Banner Radio M fm

Radio M fm

Openingsuren

Geen openingsuren gevonden

Voeg openingsuren Radio M fm toe

Info

Historiek / Ontstaan

De opstart van radio M fm was het gevolg van het einde van Maeva FM, het nakomertje van de inmiddels legendarische en nooit geëvenaarde Radio Maeva (bekend en berucht om haar radio-uitzending, begin van de jaren 80). De makers van Maeva FM beslisten om vanaf 1 februari 2005 geen nationale programma’s meer te verdelen onder de aangesloten radiostations.  De lokale radiomakers die daardoor in de kou bleven staan, besloten om het heft in eigen handen te nemen en zelf een lokaal radioconcept uit te werken.

Het concept en de strategie

Na een grondig onderzoek van het bestaande aanbod op de huidige markt, kwamen we tot de vaststelling dat meer dan 70 % van alle nationale, regionale en lokale radio’s mikken op éénzelfde luisterpubliek en vaak opereren onder de vlag ‘hitradio’.  Daarnaast zijn er enkele heel specifieke stations, die een heel specifiek genre aanbieden, de klok rond. Dit leert ons dat de mensen, die zoals wij, houden van een fijne mix van goeie muziek van vroeger en nu, Vlaamse en anderstalige muziek, … vaak hun gading niet vinden in het huidige aanbod dat vaak erg gestroomlijnd is en perfect beantwoord aan een vooraf bepaald format. M fm probeert anders te zijn.  Items, onderwerpen en muziekgenres die bij andere zenders niet aan bod komen, vormen de basis van het unieke M fm-concept, gericht op de lokale inplanting via lokaal nieuws, regiokalender en regionale sportuitslagen. Hierdoor wil M fm niet concurreren met andere zenders, maar willen wij ons onderscheiden van de rest en een aanvulling betekenen op alle radio’s die momenteel uitzenden in het Vlaamse landsgedeelte.
Naast deze stations wordt er nog met andere lokale stations samengewerkt op vlak van publiciteit, muziek, enz. Via onze Live stream op www.radiomfm.eu kan u waar ook ter wereld met behulp van een PC en internetverbinding luisteren naar onze muziek en info.

Het M fm-concept steunt op twee pijlers : lokale berichtgeving en muziekkeuze. Door op deze 2 fronten tegemoet te komen aan de wensen van het doorsnee gezin als luisteraar en niet het unieke individu, brengt M fm informatie én muziek voor een ruim publiek van 7 tot 77 jaar. We zijn een ware familieradio waar alle generaties iets kunnen in vinden. 
 

Berichtgeving

Het is wettelijk bepaald dat je als lokale radio verplicht bent om lokale berichtgeving uit te zenden.  Vele lokale zenders zijn aangesloten bij een nationale keten en vergeten hierbij hun missie. Onder onze medewerkers bevindt zich een beroepsjournalist waardoor M fm de mogelijkheid heeft om haar luisteraars constant op de hoogte te houden over het nieuws uit eigen streek. M fm brengt dagelijks 3 verschillende lokale/regionale nieuwsbulletins die elk 5 keer aan bod komen verspreid over de ganse dag.  Deze nieuwsuitzendingen worden onmiddellijk na het tijdsein geprogrammeerd, of op het half uur zodat de luisteraar meteen de voeling heeft dat hij/zij luistert naar een lokaal station. Het lokaal nieuws wordt afgewisseld met nationaal nieuws, zodat de luisteraar ook op de hoogte blijft van nieuwsfeiten in andere regio’s.
We verwennen de lokale luisteraar tevens 8 keer per dag met een regiokalender die alle culturele en niet-commerciële activiteiten bevat van de komende dagen. Daarnaast zijn er enkele ruimere programma’s die niet alleen lokale, maar ook nationale bekendheden aan bod laten komen en meer algemene info geven.
Per slot van rekening is ons dorp de wereld en de wereld ons dorp.
 

Muziekkeuze

M fm streeft ernaar om quasi 50 % Belgische muziek te programmeren, uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van het aanbod.  Zowel Nederlandstalige als anderstalige Belgische producties worden bij M fm hoog in het vaandel gedragen. Bij het samenstellen van ons muziekprogramma wordt ook rekening gehouden met voornamelijk muziek uit de jaren 60, 70 en 80.  De rest wordt opgevuld met het beste uit de jaren 90 en de actuele hitparade.
 

Adverteren

Uiteraard kan u mee profiteren van onze reikwijdte om uw product aan de man te brengen. Een goed uitgekiende reklamecampagne via onze kanalen zal u zeker en vast een handje helpen. Wij helpen u graag met het opstellen van de campagne, het bepalen van uw budget, het samenstellen van uw radiospot...
Voor meer info, stuur ons een mail op publi@radiomfm.eu of bel 0486 13 11 77
 

 

Ligging en routebeschrijving

Bereken de route naar Radio M fm, 9620 Zottegem, Provinciebaan 155

Vriendelijkste Handelaar

Stem op Radio M fm als Vriendelijkste Handelaar

Trefwoorden

Nieuwsbrief