3 tips om meer te vervoeren met een compacte auto

Woensdag 27 december 2023 10:23 - geschreven door Guus

In het Belgische straatbeeld komen we vaak kleine autos tegen. Dat hoeft niet te verbazen, want compacte autootjes zijn perfect voor het stadsverkeer en zijn makkelijk te parkeren. Over het algemeen verbruiken ze minder en zijn ze goedkoper. Alleen maar voordelen dus! In principe hebben dergelijke compacte auto’s meer dan voldoende ruimte voor de wekelijkse boodschappen, maar bij grotere stukken kan het al eens wat krap en uitdagend worden. Met enkele slimme tips en tricks kun je echter verrassend veel kwijt in je compacte vierwieler.

1: Slim inladen en stapelen

Begin met het plaatsen van zware en grote items onderaan. Gebruik de ruimte onder de stoelen en vul de hoekjes en kantjes op met kleinere artikelen. Denk aan een Tetris-spel: hoe efficiënter je de ruimte benut, des te meer je mee kunt nemen. Investeren in uitklapbare kratten en tassen kan een wereld van verschil maken. Ze bieden niet alleen structuur, maar ze zorgen er ook voor dat je de beschikbare ruimte optimaal benut.

2: De achterbank slim gebruiken

Als je geen passagiers hebt, klap dan de achterbank neer. Dit creëert een verrassend grote laadruimte. Voordat je de zetels neerklapt, is het slim om eerst de ruimte aan het voetgedeelte te benutten. Plaats hier de platte of langwerpige items die anders moeilijk in de kofferbak passen. Bij het vervoeren van scherpe of vuile objecten is het verstandig om de zetels te beschermen. Gebruik een oud deken of een speciale beschermhoes om krassen en vuil op de bekleding te voorkomen. Als alternatief kun je ook stevig karton gebruiken voor extra bescherming tegen puntige voorwerpen. Heb je toch passagiers mee? Hangende tassen aan de jashaken bieden extra opbergruimte voor kleinere artikelen. Houd het wel veilig en zorg ervoor dat niemand zich hieraan kan verwonden!

3: Dakkoffer of trekhaakkoffer gebruiken

Er zijn verschillende oplossingen om extra laadruimte te creëren. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van dakdragers en een dakkoffer om over extra opbergruimte te beschikken. Dakkoffers zijn ideaal voor lichte, volumineuze items. Zorg ervoor dat de dakkoffer goed is bevestigd. Als je een trekhaak hebt, kun je bovendien overwegen om een trekhaakkoffer te plaatsen. Een trekhaakkoffer is een handige optie voor extra opslagruimte. Deze koffers worden direct op de trekhaak bevestigd en kunnen een aanzienlijke hoeveelheid bagage bevatten. Dit is een goede oplossing voor zwaardere items, omdat de lading dichter bij de grond zit en het de wegligging van de auto minder beïnvloedt. Zorg er wel voor dat de koffer goed afgesloten en vergrendeld is en dat de verlichting en het kenteken van de auto nog steeds goed zichtbaar zijn. Als je een trekhaak hebt, kun je uiteraard ook altijd nog een aanhangwagen overwegen.