De leukste kerstmarkten in België

Donderdag 16 november 2023 09:30 - geschreven door Guus

Kerst is een magische tijd van het jaar, en een van de hoogtepunten zijn zeker de gezellige kerstmarkten. In België zijn er tal van kerstmarkten die je in de juiste sfeer brengen. Of je nu op zoek bent naar bijzondere kerstcadeaus, wil genieten van heerlijke lekkernijen of gewoon wilt rondsnuffelen tussen de kraampjes, België heeft voor elk wat wils. Hieronder delen we enkele van de leukste kerstmarkten die je absoluut niet mag missen en vrij toegankelijk voor jong en oud. Zo kun je bijvoorbeeld naar Brugge, Antwerpen, maar is ook Luik enorm populair.

Brugge

Brugge, ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden', is een echte aanrader tijdens de kerstperiode. De historische binnenstad wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig tafereel met prachtige verlichting, gezellige kraampjes en een betoverende sfeer. Je kunt er ambachtelijke producten vinden, zoals handgemaakte kerstdecoraties en unieke cadeaus. Verder is er ook een schaatsbaan waar jong en oud zich kunnen uitleven. Geniet van een warme chocolademelk terwijl je je vergaapt aan de schoonheid van Brugge. Wil je niet alleen lekker struinen door de straten, maar ook alles vanaf het water bekijken? Kies dan voor een rondvaart Brugge tijdens deze periode. Zo kun je de prachtig verlichte stad ook eens vanaf een ander

Antwerpen

Antwerpen staat bekend om zijn bruisende sfeer en ook tijdens de kerstperiode is dat niet anders. De kerstmarkt in deze stad is indrukwekkend te noemen en biedt voor ieder wat wils. Van traditionele kerstcadeaus tot lokale lekkernijen, je vindt het hier allemaal. Vergeet zeker niet een ritje te maken in het reuzenrad voor een prachtig uitzicht over de stad. Ook kun je genieten van diverse optredens en activiteiten die de kerstsfeer compleet maken. Wil je optimaal kunnen genieten en wil je absoluut niets missen, blijf dan ook lekker overnachten in een van de vele hotels.

Gent

In Gent waan je je tijdens de kerstperiode in een winters sprookje. Met de imposante Sint-Baafskathedraal als achtergrond is de kerstmarkt hier werkelijk betoverend. Je kunt er terecht voor allerlei kerstartikelen, zoals handgemaakte kaarsen, kerstversiering en ambachtelijke producten. Ook kun je genieten van heerlijke streekgerechten en warme glühwein. Een bezoek aan de Gentse kerstmarkt is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van geschiedenis en gezelligheid.

Brussel

Een van de bekendste kerstmarkten in België is te vinden in de bruisende hoofdstad Brussel. De kerstmarkt strekt zich uit over verschillende pleinen en biedt een scala aan kraampjes met unieke producten en lekkernijen. Van traditionele Belgische chocolade tot ambachtelijke bieren, hier vind je het allemaal. Daarnaast is er ook een prachtige ijsbaan waar jong en oud zich kunnen vermaken. Slenter langs de sfeervolle kraampjes en proef de heerlijke gerechten die deze markt te bieden heeft.

Luik

Wie op zoek is naar een kerstmarkt die net even iets anders is dan alle andere kerstmarkten, moet zeker een bezoek brengen aan Luik. Deze stad staat bekend om zijn eigenzinnige karakter en dat zie je ook terug op de kerstmarkt. Naast de gebruikelijke kraampjes vind je hier ook kunstinstallaties en optredens van lokale artiesten. De markt is gelegen aan de voet van de indrukwekkende Montagne de Bueren, wat zorgt voor een unieke setting. Laat je verrassen door de levendige sfeer en geniet van de originele cadeaus en lekkernijen.