Wereldkampioen barbecueën exclusief in zee met Trimalchio

We zijn trots om jullie te melden dat we vanaf nu samenwerken met Peter Hiel, wereldkampioen barbecueën. Exclusief voor Trimalchio zal hij de klanten een unieke barbecuebeleving voorschotelen.  Hij mocht in Jamaica de wereldtitel in ontvangst nemen samen met onder meer Peter de Clerk, Pierre Hacha en acteur Peter Van Asbroeck.

Speciaal voor ons heeft hij verschillende menu's samengesteld die het niveau van een klassieke barbecue overstijgen. Peter werkt vooral met grote en pure stukken vlees zoals côte à l'os en kalfsrug.
Maar een barbecue moet niet altijd rond vlees draaien, vis kan perfect! Door de jaren heen heeft Hiel zich gespecialiseerd in het bereiden van zowel vlees als vis.

Zijn specialiteit? Een beetje vanalles, maar de Breydelribben worden vaak aangevraagd. Zo maakte Peter op Hapje Tapje in Leuven 1000 kilo ribben klaar op 12 uur tijd. Het is perfect mogelijk om verschillende machines tegelijk te bedienen. Dat maakt de barbecueformule interessant voor gelegenheden met tien gasten tot grote bedrijfsfeesten en events.

 

 

Wat is zijn geheim? 

Wat zijn barbecue zo speciaal maakt is de "Cactus Jack barbecue smoker locomotive", de Rolls Royce onder de barbecues. Deze toren biedt enorm veel mogelijkheden, zo kan hij het vlees (of vis) bakken, grillen en zelfs roken in de schoorsteen. Dankzij het kleppensysteem kan je de temperatuur regelen van 30 tot en met 300 graden. Bij grote middelen hoort een grote verantwoordelijkheid, zo zijn er in België slechts een vijftal koks die weten hoe je een Cactus Jack moet bedienen.

 

De beuk erin!

Daarnaast werk Peter met een groot aantal houtsoorten, van eik tot beuk en hout van verschillende fruitsoorten. De aroma's van het hout komen vrij en vermengen zich met het vlees, dit zorgt voor een unieke smaak die we hier niet gewoon zijn bij een traditionele barbecue. De truc zit hem in het beheersen van het vuur en de kwaliteit van het toestel. Er zijn heel wat namaakbarbecues op de markt die de lucht niet optimaal begeleiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een mindere smaak. Hier heeft Hiel gelukkig geen last van, hij won namelijk ook al goud op het Belgisch en Europees Kampioenschap barbecue.