Eversbos Vets

Foto’s

Info

Dierenartsencentrum Eversbos: alles voor de verzorging en genezing van je huisdier

Welkom bij Dierenartsencentrum Eversbos in de Sprinkhaanstraat in Scherpenheuvel-Zichem, waar een jong en dynamisch team van drie assistentes en vijf gedreven dierenartsen, gespecialiseerd in eerstelijns diergeneeskunde, zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van je kleine gezelschapsdieren, zoals honden, katten, cavia's, hamsters, en konijnen. Met een eigen laboratorium en ruime parkeergelegenheid voor hun klanten, streven ze ernaar om je huisdier de best mogelijke zorgen te bieden. Door continu te investeren in bijscholing en de nieuwste apparatuur, onderscheiden ze zich als een diergeneeskundig team dat jouw huisdier met de grootste zorg en professionaliteit benadert. Hier ben je als klant geen nummer, integendeel: er wordt enorm veel waarde gehecht aan persoonlijke benadering. Dit uit zich in de tijd die voor elke consultatie wordt genomen. 
 

Een breed scala aan medische behandelingen en begeleiding

Het aanbod van Dierenartsencentrum Eversbos omvat een breed scala aan diensten, van vaccinaties, ontworming, en ontvlooiing tot de behandeling van mankheid en huidproblemen, evenals geavanceerde RX en echo-onderzoeken.
 

Fokbegeleiding

Er wordt gestart met een gezondheidsscreening van fokdieren, ze bepalen de ideale dekdatum via bloedtests en uitstrijkjes, en gebruiken echografie om dracht te bevestigen. Bij de geboorte bieden ze ondersteuning, inclusief keizersnedes. Na de geboorte volgen ze de gezondheid van nakomelingen en moederdieren op, met vaccinaties en chippen.
 

Laboratorium

Bij Eversbos voeren ze met hun 'in house' laboapparatuur snel bloed- en urineanalyses uit binnen het halfuur, waardoor ze onmiddellijk met gerichte behandelingen kunnen starten. Het aanbod omvat bloedonderzoek, urineonderzoek, microscopie, en een scala aan sneltesten, met optie tot samenwerking met externe labo's voor diepgaander onderzoek.
 

Echografie en radiologie

Eversbos beschikt over geavanceerde medische beeldvorming met een digitaal radiografiesysteem en echotoestel in een speciale ruimte, waarmee snel accurate diagnoses gesteld worden. Ze detecteren orthopedische problemen, hart- en longaandoeningen, en inspecteren de buikorganen nauwkeurig op afwijkingen, zoals het inslikken van voorwerpen of organische disfuncties.
 

Dermatologie

Huidproblemen zoals allergieën, schurft en schimmelinfecties veroorzaken bij huisdieren ongemak zoals jeuk en haarverlies. Bij Eversbos stellen we snel diagnoses en behandelingen vast door algemene onderzoeken en tests zoals microscopie, schimmelkweken, allergie- en bloedonderzoeken, en huidbiopten.
 

Inwendige ziekten

Interne geneeskunde in de diergeneeskunde richt zich op afwijkingen van inwendige organen, waaronder maag-darm, nier, blaas, hormonale storingen, bloedcelafwijkingen, lever- en alvleesklieraandoeningen. Omdat deze ziekten intern zijn, vereisen ze vaak aanvullende onderzoeken zoals bloed- en urineanalyses, echografie, endoscopie en bioptnames voor diagnose.
 

Castratie en sterilisatie 

Dierenartsencentrum Eversbos prefereert laparoscopische sterilisaties, waarbij eierstokken via kleine incisies worden verwijderd. Deze methode is minder pijnlijk, kent een kortere herstelperiode, en verlaagt het risico op postoperatieve complicaties, met betere zichtbaarheid van inwendige organen. Geschikt voor honden vanaf 8 kg.
 

Chirurgie en orthopedie

Bij Dierenartsencentrum Eversbos beschikken ze over een goed uitgerust operatiekwartier. Met de meest geavanceerde apparatuur en gasanesthesie zorgen ze voor de veiligste omstandigheden tijdens elke operatie. Ze monitoren je dier nauwlettend met de nieuwste bewakingsapparatuur en voeren indien nodig pre-anesthetische onderzoeken uit bij oudere dieren om de risico's te minimaliseren.

Het aanbod omvat zachte weefselchirurgie, zoals castratie/sterilisatie, keizersnedes, oncologische chirurgie, wondverzorging en huidchirurgie, exploratieve chirurgie, maagdarmchirurgie, blaas- en urinewegenchirurgie, en bioptname. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in orthopedische chirurgie, waaronder behandelingen voor kruisbandrupturen, patellaluxaties, en heupkopamputaties.
 

Hospitalisatie

Voor patiënten die ernstig ziek zijn of herstellen van bepaalde operaties, bieden ze intensieve zorg en monitoring. De faciliteit is uitgerust met speciale voorzieningen zoals couveuses, warmtelampen, verwarmingsmatten, infuuspompen, en een hondendouche, om slechts enkele te noemen. Het toegewijde team, inclusief de zorgzame assistentes, zorgt ervoor dat je huisdier alle noodzakelijke verzorging en aandacht krijgt voor een spoedig herstel.
 

Tandheelkunde

Goede tandhygiëne is essentieel voor de algehele gezondheid en kan de levensduur van je huisdier verlengen. Symptomen zoals slechte adem, tandsteen, en moeilijkheden met eten wijzen vaak op tandproblemen. Vooral bij oudere dieren is mondverzorging cruciaal, aangezien bacteriën uit tandplak tot hart- of nierproblemen kunnen leiden. In de praktijk voeren ze tandheelkundige ingrepen uit onder algemene anesthesie, met voorafgaande screenings voor oudere patiënten om de behandeling te optimaliseren. De procedures omvatten tandreiniging, tandsteenvrij maken, en indien nodig het trekken van slechte tanden. Ze adviseren en instrueren over voortdurende mondhygiëne, inclusief tandenpoetsen, voor na de behandeling.
 

Vaccinaties en jaarlijks onderzoek

Jaarlijkse controles zijn cruciaal voor de gezondheid van je huisdier, waarbij ze een uitgebreid medisch onderzoek uitvoeren om vroegtijdig problemen te detecteren. Deze afspraak is tevens het moment voor essentiële vaccinaties, afgestemd op de specifieke behoeften van je dier en in overleg met jou, om optimale bescherming tegen infectieziekten te garanderen.
 

Voedingsadvies en dierenvoeding kopen

Eversbos biedt een breed assortiment aan kwaliteitsvolle diervoeding, van onderhoudsvoeding tot medische voeding, om aan de specifieke behoeften van elk dier te voldoen. Medische voeding speelt een cruciale rol bij het beheersen van diverse aandoeningen zoals nier- en leverproblemen, allergieën, huidproblemen, overgewicht en diabetes. Met de veelheid aan voedingsopties op de markt, staan de dierenartsen en assistentes klaar om je van deskundig advies te voorzien. Voor huisdieren met overgewicht ontwikkelen ze een gepersonaliseerd voedingsplan via rantsoenberekening.
 

Permanente wachtdienst voor spoedgevallen bij huisdieren

Bij Eversbos zijn ze zich door hun uitgebreide ervaring terdege bewust dat spoedgevallen zich op elk moment kunnen voordoen. Daarom bieden ze een permanente wachtdienst aan, beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hiermee garanderen ze dat er altijd een van de eigen dierenartsen klaarstaat om in geval van nood te helpen. Dit zorgt ervoor dat je huisdier continu bij zijn vertrouwde dierenarts terechtkan en biedt je de zekerheid dat ze bij Eversbos altijd voor jou en je huisdier klaarstaan.
 
Als je dier ernstig ziek is of als je geen geschikt moment kunt vinden, kun je altijd bellen op 013/ 77 28 45. Je kunt sinds kort ook online afspraken maken. Voor het plannen van operaties, röntgenfoto's, echografieën, cardiologische onderzoeken of andere uitgebreide diagnostische procedures, maak je ook altijd telefonisch een afspraak. 

Ligging en routebeschrijving