Dierenarts De Wandeler

Raadplegingen zonder afspraak

Maandag 26/08 18:30 - 20:00
Dinsdag 27/08 18:30 - 20:00
Woensdag 21/08 18:30 - 20:00
Donderdag 22/08 Gesloten
Vrijdag 23/08 18:30 - 20:00
Zaterdag 24/08 18:30 - 20:00
Zondag 25/08 18:30 - 20:00

Info

Dierenarts De Wandeler in Asse

 

Dierenarts De Wandeler is uw dierenarts in Asse gelegen op de Gentsesteenweg 245 te Asse. Wij zijn een moderne praktijk waarbij we steeds voldoende tijd nemen om te luisteren naar onze patiënten. Dat uw huisdier zich op zijn/haar gemak voelt staat bij ons centraal! Door zich continu bij te scholen blijft Hans op de hoogte van alle nieuwe verzorgingstechnieken om de beste service en genezing te kunnen bieden aan uw huisdier. 

 

Dierenarts Hans De Wandeler is een gediplomeerd dierenarts die gespecialiseerd is in de verzorging van gezelschapsdieren. Hierbij denken we vooral aan honden, poezen, vogels en knaagdieren verstaan. Indien gewenst worden ook andere dieren verzorgd zoals o.a. Pluimvee, kippen, vogels, fretten, konijnen, cavia’s,...

 

BELANGRIJK: DIERENARTS DE WANDELER STAAT 24/24 EN 7 DAGEN OP 7 STEEDS TER UWER BESCHIKKING VOOR EVENTUELE DRINGENDE EN MINDER DRINGENDE OPROEPEN!

 

Dierengeneesmiddelen en dierenvoeding

 

Wanneer er bij uw dier een bepaalde ziekte of fysieke verwonding wordt vastgesteld, is het van groot belang dat de juiste dierengeneesmiddelen worden voorgeschreven. Handig bij deze praktijk is dat wij ook een verkooppunt zijn van dierengeneesmiddelen en een speciale reeks aan gepaste voedingsmiddelen. U hoeft zich na de verzorging dus niet nog te verplaatsen naar een apotheek.

 

Onze diensten

 

Hieronder kan u een kort en bondig overzichtje vinden van de diensten die wij aanbieden in onze praktijk:

 

 • Preventieve zorg: Alles wat te maken heeft met het voorkomen van ziektes en andere kwaaltjes bij uw huisdier. Hierbij denken we aan de jaarlijkse vaccinaties, ontwormen, vlooienbestrijding, tandheelkundige zorgen, voedingsadvies en zelfs geriatrische zorg voor uw kat, hond of ander gezelschapsdier.

 

 • Medische hulp bij ziekten en ongevallen: Het spreekt voor zich dat u in onze praktijk met uw ziek dier terecht kan. Maar ook dringende ingrepen na ongevallen of vergiftigingen worden bij ons zo snel mogelijk behandeld.

 

 • Operatieve ingrepen: Operaties aan huidgezwellen, oren en tumoren op verschillende plaatsen, maar ook buik-chirurgie zoals sterilisaties, maag-, en darmoperaties vreemde voorwerpen verwijderen enzovoort worden in de praktijk uitgevoerd. Meer ingewikkelde operaties worden doorverwezen naar een gespecialiseerde kliniek.

 

 • Laboratoriumonderzoek:  Bloed-, en urine-onderzoek. Ook huidtesten zoals bij allergie, en microscopisch onderzoek van mest en andere weefsels zijn mogelijk. Sommige testen worden in de praktijk zelf gedaan, andere worden doorgestuurd naar een labo.

 

 • Radiografie

 

 • intensieve zorgen en spoedoperaties

 

 

Dierenarts De Wandeler: meer dan een dierenarts

 

Een goede dierenarts is iemand die niet alleen dieren (preventief) geneest maar ook zijn klanten actief advies zal geven, vanaf de aankoop van uw nieuw huisdier. Wilt u een nieuwe hond of kat kopen maar u weet niet met welke aspecten u allemaal rekening moet houden? Geen probleem want Hans begeleidt u van A tot Z.

 

De volgende factoren komen dan aan bod:

 

 • de aankoop: Waarop moet je letten bij het aankopen van een nieuwe puppy of kitten.
 • Opvoeding: De eerste kennismaking en verdere opvoeding van jouw nieuwe huisdier zal zijn of haar karakter verder bepalen. Wij geven u voldoende en de nodige informatie om dit vlot te laten verlopen.
 • Voeding: De juiste voeding voor uw dier is van cruciaal belang! Ook hier zullen wij u steeds in begeleiden.
 • Verzorging: één van de belangrijkste fasen in het leven van uw huisdier. Het tijdig ontwormen, vaccineren en lichamelijke verzorging van uw nieuwe huisdier is zeer belangrijk!
 • Ziekten: Informatie en begeleiding over de meest voorkomende ziektes.
 • Rassen: Een ander ras betekent vaak een ander karakter en dat is ook belangrijk. Ook hier geven wij voldoende informatie.
 • Sterilisatie (teef) en castratie (reu): meer uitleg over de verschillende ingrepen die hier voor nodig zijn.
 • Algemene weetjes over uw huisdier
 • Gewichtstabel: tabel met ideale gewicht per ras en per geslacht.
 • Vergiftiging: hoe kan jouw dier vergiftigd geraken en wat te doen in dit geval?!
 • Euthanasie: Dit is natuurlijk een zeer delicaat onderwerp en daarom nemen wij dit ook serieus. Wij zullen u en uw huisdier hierbij stap per stap begeleiden om zo de pijn te verzachten.
 • Kanker: komt zelfs vaker voor bij honden dan bij mensen. Opnieuw verschaffen wij in zo’n situatie het juiste advies. 

Ligging en routebeschrijving