Aanbieders van slimme hulpmiddelen voor afwerking vloer

Maandag 26 februari 2024 11:48 - geschreven door Guus

Kies je voor een nieuwe vloer in huis, of ben je voornemens het terras in de tuin te renoveren? Er zijn verschillende (online) aanbieders te vinden van slimme hulpmiddelen, die hierbij goed van pas komen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tegeldeksels van Storax.be. Ze vormen de ideale oplossing voor de toegang tot de kruipruimte onder je woning, tot een kelder en bijvoorbeeld tot een opbergruimte in de tuin. De hoge kwaliteit van de tegeldeksels maakt deze zeer stevig en makkelijk in gebruik. Naast tegeldeksels zijn ook tegeldragers en bijvoorbeeld een ontkoppelingsmat het bekijken waard bij het renoveren van de vloer. In dit artikel lees je meer over de voordelen en mogelijkheden hiervan. 

Dit is de werking van een ontkoppelingsmat 
Heb jij al eens van een ontkoppelingsmat gehoord? Deze matten worden onder meer gebruikt bij het opknappen van een vloer met keramisch parket. Door de mat onder de topvloer op de ondergrond te leggen, wordt schade aan het keramisch parket voorkomen. Schade kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van de spanningen in de constructie. Zeker bij nieuwbouwwoningen is het risico hierop relatief groot. Ook zorgt het gebruik van een ontkoppelingsmat voor een hechtende drainage en onderventilatie. Afhankelijk van het model valt een ontkoppelingsmat goed te combineren met vloerverwarming in huis. 

Er zijn speciale ontkoppelingsmatten voor het reduceren van het contactgeluid. Zo’n akoestische ontkoppelingsmat is de ideale oplossing voor met name oudere woningen. De akoestiek in deze panden is niet altijd even goed. Kijk eens bij een lokale aanbieder welke voordelen zo’n ontkoppelingsmat jou kan bieden bij een renovatie. 

Renovatie van het terras met tegeldragers 
Niet alleen de vloer in huis zal eens in de zoveel jaar opgeknapt moeten worden. Mogelijk overweeg je ook een renovatie van het terras buiten de deur? Bij het opknappen van een terras komen moderne tegeldragers goed van pas. Deze dragers maken het aanleggen van bijvoorbeeld een tegelvloer in de tuin heel eenvoudig. Ze zijn in hoogte verstelbaar en passen zich daarnaast aan op de ondergrond. Zo verzeker je jezelf van een vlakke, strak gelegde vloer. 

Naast de combinatie van deze tegeldragers met bijvoorbeeld keramische terrastegels, kun je ook kiezen voor een houten vloer. De houten vloer past goed bij het natuurlijke karakter van een tuin. Of denk aan de keuze voor het gebruik van duurzame composiet planken. Het geeft een terras een moderne, luxueuze uitstraling. Welke van deze vloeren sluit het beste op jouw persoonlijke smaak aan?