Foto’s

Info

Historiek / Ontstaan

Radio M fm  ging officieel van start in 1982, onder de naam ‘radio West’ vanuit Brakel als één van de eerste lokale radiostations in de regio. Radio Prima begon in 1979 met zijn eerste 'piraat'uitzendingen vanuit D’Hoppe Vloesberg.

27 mei 2004 zal de geschiedenis ingaan als de grote frequentieverhuis want op 27 mei ging het nieuwe frequentieplan in voege. Na 25 jaar verlaat radio Prima Brakel en FM 105.6. Vanaf 27 mei 2004 werd de frequentie van VRO ‘Vlaamse Radio Omroep’ uit Zottegem ingenomen door radio Prima. Zottegem had opnieuw zijn eigen radiostation op FM 107.6.

De opstart van M fm was het gevolg van het einde van Maeva FM, het nakomertje van de inmiddels legendarische en nooit geëvenaarde Radio Maeva (bekend en berucht om haar radio-uitzending, begin van de jaren '80) waarvan de radio toen deel van uit maakte dit samenwerkingsverband.

De makers van Maeva FM beslisten om vanaf 1 februari 2005 geen nationale programma’s meer te verdelen onder de aangesloten radiostations. De lokale radiomakers die daardoor in de kou bleven staan, besloten om het heft in eigen handen te nemen en zelf een lokaal radioconcept uit te werken, M fm was geboren.

In 2017 beslist de minister om het radiolandschap te hervormen. Hij kent 4 nationale netwerken toen, beperkt drastisch het aantal lokale radio's en geeft de resterende meer ademruimte. Zo kan M fm vanaf 1 januari 2018 uitbreiden van 1 naar 3 frequenties. Zo komt de Brakelse frequentie 105.6 terug in het beheer van M fm, alsook FM 107.2 in Sint-Lievens-Houtem.

Vanaf februari 2018 is M fm niet alleen op FM actief, maar ook nationaal via TV. Elke ochtend hoor je de muziek van M fm tussen 8 en 10 uur via Eclips TV (kanaal 40 via telenet en kanaal 109 via Proximus). Hierdoor bereikt M fm plotseling gans Vlaanderen en 100 000 luisteraars/kijkers.

 

Het concept en de strategie

Na een grondig onderzoek van het bestaande aanbod op de huidige markt, kwamen we tot de vaststelling dat meer dan 70 % van alle nationale, regionale en lokale radio’s mikken op éénzelfde luisterpubliek en vaak opereren onder de vlag ‘hitradio’.  Daarnaast zijn er enkele heel specifieke stations, die een heel specifiek genre aanbieden de klok rond. Dit leert ons dat de mensen, die zoals wij, houden van een fijne mix van goeie muziek van vroeger en nu, Vlaamse en anderstalige muziek, … vaak hun gading niet vinden in het huidige aanbod.

M fm probeert anders te zijn. Items, onderwerpen en muziekgenres die bij andere zenders niet aan bod komen, vormen de basis van het unieke M fm-concept, gericht op de lokale inplanting via lokaal nieuws, regiokalender en regionale sportuitslagen.

Hierdoor wil M fm niet concurreren met andere zenders, maar willen wij ons onderscheiden van de rest en een aanvulling betekenen van alle radio’s die momenteel uitzenden in het Vlaamse landsgedeelte.

 

Frequentie en bereik

-         M fm

         * Zottegem - 107.6 FM (Vlaamse Ardennen-Denderstreek)

         * Brakel/Zwalm - 105.6

         * St-L.-Houtem/Oosterzele 107.2 (land Van Rhode)

-         www.radiomfm.eu : wereldwijd 7/7 24/24u)

-         Via onze facebookpagina 'radioMfmVlaanderen' met meer dan 10 000 volgers

              -         Eclips TV - elke ochtend vanaf 8 uur (Telenet/ Proximus/Orange)

 

Lees meer: https://www.radiomfm.be/over-ons/

Ligging en routebeschrijving