De juiste shampoo en andere tips voor glazend haar

Donderdag 18 april 2024 15:51 - geschreven door Guus

Veel mensen dromen ervan: een prachtige, volle bos haar wat mooi glanst. Helaas zijn er veel factoren die dit perfecte plaatje tegenhouden, waardoor veel mensen dof haar hebben dat snel afbreekt. Gelukkig zijn er een aantal technieken waarmee je dit tegen kunt gaan. Met de volgende vijf tips heb jij straks weer prachtig, glanzend haar.

Tip 1. Kies de juiste shampoo en conditioner

De eerste tip is eigenlijk heel simpel: kies goede shampoo en conditioner. Kijk dus goed naar jouw haartype en wat de behoefte zijn van jouw haar. Wanneer je droog en dof haar hebt, kun je het beste kiezen voor een hydraterende shampoo en conditioner. Een goede, hydraterende shampoo bevat ingrediënten zoals arganolie of kokosnootolie. Je kunt de shampoo eventueel combineren met een volume shampoo of conditioner, zodat je haar meer volume en glans krijgt. Het is vaak ook aan te raden om producten te kopen van dezelfde lijn, omdat deze elkaar versterken. Zeep je haar altijd twee keer in per wasbeurt en spoel het heel grondig uit. Vergeet ook niet om het daarna uit te spoelen met koud water.

Tip 2. Gebruik ook een haarmasker

De tweede tip is om ook een haarmasker te gebruiken. Hiermee kun je je haar hydrateren, voeden en beschermen, waardoor het er weer glanzend en gezond uit gaat zien. Ook hierbij kijk je naar een haarmasker dat bij jouw haartype en behoeften past en gebruik het in ieder geval een keer per week. Je kunt uiteraard ook bij Beautyplaza een masker kopen wat past bij de shampoo en conditioner lijn die je eerder hebt uitgezocht. Zo versterkt het elkaars effect. Je kunt een masker het beste op handdoekdroog haar aanbrengen en het vervolgens laten intrekken volgens de instructies op de verpakking. Spoel het daarna goed uit en spoel na met koud water.

Tip 3. Leg de hittetools weg

Een grote boosdoener bij droog en dof haar, zijn hittetools, zoals föhns en stijl- en krultangen. Deze tools drogen je haar namelijk enorm uit, waardoor het er dus zo dof uitziet. Beperk het gebruik hiervan dus en laat je haar in plaats daarvan aan de lucht drogen. Zie je dit niet helemaal zitten? Investeer dan in hittebeschermers van Beautyplaza. Vaak zijn dit sprays, welke je haar beschermen tegen de extreme hitte. 

Tip 4. Goede voeding doet een hoop

De laatste tip is goede voeding. Niet in de vorm van goede shampoos, conditioners en maskers, maar voeding voor jezelf. Zorg ervoor dat je een goed gebalanceerd dieet eet, met voldoende eiwitten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen zijn namelijk onmisbaar wanneer je gezond haar wilt. Het is daarom aan te raden om voldoende eieren, vis, noten en groentes te eten. Zo zal niet alleen je haar weer mooi gaan glanzen, maar zul je ook ervaren dat je huid helemaal gezond aanvoelt.