Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2015

Bloemisterij Mortier - Goethals is de vriendelijkste handelaar van Evergem! 

Op vrijdag 11 maart 2016 werd tijdens een glamoureuze Awarduitreiking in ‘t Waaihof, te Kortrijk. de vriendelijkste handelaars 2015 bekendgemaakt. Deze handelaars werden verkozen door hun eigen klanten zelf bij hun deelname aan de eindejaarsactie van Handelsgids. Tijdens deze spetterende Eindejaarsactie werden meer als 4 miljoen lotjes uitgedeeld en zijn bijna 20.000 handelaars uit Vlaanderen beoordeeld op hun vriendelijkheid. Alle deelnemers van de eindejaarsactie op www.handelsgids.be konden punten geven aan de handelaar waar hij of zij regelmatig winkelt. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf.
 
Om als Vriendelijkste Handelaar verkozen te worden, moest de handelaar van minstens 100 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze klanten mochten, naast hun quotering, ook suggesties voor hun handelaar bijvoegen. De vriendelijkste handelaars van 2015 ontvingen een Award en €500 aan reclamebudget. De tweede en derde plaats kregen respectievelijk €300 en €200 aan reclamebudget. Daarnaast kregen ook de klanten de kans om een mooie prijs te winnen, met een prijzenpot van maar liefst €50.000 verdeeld onder 500 winnaars. U vindt alle Vriendelijkste Handelaars per perslocatie terug op : www.handelsgids.be/persverslagen/2016


Interview Bloemisterij Mortier - Goethals

 
“Het winnen van deze award vinden we eigenlijk grappig. We appreciëren het dat we verkozen zijn tot Vriendelijkste Handelaar van Evergem. Om dat te tonen hebben we de week erna onze klanten nog eens extra in de bloemetjes gezet. We hebben aan elke klant letterlijk een mooi bloempje meegegeven. Dat hebben we ook gedeeld op onze Facebook-pagina en via de nieuwsbrief.”

“Op de vraag of wij de verkiezing van Vriendelijkste Handelaar belangrijk vinden, zou ik wel ja antwoorden. We merken dat er in Oost- en vooral West-Vlaanderen over gepraat wordt. Vorig jaar was het de eerste keer dat we deelnamen aan de Lente- en Eindejaarsactie en we merken dat de klanten het ondertussen kennen en er ook enthousiast over zijn.”

“35 jaar geleden heb ik de kwekerij van mijn vader overgenomen en er een winkel bijgebouwd. Ik kweek zowel voor groothandels als voor particulieren. Het kweken van onze bloemen is zeer seizoensgebonden. Zo kan je in het voorjaar primula’s (sleutelbloemen) en viooltjes bij ons verkrijgen. Vanaf eind april vind je alle soorten zomerbloeiers, zoals geranium en verbena. Na juni is de kweek wat rustiger en planten we chrysanten tegen Allerheiligen. Wanneer de kerstperiode voor de deur staat, verkoop ik zowel eigen
gekweekte als ingekochte kerstbomen.”

“Handelsgids vinden we een goed en interessant medium. We merken dat klanten ons voornamelijk vinden via Google en Handelsgids. Daarnaast is het fijn dat je zoveel zelf kan aanpassen aan je eigen pagina van Handelsgids.”