Een volautomatische espressomachine voor de werknemers van Handelsgids

Donderdag 25 april 2024 15:35 - geschreven door Geert

Sinds enkele maanden zijn we bij Handelsgids in het bezit van een volautomatische espressomachine / koffiemachine, én ... het is geweldig!

Hoe we koffie maakten vóór de volautomatische espressomachine

Voor dat we deze volautomatische espressomachine hadden, maakten we de koffie nog met een filterkoffiezetapparaat. Een filterkoffiezetapparaat werkt door een papieren filter in een trechtvormige houder te steken en hier gemalen koffie in te kappen. Dan moet je water in het waterreservoir doen. Op het reservoir staan lijntjes met hoeveel koppen er uit zullen komen. Wij deden het meestal per twee. Dan doe je het klepje van het reservoir dicht en zet je het apparaat aan. Na een 3-tal minuten heb je dan je koffie.

De koffie van een filterkoffiezetapparaat is vrij matig en niet consistent. Als je altijd dezelfde koffie wil van sterkte moet je én de juiste hoeveelheid water in het reservoir doen én de juiste hoeveelheid gemalen koffiebonen gebruiken. Een enorm tijdsverlies.

Productieve koffie: De volautomatische espressomachine

Omdat het personeel zelf merkte dat het soms nogal een gedoe was om koffie te maken werd er al snel een volautomatische koffiemachine voorgesteld. Argumenten die gebruikt werden: sneller koffie, versgemalen koffiebonen, ingebouwde waterfilter en, het argument dat iedere baas wil horen, tijdswinst.

Met de volautomatische espressomachine van Krups hebben we nu binnen de 30 seconden een heerlijke tas koffie, espresso of ristretto. Je kan er ook cappucino mee maken, maar dat hebben we nog niet geprobeerd. We zijn nogal diehard fans van zwarte koffie met max wat suiker bij.

Thee en soep maken met het volautomatisch koffiemachien

Een andere bijkomende functie van de volautomatische espressomachine, is het snel beschikbaar hebben van heet water. We gebruiken de heetwaterfunctie om 's middags meerdere tassen minuutsoep mee te maken. In de namiddag hebben we dan ook een aantal werknemers die fan zijn van thee die als credo hebben "cafeïne tot de middag en dan kruidenthee".

Versgemalen koffiebonen in de volautomatische espressomachine

Dé feature voor heerlijke koffie, is natuurlijk het on-the-fly malen van de koffiebonen. We gebruiken op dit moment de koffiebonen van Jovado in Lanaken maar hebben ook al geëxperimenteerd met bonen van Stroobants in Diest (de hometown van Handelsgids) en koffiebonen van het Italiaanse Lavazza.

Als je bedrijf nog altijd een filterkoffiezetapparaat gebruikt om koffie te maken, kan je dit artikel doorsturen om je baas ervan te overtuigen om volautomaat te gaan. Bij Handelsgids zijn we alvast fan van de volautomatische espressomachine. Snel en gemakkelijk heerlijke koffie :)

Om specifiek te zijn, we gebruiken de Krups Intuition Preference+ EA875U10 volautomatische espressomachine. Er is blijkbaar op dit moment een cashbackactie van 150 euro.

Fotogalerij "Een volautomatische espressomachine voor de werknemers van Handelsgids"