De beste online opleiders van België

Donderdag 7 december 2023 10:39 - geschreven door Guus

Een online opleiding volgen wordt alsmaar populairder. Steeds meer mensen volgen naast hun werk online een cursus of opleiding om meer relevante vaardigheden voor hun huidige baan te vinden of een carrièreswitch te maken. Maar voor welke online opleider kiest u dan? Wij zochten het uit!

    • De top 3 thuisstudie opleiders

Wilt u beginnen aan thuisstudie? Wij zochten uit wat de beste online opleider van België is. Om maar met de deur in huis te vallen, de huidige winnaar is NHA. Wil je meer weten over de uitkomsten van ons onderzoek en de top drie beste thuisstudie opleiders van België ontdekken? Lees dan hieronder meer.

    • 1. NHA

In ons onderzoek komt NHA.be naar voren als de crème de la crème van online opleiders in België. Hun aanbod van cursussen blinkt uit in diversiteit, waardoor ze aan de top staan voor degenen die hun horizon willen verbreden. Het is de combinatie van flexibiliteit, kwaliteit en de toegankelijkheid van de leerstof die NHA onderscheidt. Ze bieden niet alleen een schat aan opties voor zelfontplooiing en professionele groei, maar doen dat met een ondersteuningsnetwerk dat studenten in staat stelt om op hun eigen tempo te studeren. NHA heeft een lange geschiedenis van het aanpassen van onderwijs aan de moderne eisen van de student, waarbij interactieve middelen en persoonlijke begeleiding centraal staan. Dit maakt hen tot een vooruitstrevende leider in het veld van afstandsonderwijs.

    • 2. Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum voor Afstandsonderwijs (CVA) positioneert zich stevig op de tweede plek in onze lijst, met hun pragmatische aanpak die gericht is op snelle en praktische beroepsvorming. Het Centrum voor Afstandsonderwijs biedt een indrukwekkend aanbod van meer dan 350 cursussen, gericht op praktische vaardigheden en directe toepasbaarheid in diverse werkvelden. Hun kracht ligt in de toegankelijkheid en de doelgerichte aanpak, met een focus op persoonlijke ontwikkeling en professionele uitdaging. Hoewel ze een breed scala aan cursussen en een flexibel studietempo bieden, mist het Centrum voor Afstandsonderwijs mogelijk de diepgang en het uitgebreide ondersteuningsnetwerk dat NHA kenmerkt. Hun cursussen zijn uitstekend voor directe beroepsvorming, maar voor diegenen die een meer holistische educatieve ervaring zoeken, met ruimte voor uitgebreide begeleiding en een groter spectrum aan leermogelijkheden, blijft NHA de voorkeursaanbieder.

    • 3. Laudius

Laudius, met meer dan 40 jaar ervaring in kwalitatief afstandsonderwijs, staat bekend om hun aanpasbare thuisstudies die inspelen op actuele arbeidsmarkttrends. Ze bieden 300 veelgevraagde cursussen die digitaal of op papier gevolgd kunnen worden, met de optie voor persoonlijke begeleiding door ervaren docenten. Hun laagste lesgeld garantie in België, gecombineerd met de mogelijkheid om op eigen tempo te studeren, maakt Laudius toegankelijk voor een breed publiek. Toch, hoewel Laudius uitstekende klanttevredenheidscijfers heeft en een moderne online campus biedt, kunnen ze qua omvang en diepgang van het ondersteuningsnetwerk en de breedte van het cursusaanbod net iets minder rijk zijn dan NHA en het Centrum voor Afstandsonderwijs.

    • Het pad naar succes met top thuisstudie aanbieders

In de digitale arena van vandaag bieden NHA, Centrum voor Afstandsonderwijs en Laudius elk een unieke weg naar persoonlijke en professionele verrijking. NHA leidt de weg met een ongeëvenaarde combinatie van kwaliteit, breedte in cursusaanbod en ondersteuning. Het Centrum voor Afstandsonderwijs volgt met een pragmatische aanpak die directe inzetbaarheid benadrukt, terwijl Laudius uitblinkt in toegankelijkheid en prijsstelling. Elk van deze instituten voorziet in een solide basis voor wie zijn kennis wil uitbreiden, waarbij de keuze afhangt van persoonlijke voorkeuren en professionele ambities. Wil je individuele opleidingen vergelijken voordat je een keuze maakt? Bekijk dan ook eens de vergelijker Thuisstudie Vergelijk.