CatiMaxi

Openingsuren

Maandag 16/09 19:00 - 20:00
Dinsdag 17/09 19:00 - 20:00
Woensdag 18/09 19:00 - 20:00
Donderdag 19/09 19:00 - 20:00
Vrijdag 20/09 19:00 - 20:00
Zaterdag 21/09 11:00 - 12:0018:00 - 19:00
Zondag 22/09 Gesloten

Info

Kattenpension & kattentrimsalon CatiMaxi in Buggenhout

 

Hartelijk welkom op de Handelsgidswebsite van CatiMaxi.
 

CatiMaxi is een kleinschalig kattenpension dat uw kat met veel liefde opvangt en verzorgt tijdens uw vakantie, zakenreis, verblijf in het ziekenhuis,verbouwingswerken,... Zaakvoerder Isabelle zorgt er voor dat uw kat niets tekort komt en garandeert een verzorgde, ruime infrastructuur waar uw kat zich zorgeloos kan voelen.

In juni 2014 heeft Isabelle haar diploma als kattentrimster behaald en heeft ze dan ook haar kattenpension uitgebreid met een kattentrimsalon.

Hieronder een kort woordje uitleg over het pension en trimsalon:
 

Kattenpension CatiMaxi

 

CatiMaxi biedt twee mogelijkheden : een groepsopvang, m.a.w. een gezamenlijke binnenruimte en aparte buitenverblijven. 

De binnenruimte in het kattenpension is perfect op maat gemaakt voor katten; zij kunnen er vrij rondlopen en op verschillende hoogtes alles observeren. De katten kunnen hier gemakkelijk samenleven omdat zij hun territorium niet moeten verdedigen zoals thuis.

 

De pensiongasten moeten zich in de eerste plaats tijdens hun verblijf optimaal kunnen ontspannen en hiervoor bestaat het aanbod uit : 

 

• Een  ruim en proper binnenverblijf met veel klimmogelijkheden

• Vele plaatsjes om rustig te slapen maar ook om te spelen en zich uit te leven

• De mogelijkheid om tijdens de dag vrij binnen rond te lopen

• Eten en drinken constant beschikbaar

• Voldoende en dagelijks gereinigde en ververste kattenbakken

• Veel vertroetelmomenten door de gastvrouw in een rustige omgeving

 

Ik ben van mening dat het beter is voor de katten dat ze dezelfde voeding krijgen als thuis. Daarom zal alles met de eigenaar op voorhand besproken worden inzake (medische) voeding voor de kat. Het pension voorziet wel een voorraad droog- en natvoer (Royal Canin Exigent en Gourmet ) in het geval de eigenaar niets bij heeft of de meegegeven voeding vroegtijdig op geraakt. Hiervoor wordt er 1 EUR aan de dagprijs bijgerekend per kat per dag.

Prijzen groepsopvang:

- Laagseizoen: 9€ / kat per dag, 16€ / 2 katten per dag, 24€ / 3 katten per dag

- Hoogseizoen: 10€ / kat per dag, 18€ / 2 katten per dag, 27€ / 3 katten per dag


 

Gescheiden van de groepsopvang beschikt kattenpension CatiMaxi sinds juli 2015 nu ook over 3 individuele buitenverblijven met elk hun eigen overdekte buitenruimte met zicht op de tuin.

Ideaal voor katten die graag buiten vertoeven en voor katten die door leeftijd, gedrag, speciale voeding, … nood hebben aan een aparte huisvesting.

 

Elk individueel verblijf is uitgerust met ligplanken op verschillende niveaus, krabplank, bedje, kattenbak, eten- en drinkbakjes, kattenspeelgoed.


Prijzen buitenverblijf:

12€ / kat per dag

22€ / 2 katten per dag


Kattentrimsalon CatiMaxi


De kat ziet men steeds vaker in het trimsalon. Meestal zijn het halflangharige/langharige katten die zo in de klit zijn geraakt dat de eigenaar de hulp van de trimster in roept maar ook de kortharige kat is welkom in het trimsalon.

De kortharige kat

Misschien denkt u, de kortharige kat, die hoeft toch helemaal niet getrimd te worden? 
Net als de langharige kat, verwisselt de kortharige kat iedere 3 maanden van vacht. In deze ruiperiode verliest de kat veel haar en kan ze ook last hebben van haarballen. Dit is vervelend voor de kat, maar ook voor u omdat er veel haren in huis liggen en uw kleren er mee onder zitten. Als u uw kortharige kat naar mijn trimsalon brengt, kan ik hem of haar door de rui helpen waardoor de kat minder zal verharen en weer een mooie glanzende vacht heeft.

De halflangharige/langharige kat

Net als de kortharige kat, verwisselt de halflangharige/langharige kat iedere 3 maanden van vacht. In deze ruiperiode verliest de kat veel haar en kan ze ook last hebben van haarballen. Dit is vervelend voor de kat, maar ook voor u omdat er veel haren in huis liggen en uw kleren er mee onder zitten. Als u uw halflangharige/langharige kat naar mijn trimsalon brengt, kan ik hem of haar door de rui helpen waardoor de kat minder zal verharen en weer een mooie glanzende vacht heeft.
Als halflangharige/langharige katten niet regelmatig geborsteld worden kunnen er klitten in de vacht ontstaan. Deze klitten ontstaan doordat de haren in elkaar draaien. Dit gebeurt meestal in de oksels, liezen, rug en buik. Dit is behalve dat het er niet netjes uit ziet, ook erg pijnlijk voor de kat. Hij voelt dit bij iedere beweging die hij maakt. Als het al zo ver is, dan is de enige manier om ervan af te komen, scheren. Dit ziet er vaak niet erg mooi uit, maar ik probeer het op een zo netjes mogelijke manier te doen. Als de halflangharige/langharige kat op tijd (iedere 3 maanden) geplukt wordt, is de kans op klitvorming veel kleiner. Als de kat in mijn trimsalon komt en in de klit zit, dan kan ik hem scheren (of alleen de plekken waar de klitten zitten) en zodra de vacht weer terug komt is het aan te raden de kat regelmatig te borstelen. Om te voorkomen dat het weer gebeurt is het aan te raden de kat iedere 3 maanden te laten plukken.

Ligging en routebeschrijving