Openingsuren

Maandag 26/02 Na afspraak
Dinsdag 27/02 Na afspraak
Woensdag 21/02 Na afspraak
Donderdag 22/02 Na afspraak
Vrijdag 23/02 Na afspraak
Zaterdag 24/02 Na afspraak
Zondag 25/02 Na afspraak

Info

Dakwerken Nova Tectum: nieuwbouw, renovatie en reparatie

Dakwerken Nova Tectum is een professioneel team van dakdekkers gevestigd in Leuven, met jarenlange ervaring in het vak. Hun doel is om aan alle dakbehoeften van hun klanten te voldoen, of het nu gaat om kleine reparaties of complete dakrenovaties. Het team werkt met de beste materialen en volgt de laatste technologieën en veiligheidsvoorschriften om een vlekkeloze en stressvrije ervaring te bieden van begin tot eind. Ze begrijpen dat het dak een cruciaal onderdeel is van een huis en streven ernaar om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen de elementen en lang meegaat.
 

Daktimmerwerken

Dakwerken Nova Tectum heeft expertise in verschillende daktimmerwerktechnieken, waaronder spantenconstructies en de traditionele gordingen en kepers methode. De spantenconstructie biedt voordelen, zoals het creëren van extra ruimte en een betere verdeling van de belasting. De traditionele methode kan worden gebruikt om het authentieke karakter te behouden of bij nieuwbouwprojecten. Het plaatsen van een houten draagstructuur voor de dakvloer van een plat dak is ook een specialiteit van het bedrijf. Hierbij wordt planken of plaatmateriaal direct van afschot voorzien om een goede afwatering te waarborgen.
 

Kies de juiste dakbedekking

Pannen

Het is vaak lastig om de juiste dakpannen te kiezen vanwege de grote verscheidenheid aan fabrikanten. Bij deze keuze is het belangrijk om eerst te bepalen of je een gebakken of betonnen dakpan wenst. Betonnen dakpannen zijn vaak goedkoper, maar de stijl van je huis en de omgeving kunnen invloed hebben op je keuze, zoals geglazuurde dakpannen in bosrijke gebieden om mosvorming te voorkomen. Stedenbouwkundige voorschriften spelen ook een rol. Dakwerken Nova Tectum biedt deskundig advies bij het maken van deze beslissing, en gebruikt uitsluitend hoogwaardige dakpannen om een uitstekende dakbedekking te garanderen.
 

Leien

Een dak bedekt met leien is geschikt voor renovatieprojecten en kan ook worden gebruikt als bekleding voor gevels en kapelwangen vanwege het lagere gewicht dan dakpannen. Natuurleien hebben als voordeel dat ze zeer lang meegaan en uitstekend bestand zijn tegen mosvorming dankzij hun natuurlijke samenstelling. Kunstleien zijn daarentegen goedkoper en bieden een breed scala aan kleuren.
 

Roofing

Bij Dakwerken Nova Tectum worden uitsluitend hoogwaardige membranen gebruikt voor platte daken met bitumineuze afdichting. Het warmdak- en omkeerdaksysteem zijn beide effectieve opbouwsystemen, terwijl het kouddakopbouwsysteem moet worden vermeden vanwege het risico op vocht- en rottingsproblemen. Het bedrijf biedt deskundig advies over het meest geschikte systeem voor jouw dak en zorgt er altijd voor dat de isolatie voldoet aan de wettelijke normen.
 

EPDM

Dakwerken Nova Tectum gebruikt Firestone RubberGard EPDM als dakmembraan voor platte daken vanwege de diverse voordelen die het biedt, zoals duurzaamheid en weersbestendigheid. Het membraan heeft een levensduur van 50 jaar en blijft flexibel bij temperaturen tot -45°C dankzij de grote flexibiliteit en rekbaarheid. Naadloos werken is mogelijk vanwege de beschikbaarheid van het product in grote afmetingen tot 15 m breed en 61 m lang. Het product kan ook worden toegepast in bakgoten met zinken of koperen kralen voor een traditionele uitstraling. Firestone RubberGard EPDM is bovendien milieuvriendelijk, met minimale impact op het milieu tijdens het productieproces en de verwerking. 
 

Gevelbekleding

De gevel is een belangrijk onderdeel van een woning, niet alleen omdat het als eerste opvalt bij bezoekers, maar ook omdat het zorgt voor bescherming tegen kou en vocht. Daarom is het cruciaal om bij de keuze van de gevelbekleding zowel te kijken naar de esthetische als praktische aspecten ervan. De keuze voor een specifiek type gevelbekleding hangt sterk af van de gewenste uitstraling en het budget dat beschikbaar is.

Houten gevelbekleding biedt een warme en natuurlijke uitstraling die goed past bij verschillende architectuurstijlen. Bovendien zijn er verschillende houtsoorten en afwerkingen beschikbaar, waardoor de gevel een persoonlijk tintje kan krijgen. PVC- en metalen gevelbekledingen zijn goede opties voor wie een moderne uitstraling wil. Ze zijn onderhoudsarm, duurzaam en bestand tegen weer en wind. Leien zijn dan weer zeer geschikt voor klassieke woningen en bieden een elegante en verfijnde look die past bij traditionele bouwstijlen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren.

Bij de keuze van gevelbekleding is het belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid, onderhoud en isolerende eigenschappen van de gekozen materialen. Zo blijft de woning optimaal beschermd tegen de elementen. Er zijn talloze mogelijkheden om de gevel aan te kleden, passend bij persoonlijke smaak en budget.
 

Dakreparaties: eerste hulp bij schadegevallen

Dakwerken Nova Tectum is een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van dakreparaties. Ze bieden oplossingen voor een breed scala aan dakproblemen, waaronder stormschade, daklekkage en dakonderhoud. Bij stormschade is snelle interventie van cruciaal belang. Dakwerken Nova Tectum begrijpt dit en biedt ervaren vakmensen om beschadigde daken snel te herstellen. Daklekkage is ook een veelvoorkomend probleem dat ernstige schade aan je huis kan veroorzaken. Het bedrijf gebruikt geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen om daklekkages snel op te sporen en te verhelpen. Dakonderhoud is een andere specialiteit van Dakwerken Nova Tectum. Door regelmatig onderhoud te bieden, zorgt het bedrijf ervoor dat je dak in optimale conditie blijft. Door periodieke inspecties en onderhoud worden potentiële problemen tijdig geïdentificeerd en verholpen, waardoor dure reparaties in de toekomst worden voorkomen. Kortom, Dakwerken Nova Tectum biedt deskundige oplossingen voor alle soorten dakproblemen om ervoor te zorgen dat je huis veilig en beschermd blijft.
 

Neem nu nog contact op voor vrijblijvend advies. 

Dakwerken Nova Tectum staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van informatie. Hun reputatie van hoge kwaliteit en uitstekende service is iets waar ze trots op zijn en ze zorgen ervoor dat elk project dat ze uitvoeren voldoet aan de hoogste normen. Het bedrijf gelooft in open communicatie met hun klanten en is vastbesloten om jouw verwachtingen te begrijpen en te overtreffen. Ze hebben een sterke focus op klanttevredenheid en zijn altijd beschikbaar om je te helpen met al je dakgerelateerde vragen en problemen. Of je nu een vrijblijvende offerte of advies nodig hebt, het bedrijf staat voor je klaar. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en professioneel dakdekkersbedrijf dat in staat is om al je dakbehoeften te vervullen, hoef je niet verder te zoeken dan Dakwerken Nova Tectum. Neem vandaag nog contact op en laat hen je helpen om je dak in optimale staat te houden.

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Logo Vriendelijkste Handelaar Handelsgids
Vriendelijkste Handelaar
Wil je Nova Tectum - Dakwerken een score of review geven voor de verkiezing?
Klik en word beloond