Bedrijfskleding laten bedrukken: dit zijn de voordelen

Maandag 8 januari 2024 14:53 - geschreven door Guus

Mensen laten tegenwoordig kleding bedrukken voor allerlei verschillende redenen. Met bedrukte kleding vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf en zorg je ervoor dat mensen je herkennen. Los van de naamsbekendheid zorg je ook voor een professionele look voor je hele team. Mocht je dus bijvoorbeeld op een beurs staan met je bedrijf, dan zorg je er met bedrukte kleding voor dat je serieus genomen wordt door potentiële klanten.

Met bedrukte kleding vergroot je je naamsbekendheid

Om ervoor te zorgen dat je merk blijft hangen bij potentiële klanten, kun je t-shirts laten bedrukken. Het is altijd verstandig om dit door een professionele partij te laten doen, zodat je uit kunt gaan van de hoogste kwaliteit. Zodra je bedrukking hebt die lelijk wordt of loslaat, laat dit een slechte indruk achter bij (potentiële) klanten. Als je de bedrukking laat verzorgen door een professionele partij, heb je de grootste kans dat de kwaliteit goed blijft en je een professionele uitstraling hebt op potentiële klanten.

Naamsbekendheid is belangrijk om te blijven hangen in het kortetermijngeheugen van potentiële klanten. Als een klant dan een product of dienst ziet die iets te maken heeft met jouw bedrijf, is de kans groter dat ze denken aan jou als bedrijf. Een goede combinatie van offline en online kanalen is hierbij van groot belang. Zorg dus bijvoorbeeld voor een goede aanwezigheid op social media én professionele kleding opdruk.

Goede verzorging bij bedrukte kleding

De goede kwaliteit van bedrukte kleding wil je natuurlijk behouden. Daarom is het belangrijk om op te passen bij het wassen van je bedrijfskleding. Ten eerste is het uiteraard het beste om de kleding binnenstebuiten te wassen. Dit zorgt ervoor dat de opdruk niet los zal tijdens het wassen. Ook is het verstandig om agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor en andere bleekmiddelen te vermijden.

Verder kun je de bedrukte kleding wel strijken, maar niet rechtstreeks op de bedrukking. Let er ook bij het wassen van je bedrukte kleding op dat je niet boven de 40 graden wast, dit kan  er namelijk voor zorgen dat de opdruk los kan laten. Als laatste is het belangrijk om nooit bedrukte kleding in de droger te stoppen. De bedrukking is hier namelijk niet bestand tegen en zal vrijwel zeker loslaten.

Tips voor het bedrukken van kleding

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het laten bedrukken van kleding. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de grootte van de opdruk. Als je iets heel groots wil laten drukken, kan dit het beste op de rug van een t-shirt. Wil je alleen een  logo, dan heb je veel meer mogelijkheden, zoals de borst, mouw of buik.

Verder moet je ook rekening houden met de kleuren. Je wilt natuurlijk dat je opdruk goed leesbaar is, zorg dus niet dat je lichte tekst op lichte kleding laat drukken, maar zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is op de kleur van het shirt. Verder is het drukbestand ook van belang, aangezien je van tevoren moet bepalen of je bijvoorbeeld een achtergrond wilt of een los logo.

Ook dien je rekening te houden met de stof die je kiest voor je bedrukte kleding. Er is veel keus op het gebied en mensen kunnen zich laten verleiden tot het kopen van de goedkoopste shirts die er te koop zijn. Het is echter verstandig om te kiezen voor een stof die niet te glad en dun is, aangezien deze de inkt niet heel goed vasthouden.

Het mooiste resultaat met een professionele drukkerij

De laatste tip die we je mee willen geven is een professionele partij de bedrukking laten regelen, omdat dit altijd zorgt voor de mooiste resultaten. Zij weten als geen ander welke materialen van kleding het beste geschikt zijn voor een scherp resultaat en een grote drukkerij beschikt natuurlijk over de juiste machines. Met jouw bedrijfskleding wil je natuurlijk professionaliteit uitstralen. Een strak ontwerp met een scherpe bedrukking, die een lange tijd mooi blijft, is daarom van essentieel belang.