Openingsuren

De openingsuren kunnen afwijken door:
Hemelvaart op 13/05
Maandag 10/05 06:00 - 19:00
Dinsdag 11/05 06:00 - 19:00
Woensdag 12/05 GeslotenGesloten
Donderdag 13/05 06:00 - 19:00
Vrijdag 14/05 06:00 - 19:00
Zaterdag 15/05 06:00 - 19:00
Zondag 09/05 06:00 - 19:00

Info

Oud Huys Mariman

Van de 22 molens die Hamme ooit telde, is ' De Grote Napoleon' als laatste overgebleven. Deze benaming is gebaseerd op de overlevering dat keizer Napoleon en zijn gevolg de molen in opbouw zou gezien hebben, bij zijn doortocht met koetsen van Gent naar Antwerpen. 

De oorspronkelijke koren-en oliemolen werkte na 1900 enkel nog als graanmolen. Sinds 2000 heeft de familie Mariman de molen overgenomen.
 

Ambachtelijk

Op de gezellige site vindt men een ambachtelijke bakkerij, ijssalon en museum. Ook de windmolen staat elk weekend open voor bezoek. En als het weer het toelaat, kan men de molen nog zien malen. De meer dan 20 verschillende broden en het uitgebreide assortiment patisserie van de winkel worden dagdagelijks vers gebakken op de site zelf, evenals de overheerlijke pannenkoeken en wafels. Indien je toch liever iets frisser eet, is er een ruim aanbod lekkere huisgemaakte ijscoupes. Ook ontbijten en ontbijtmanden behoren tot het assortiment en de mogelijkheden.

Sinds maart 2010 is de productie van de Hamse graanmosterd van Vernimmen De Lelie ook gelegen op de site. In de toekomst zullen bedrijfsbezoeken mogelijk zijn.
 

Bakkerij, charcuterie, streekproducten

In de bakkerij van Oud Huys Mariman vindt u een uitgebreid assortiment vers brood en patisserie, zo worden er dagelijks meer dan 20 soorten brood gebakken.
U vindt hier ook verse charcuterie en lekkere streekproducten.
 

Tearoom Bon Apart

In de gezellige tearoom van Oud Huys Mariman kan u komen genieten van een lekker ontbijtbuffet met dagverse charcuterie, brood, pistolets, koffie of thee,...
Ook voor lunches en belegde broodjes bent u zeker welkom.
Geniet u wel eens van een lekkere pannenkoek, ijscoupes of wafel en dit gecombineerd met een heerlijk drankje zoals warme chocolademelk, een streekbiertje, een fruitbiertje,... dan bent u bij Oud Huys Mariman zeker op het juiste adres.
Neem zeker eens een kijkje op www.degrotenapoleon.be voor het uitgebreid assortiment van Oud Huys Mariman.
Reserveren kan steeds telefonisch.
 

Bakkerij museum

Doordat de familie Mariman de vierde generatie is hebben ze over de jaren heen de productietechnieken sterk zien evolueren, zo heeft Oud Huys Mariman een rijke collectie aan bakkerij materialen verzameld.

Daarnaast koopt en restaureert de familie Mariman regelmatig unieke stukken van over het hele land. De meeste bijzondere stukken zijn te bewonderen in het bakkerij museum.
Kom gerust eens langs want het zeker een bezoekje waard!
 

Fietsroutes

Maak eens een daguitstap van uw bezoek aan Oud Huys Mariman. U kan starten met een heerlijk ontbijt en een bezoek aan het bakkerij museum, nadien kan u gezellig in de brasserie genieten van een overheerlijke lunch om dan een aangename rustige fietstocht doorheen het mooie landschap van Hamme te maken met als afsluiter in de tearoom een ijsje, wafel of pannenkoek te gaan eten en een streekbiertje te drinken.

Gegarandeerd dat u volledig ontspannen terug huiswaarts gaat!

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Reviews

vriendelijke bediening met daadw... 10 Review door: Pierre
Prettige feestdagen en een zeer... 9,6 Review door: Adrienne
Uitstekende service... 8,2 Review door: Mauro
Alles was in orde.... 7,8 Review door: Yana
Enorm veel keuze in de winkel.Di... 8 Review door: Jerome
EEN SCHEIDING TUSSEN BROOD AFDEL... 7,5 Review door: Erik
DE BROOD &TOESPIJS BEDIENING SPL... 7,5 Review door: Erik