De Hertogh Grimbergen nv

Info

Centraal gelegen in de schaduw van de Basiliek van Sint-Servaas te Grimbergen.
Gegroeid van een familiale begrafenisonderneming tot een hedendaags uitvaartbegeleidingsbedrijf.
Wij zijn er om u bij te staan, te informeren en te helpen bij de dikwijls moeilijke beslissingen die u dient te nemen bij een uitvaart.
Geheel volgens de wensen en levensbeschouwing van de overledene en nabestaanden worden alle facetten van de uitvaart samen besproken.
Met begrip en respect voor elke overtuiging of wens begeleiden wij u met de organisatie en uitvoering van de uitvaart van uw dierbare.
 
Cremeren is een andere vorm van lijkbezorging dan de traditionele begrafenis.
Toch is er in wezen weinig verschil, gezien er wettelijk geen enkele voorrang of discriminatie kan bestaan tussen begraven en cremeren.
Na een crematie kunnen de stoffelijke resten worden uitgestrooid of in een Columbariumnis worden geplaatst op de begraafplaats, begraven worden in een urnenveld of worden uitgestrooid op zee.
Tevens bestaat de mogelijkheid dat de familie de asse in bewaring kan nemen: hiervoor moet de persoon wel voor zijn overlijden een eigenhandig opgestelde brief maken waarin hij dit voornemen bevestigd, en voor alle veiligheid de handtekening op het gemeentehuis laten wettigen.
 
Wij beschikken over een Funerarium waar uw overleden dierbare wordt opgebaard en waar familie, nabestaanden en vrienden in alle sereniteit kunnen afscheid nemen.
Er kan naast de gebruikelijke begroetingen aan de overledene ook een intieme gebedswake of gepersonaliseerd afscheid plaatshebben.
Het Funerarium werd in 2002 volledig omgebouwd en vergroot, er werd gekozen voor een warme en tijdloze inrichting die kan aansluiten bij elke filosofische overtuiging.
Het bronzen beeld "Insieme" (Samen) van de Italiaanse kunstenaar Stefano Pozzato heeft de inrichting van het Funerarium geïnspireerd, de symboliek ervan verwijst naar het samenzijn, troost, het verleden, de toekomst, zaken die universeel zijn bij een afscheid.
 
Wij plaatsen grafzerken van hoogwaardige kwaliteit, perfect afgewerkt en gewaarborgd voor een periode van 10 jaar tegen verzakking.
Het past in onze bedrijfsfilosofie dat we enkel werken met massieve natuursteen en niet met granulaten of samengestelde materialen, dit is in combinatie met de plaatsing van de grafzerk op een degelijke fundering een garantie voor u.
Onze grafzerken zijn geen massaproducten maar worden naar uw eigen wensen vervaardigd zodat u de volledig vrije keuze hebt in granietsoort, kleur en model; de mogelijkheden zijn onbeperkt!

Wij staan u graag met raad en daad bij.

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief