandag 15/08 10:00 - 12:0018:00 - 20:00
Dinsdag 16/08 18:00 - 20:00
Woensdag 17/08 18:00 - 20:00
Donderdag 11/08 18:00 - 20:00
Vrijdag 12/08 14:00 - 16:0018:00 - 20:00
Zaterdag 13/08 10:00 - 12:00
Zondag 14/08 Na afspraakNa afspraak

Info

Dierenartsenpraktijk Den Eikbos

Dierenartsenpraktijk Den Eikbos bestaat uit een enthousiast team van dierenartsen en dierenartsassistenten. Allen zijn ze op hun eigen manier zeer begaan met Uw huisdier en zelf fervente dierenbezitters: Sarah is een gedreven gepassioneerde assistente, die steeds klaar staat om de nodige inlichtingen te verstrekken. Momenteel wordt ze in haar drukke bezigheden bijgestaan door Emy. Iris leeft voor de kleine huisdieren, hond, kat, konijn,fret, cavia, hamster, rat, muis en … mogen niets te kort komen. Marc verzorgt enerzijds de grotere dieren: paard, ezel, rund, schaap en geit, anderzijds is hij ook zeer begaan met tal van facetten van de heelkunde. Maja is de door iedereen gekende all-round éérstelijnsdierenarts met een passie voor paarden en fysiotherapie. Ze verkoos om samen met ons de beste behandeling voor Uw huisdier en paard aan te bieden.

 
De praktijk is zeer modern en rustig gelegen in het landelijke Eppegem, waar files en parkeerproblemen geen probleem vormen. Voor of na de behandeling kunnen de dieren en hun baasjes genieten van de rustige omgeving.
 
Mechelen, Vilvoorde, Grimbergen en Kampenhout zijn vlakbij, maar door onze ligging vormen wij voor patiënten uit Brussel en Antwerpen ook geen onoverkomelijk probleem.
 
U kan bij ons dagelijks terecht voor de meest eenvoudige problemen zoals: vaccinaties,oorproblemen, tandproblemen,… van alle diersoorten. Ook verdere behandelingen en onderzoeken zoals digitale radiografie, echografie en labo onderzoeken kunnen in aansluiting met de consultatie gebeuren. Voor de meer gespecialiseerde onderzoeken, zoals arthroscopie , endoscopie, officiële röntgenopnames voor de HD en ED commissie werken wij op afspraak. Maagtorsies, bevallingen en pootfracturen kunnen natuurlijk, na telefonisch contact, direkt in urgentie binnenkomen.
 
De heelkundige ingrepen van Uw huisdier gebeuren in een professioneel operatiekwartier, waar tal van ondersteunende apparatuur aanwezig is: gasanesthesie met volledige monitoring, ECG, pijnpomp, video-arthroscopie-unit, radioscopie… zodat iedere operatie, van eenvoudig (castratie, sterilisatie, tumoren, wondhechting) tot zeer gespecialiseerd (middenrifscheur, kruisbandruptuur, bekkenkanteling,TTA, arthroscopische verwijdering van kraakbeenletsels, ..) in de meest optimale omstandigheden kunnen verlopen.
 
Binnen de heelkunde neemt, naar analogie met de menselijke geneeskunde het belang van minimaal invasieve technieken enorm toe. Daarom kunnen wij U laprascopische operaties (sterilisaties (eigenlijk castratie)teef, hersterilisatie teef twa achterlaten van een eierstok ( vroeger werd er door een bepaalde groep dierenartsen slechts één eierstok weggehaald, maar dit is een verouderde trechniek), abdominale sterilisatie reu, abdominale castratie reu, gerichte abdominale bioptienames,...) alsook laprascopisch geassisteerde operaties (ovariohysterectomie, bij niet omvangrijke baarmoeder; castratie bij abdominale testikels, gastropexie (= vastleggen van de maag, bij gevoelige rassen). Het voordeel van deze techniek voor de patient is de mindere pijn, het sneller terugkeren tot de normale functie en voor de eigenaar, het niet moeten stilhouden, geen hemdjes noch kappen... daar de minuscule draadjes intradermaal zitten en er in de buik met een Ligasure sealingdevice (door druk en hoge energie worden de weefselsd aan elkaar gelast) gewerkt wordt.
 
Of je de praktijk reeds jarenlang kent, of je bent nieuw, wij proberen U iedere dag opnieuw dezelfde professionele service te bieden en Uw dier in optimale conditie te verzorgen door ons eigen team op de door U vertrouwde omgeving. De baasjes en de viervoeters kunnen langskomen tijdens de vrije raadpleging (openingsuren)
 
 
Voor een afspraak of urgentie (24h/24h 7d/7d) kan U ons steeds contacteren via het centraal oproepnummer 015/62.79.90.

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Logo Vriendelijkste Handelaar Handelsgids
Vriendelijkste Handelaar
Wil je Den Eikbos Dierenartsenpraktijk een score of review geven voor de verkiezing?
Klik en word beloond

Reviews

U huisdier in goede handen!... 10 Review door: Victoria
Zeer vriendelijk en bekwaam pers... 10 Review door: Victoria
Niets veranderen ! perfect !... 10 Review door: Jean-Pol
Zowel de eigenaars als de medewe... 10 Review door: Nikita
Ze zijn zeer vriendelijk, staa s... 10 Review door: Nikita