Dit zijn de voordelen van etiketten op rol

Dinsdag 30 mei 2023 11:15 - geschreven door Guus

Etiketten op rol, je kent ze vast wel. Of het nu een gekleurde stip is, een logo, foto of datum. Je kunt allerlei soorten etiketten op rol laten bedrukken. Je kunt ze kant en klaar bestellen of natuurlijk zelf ontwerpen om de rol met gepersonaliseerde etiketten te gebruiken. Er zijn talloze toepassingen voor deze etiketten te bedenken. Zo’n rol biedt dan ook vele voordelen!

Altijd een voorraad met etiketten op rol

Door etiketten op rol te kopen heb je altijd een voorraadje voor het stickeren van spullen, het personaliseren van een kaartje of het labelen van producten. Het fijne aan zo’n rol met etiketten is dat je alles bij elkaar hebt, zonder losse flodders. Je zult dus niet snel een los etiket kwijtraken, waardoor het geheel makkelijk te bewaren is, tot het laatste etiket!

Verkrijgbaar in diverse afwerkingen van papier

Ander voordeel van zo’n rol is dat je de etiketten kunt laten afdrukken in verschillende afwerkingen van het papier. Zo kun je kiezen uit de dikte van de sticker, een matte of glanzende afwerking en nog veel meer. Kies bijvoorbeeld een fluorescerende kleur, waardoor jouw etiket nog meer opvalt. Of ga juist voor een transparante achtergrond, wat zorgt voor een subtiel effect.

De rol beschermt de etiketten

Mede door de rol zelf zijn de etiketten zo makkelijk te bewaren. Wanneer je het geheel netjes opgerold houdt, zal het zichzelf beschermen tegen kreuken of andere beschadigingen. Hierdoor kun je het geheel ook eenvoudig meenemen als je naar locatie moet. Het kan toch handig zijn om een voorraadje achter de hand te hebben wanneer je deze onverwachts nodig hebt!

Ook machinaal te verwerken

Wanneer je veel werk in één keer wilt verzetten kun je etiketten op rol ook machinaal laten verwerken! Bijvoorbeeld wanneer je veel etiketten voor logistieke redenen nodig hebt. Wanneer je dit wilt doen is het wel belangrijk dat je kiest voor de juiste manier van opwikkeling. Zo kun je voor machinaal gebruik het beste kiezen voor verticale of zijwaartse opwikkeling.

Waarvoor heb jij een etiket op rol nodig?

Door deze vele voordelen zijn er talloze toepassingen voor een etiket op rol te bedenken. Zo wordt dit veelvuldig gebruikt door:

  • Winkels
  • Horeca
  • Logistiek
  • Veiligheidsinstanties
  • Personalisering

Van prijsstickers tot spaaracties, HACCP stickers of keuringsstickers. Je kunt dit overal voor inzetten! Wil jij zelf jouw rol etiketten bedrukken? Neem dan eens een kijkje bij Drukland, de online drukkerij uit Brugge. Zij hebben talloze mogelijkheden om zelf jouw etiketten op rol te bestellen.