Openingsuren

Maandag 21/06 GeslotenGesloten
Dinsdag 22/06 13:30 - 18:30
Woensdag 16/06 13:30 - 18:30
Donderdag 17/06 GeslotenGesloten
Vrijdag 18/06 13:30 - 18:30
Zaterdag 19/06 09:00 - 18:00
Zondag 20/06 GeslotenGesloten

Foto’s

Info

't Appelfabriek Huldenberg

't Appelfabriek in Neerijse (Huldenberg) is een familiebedrijf dat in 1923 ontstaan is.
In 2015 stapte reeds de vierde generatie in het bedrijf . Al deze gepassioneerde en ervaren medewerkers staan klaar om u vlot verder te helpen in de hoeve waar de appelen bewaard, gesorteerd en verkocht worden!
 

Biologische producten: appelen, fruit, groenten, kruiden, enz... 

In de hoeve verkoopt Céline en haar team biologische producten:  appelen en peren van eigen teelt, groenten en kruiden uit de streek en van de vroegmarkt alsook sap, stroop en confituur van eigen fruit. 

De winkel is eveneens een afhaalpunt voor producten uit de streek. Er is brood op oude wijze gebakken (in een houtoven), groenten van 't Legumenhofke en bloemen van Bookette Flowers.
 

 

Appelsappen

In de perserij verwerken ze eigen fruit tot sappen, voornamelijk appelsap, maar ook  appelsap gemengd met ander fruit.

Eigen fruit laten persen

Ook particulieren en andere fruittelers zijn welkom met eigen fruit. De minimale hoeveelheid is 150 kg. Kleinere hoeveelheden worden gegroepeerd. Het sap wordt gepasteuriseerd waardoor het anderhalf jaar goed blijft. U kan voor twee verschillende soorten verpakkingen kiezen: Glazen flessen van 1 liter of kartonnen van 3 of 5 liter.

 

Appels en peren​

De laagstamboomgaarden zijn de belangrijkste bron van eetappelen en peren. De bomen en het fruit worden op een biologische manier onderhouden. Nergens worden scheikundige meststoffen gebruikt. Bij plagen worden alleen natuurlijke middelen (plantextracten,…) ingezet. 

 

 

Gezonde appels

De hoogstamboomgaard met oude soorten zoals reinetten, belle-fleur en boskoop, gemengd met appelen van laagstambomen, geven deze appelen heel lekker sap.

 

De bomen kunnen tot 110 jaar oud worden

Een kudde schapen met lokale rassen verbetert de bodem van de niet beplante oppervlakte. 
 

Honing

Bijenvolken in de verschillende boomgaarden zijn nuttig bij de bestuiving in de bloei en leveren bovendien gezonde honing. Zij vinden niet alleen honing in de appelbloesems, maar ook in de vele kruiden tussen de bomen. Ontdek nu de heerlijke, ambachtelijke honing van 't Appelfabriek!
 

Ligging en routebeschrijving

Trefwoorden

Nieuwsbrief

Reviews

Top!... 7,9 Review door: Wout
Zeer vriendelijk en fijn ook dat... 10 Review door: Tamara