Dit is waarom je lokaal moet kopen

Maandag 13 februari 2023 15:56 - geschreven door Guus

Tegenwoordig is het heel normaal om al je aankopen online te doen. Het liefste doe je je boodschappen met zo min mogelijk contact, dit is wel zo makkelijk. Toch is het belangrijk om je aankopen lokaal te doen. Of het nu gaat om je boodschappen, hobby artikelen, autoverhuur of kleding. Lokaal kopen heeft meerdere positieve effecten. Deze effecten staan hieronder beschreven. Hopelijk begrijp je dan beter waarom het zo belangrijk is om lokaal te kopen. Lees verder!

Beter voor de gemeenschap

Een van de grootste voordelen van lokaal kopen is dat de gemeenschap er op vooruit gaat. Het geld dat je in lokale bedrijven stopt, blijft in dezelfde regio. Als voorbeeld kun je een auto huren Spanje, dit geld zal dan in Spanje blijven! Hetzelfde gebeurt wanneer jij je kleding in een winkel bij jou in de buurt koopt. Lokale bedrijven zijn vaak ook eerder bereid om andere lokale bedrijven en organisaties te steunen. Door geld te steken in lokale ondernemingen, steek je dus geld in je buurt. Je hebt namelijk vast wel gemerkt dat door de toename van online winkels, er ontzettend veel fysieke winkels dicht zijn gegaan. Door lokaal te kopen, zorg je ervoor dat deze winkels open kunnen blijven en dat mensen hun baan kunnen behouden. Naast dat lokale ondernemingen bijdragen aan de gemeenschap, is het vaak ook veel minder schadelijk voor het milieu. Dit komt doordat alles lokaal gebeurd. Hierdoor vermindert de vervuiling op onder andere transport. Daarnaast gebruiken ze ook minder brandstof en energie. De meeste stoffen die ze kopen, zullen ze van andere lokale bedrijven kopen.

Connectie

Een andere manier waarop lokaal kopen kan helpen, is de connectie tussen mensen versterken. Denk bijvoorbeeld aan de service die je krijgt. Deze zal een stuk beter zijn in een kleine, lokale bakker dan in een grote nationale bakker. Wanneer mensen dichter bij elkaar staan, zijn ze sneller bereid om elkaar te helpen. Wat ook fijn is aan lokale verkopers, is dat het aanbod wordt aangepast aan de wensen van de mensen in de buurt. Bovendien is het ook gezonder om naar buiten te gaan en in een fysieke winkel je aankopen te doen, in plaats van al je aankopen online te doen. Zo krijg je wat beweging, kun je een luchtje scheppen en kom je onder mensen. Dat is drie in een!

Werkgelegenheid

Een van de belangrijkste redenen waarom je lokaal moet kopen, is dat je op deze manier de werkgelegenheid verbeterd. Als mensen meer lokaal gaan kopen, ontstaan er meer banen. De bedrijven verdienen meer en kunnen dan gaan uitbreiden. Misschien hebben ze door de vele klanten wel meer personeel nodig. Lokaal kopen zorgt ervoor dat er nieuwe banen beschikbaar komen bovenop de banen die al bestaan. Vooral in de afgelopen jaren is dit super belangrijk geworden. Zo kun je banen creëren voor de nieuwe werk generatie door je dagelijkse aankopen lokaal te doen. Misschien heb je wel een familielid of vriend die een baan nodig heeft, maar is er bijna geen werk te vinden. Door lokaal te kopen kun je de mensen om je heen helpen.