Vriendelijkste handelaar

Vriendelijkste handelaar 2015

Bakkerij Clarysse is de vriendelijkste handelaar van Zwevegem! 

Op vrijdag 11 maart 2016 werd tijdens een glamoureuze Awarduitreiking in ‘t Waaihof, te Kortrijk. de vriendelijkste handelaars 2015 bekendgemaakt. Deze handelaars werden verkozen door hun eigen klanten zelf bij hun deelname aan de eindejaarsactie van Handelsgids. Tijdens deze spetterende Eindejaarsactie werden meer als 4 miljoen lotjes uitgedeeld en zijn bijna 20.000 handelaars uit Vlaanderen beoordeeld op hun vriendelijkheid. Alle deelnemers van de eindejaarsactie op www.handelsgids.be konden punten geven aan de handelaar waar hij of zij regelmatig winkelt. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf.
 
Om als Vriendelijkste Handelaar verkozen te worden, moest de handelaar van minstens 100 verschillende klanten een quotering krijgen. Deze klanten mochten, naast hun quotering, ook suggesties voor hun handelaar bijvoegen. De vriendelijkste handelaars van 2015 ontvingen een Award en €500 aan reclamebudget. De tweede en derde plaats kregen respectievelijk €300 en €200 aan reclamebudget. Daarnaast kregen ook de klanten de kans om een mooie prijs te winnen, met een prijzenpot van maar liefst €50.000 verdeeld onder 500 winnaars. U vindt alle Vriendelijkste Handelaars per perslocatie terug op : www.handelsgids.be/persverslagen/2016


Interview Bakkerij Clarysse
 
“Eerst en vooral bedankt voor alle felicitaties! Ik heb er de laatste dagen al veel mogen horen! De award heeft toch heel wat teweeg gebracht bij mij. Vorig jaar heb ik een award gekregen voor “Vriendelijkste Bakker” van Vlaanderen. Toen werd de selectie nog per categorie gemaakt. Ik heb toen een mooi artikel in de krant gekregen, waarover mensen mij tot op vandaag nog dagelijks aanspreken. Natuurlijk hangt de award van Vriendelijkste Bakker samen met de award van Vriendelijkste Handelaar van Zwevegem in een kader, in mijn winkel (lacht) . Dus de award van dit jaar, is de kerst op de taart!”

“Vorig jaar heb ik enkel de lotjes uitgedeeld, maar reclame heb ik toen niet echt gemaakt. Dit jaar stond er natuurlijk iets meer druk op de ketel, aangezien ik vorig jaar al eens gewonnen had. Ik heb iedereen een beetje warm gemaakt via Facebook en ik heb al mijn vrienden aangesproken om op mij te stemmen. “Vriendelijk zijn is een evidentie!”, zeg ik altijd.”

“De verkiezing en de publiciteit rond het evenement is mooi meegenomen. Het is een extra stimulans om iedere dag opnieuw voort te blijven doen. Ik kan niemand verplichten om mee te doen, maar hoe meer winnaars er uitgeloot worden, hoe groter de stimulans om mee te doen voor mijn klanten.”

“Bij Bakkerij Clarysse kan je terecht voor heerlijke klaaskoeken, pistolets en een heel ruim aanbod aan diverse broodsoorten. Omdat we full-time met onze bakkerij bezig zijn, hebben we weinig tijd voor hobby’s of andere activiteiten. Ons plan is om onze zaak zo goed mogelijk verder uit te baten. De bakkerij is opgericht door de grootvader van Xavier. Nadien werd die dan overgenomen door zijn ouders. Tot slot hebben wij dan, de derde generatie op rij, de zaak overgenomen. Ondertussen baten we de bakkerij nu al zes en een half jaar uit. Nog steeds met evenveel passie!”

“Ik ben Handelsgids heel dankbaar dat ik deze award heb mogen ontvangen. Dat laat een mens toch niet onberoerd hé! Tot slot doen de reacties van mijn klanten zeker en vast deugd.”