De verschillende werkzaamheden van een ontstoppingsdienst

Donderdag 1 februari 2024 09:26 - geschreven door Guus

We hebben het vast allemaal weleens meegemaakt. Een verstopt toilet, douche of gootsteen. Om het zelf op te lossen is soms lastig, daarom bellen we met regelmaat specialisten op het gebied van ontstopping. Vaak wordt gedacht dat zulke bedrijven enkel verstoppingen oplossen, maar in werkelijkheid doen ze nog veel meer. In deze blog vertellen we meer over ontstoppingsdiensten.

Ontstoppen van afvoerbuizen

Dit is waarschijnlijk waar je als eerste aan denkt bij het horen van het woord ontstoppingsdienst. Het ontstoppen van afvoerbuizen is hun specialiteit. Of het nu gaat om verstopte gootstenen, badkuipen, douches of toiletten, deze experts hebben de vaardigheden en het gereedschap om de verstopping te lokaliseren en te verhelpen. Zo voorkom je dat er een overstroming in je badkamer, keuken of woonkamer komt en je weer lekker kan koken en douchen.

Repareren van de riolering

Ontstoppingsdiensten gaan verder dan alleen het verwijderen van blokkades. Ze zijn ook in staat om problemen met het rioolsysteem te repareren. Van lekkages tot scheuren in de leidingen, deze professionals weten precies hoe ze het moeten aanpakken. Dat kan bij een huis zijn of een drukke straat. Dit zorgt ervoor dat er geen grote overstroming wordt veroorzaakt in een stad of dorp.

Reinigen van septische tanks

Een ontstoppingsdienst maakt ook septische tanks schoon, Dat hoef je gelukkig niet zelf te doen als je dat niet wil. Het schoonmaken en onderhouden van septische tanks is echt van belang om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft verlopen. Ze verwijderen niet alleen het afval, maar zorgen er ook voor dat de tank in goede staat blijft. Zo blijft alles achter de schermen goed werken. Zodat de septische tanks lang mee kunnen.

Inspecties met camera's

De technologie staat niet stil en ontstoppingsdiensten maken daar slim gebruik van. Ze gebruiken geavanceerde camera-inspecties om de oorzaak van problemen te identificeren zonder al te veel gedoe. Door zo’n camera kunnen ze makkelijk door de leidingen heen om zo eenvoudig achter het probleem te komen en dan met een plan te komen om het op te lossen. Ze kunnen deze camera’s ook gebruiken om leidingen te controleren voordat er iets mis kan gaan zoals een scheur in de leiding.

Onderhoudsprogramma's

Voorkomen is beter dan genezen. Ontstoppingsdiensten bieden ook onderhoudsprogramma's aan om ervoor te zorgen dat je niet plotseling wordt overvallen door een verstopte afvoer. Regelmatig onderhoud kan potentiële problemen identificeren en verhelpen voordat ze ernstig worden. Een kleine investering nu kan grote problemen in de toekomst voorkomen.

Emergency response

Noodgevallen gebeuren wanneer je het het minst verwacht. Gelukkig staan ontstoppingsdiensten 24/7 paraat. Of het nu midden in de nacht is of tijdens een feestdag, als je een noodsituatie hebt, kun je op ze rekenen. Ze begrijpen dat rioolproblemen geen planning volgen en ze zijn er om je te helpen, ongeacht het tijdstip.

Milieuvriendelijke praktijken

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, richten ontstoppingsdiensten zich ook op milieuvriendelijke praktijken. Ze gebruiken bijvoorbeeld biologisch afbreekbare chemicaliën om verstoppingen op te lossen, minimaliseren watergebruik en streven naar duurzame oplossingen.