Hans Van Roey uit Bilzen is een echte specialist in het aanleggen van opritten, parkings, terrassen, vijvers, grasmatten, hagen en tuinen. Klanten kunnen bovendien ook een beroep doen op zijn diensten voor het plaatsen van poorten, omheiningen en hekwerk. Tijdens een voorstelling van zijn zaak konden we hem even spreken om het over zijn bedrijf en zijn vakmanschap en passie te hebben.

Voor welke projecten doen uw klanten een beroep op uw diensten?
Mijn klantenbestand bestaat uit zowel particulieren als bedrijven. Ieder van hen heeft andere behoeften en wensen, wat dan ook grotendeels de uit te voeren werken bepaald. Over het algemeen word ik het vaakst ingeschakeld voor het aanleggen van tuinen, terrassen en opritten, maar ook voor het plaatsen van omheiningen, alle soorten poorten, hekwerk of het uitvoeren van grondwerken.

Het snoeien of (her)planten van bomen en struiken staat soms ook op mijn takenlijst. Ik kan ook verschillende houtconstructies maken, zoals een schommel of een speeltoestel voor de kinderen.
Het belangrijkste is dat de wensen van mijn klanten correct van papier naar praktijk vertaald worden.

 

Hoe gaat u tewerk bij een opdracht?
Allereerst pols ik bij mijn klanten naar hun wensen en wat ze concreet verwachten van hun tuin, terras of oprit. Vervolgens bekijken we samen het perceel, neem ik de afmetingen en ga ik thuis aan de slag om een plan uit te tekenen. Hierna wordt dit plan voorgelegd aan de opdrachtgever en gaan we verder met de materiaalkeuze en houtconstructies/plantensoorten die het geheel moeten opfleuren.

Ik bekijk iedere tuin en perceel individueel en ga na wat het best is voor de omgeving. Wanneer er bijvoorbeeld nood is aan irrigatie, gaan we meer werken met natuurlijke aanplantingen en vochtdoorlatende materialen zoals grind om de grond poreuzer te maken.

Lopen er geregeld kleine kindjes rond in de tuin, laat ik hagen of begroeiingen die giftig kunnen zijn achterwege. Verder kijk ik ook wat de ideale standplaats is voor een plant of struik, zodat een optimale ontwikkeling gegarandeerd wordt.
Wanneer alles op papier staat en de nodige keuzes gemaakt zijn, ga ik op een afgesproken datum ter plaatse om de werken aan te vatten.

 

Met welke materialen gaat u vaak aan de slag?
Ik vind het belangrijk dat mijn klanten aan het einde van hun project tevreden zijn over de uitgevoerde werken. Daarom werk ik het liefst met materialen van de sterkste kwaliteit, zodat ikzelf en mijn klanten jarenlang zorgeloos op onze beide oren kunnen slapen.

Denk maar aan een omheining met een basis van natuursteen - blauwe steen of graniet - of een tuin- of terrasvloer uit bankirai-hout. Uiteraard zijn deze sterkere producten ook iets duurder. De uiteindelijke prijs hangt dus dikwijls af van het beschikbare budget en de materiaalkeuze die gewenst is.
Of je nu een klein stadstuintje wil (her)aanleggen of een gans kasteeldomein in te richten hebt: Hans Van Roey staat graag voor u klaar.

 

Wat vindt u zelf het leukst aan uw job?
Al van in mijn kinderperiode ben ik graag actief bezig buiten. Ik speelde vaak in mijn eigen tuin en kreeg door mijn jeugdige avonturen mijn passie automatisch ingegeven. De sector tuinaanleg is dus een logische keuze geweest. Het leukst vind ik het om een leeg perceel om te kunnen toveren tot een idyllisch kunstwerk, waar het op zonnige dagen leuk vertoeven is en dat bovendien strak en verzorgd oogt.

Verder werk ik erg graag met klanten en is hun blik van tevredenheid aan het einde van een project de ultieme motivatie voor mezelf om te blijven innoveren en vernieuwen binnen mijn sector.

Bedankt voor uw tijd, Hans!

Klik hier voor de openingsuren en contactgegevens