Het juiste behang kiezen voor jouw woning!

Donderdag 10 augustus 2023 10:21 - geschreven door Guus

Heb je genoeg van je oude, effen muren en ben je op zoek naar een manier om ze een opfrisbeurt te geven? Behang kan de perfecte oplossing zijn! Er zijn zoveel verschillende behangstijlen en -kleuren dat het vaak moeilijk kan zijn om het juiste behang te kiezen. Maar geen zorgen, wij hebben beschreven hoe je het perfecte behang voor je huis kunt kiezen, van traditionele patronen tot gedurfde moderne ontwerpen. Wat je smaak ook is, wij hebben alles voor je!

Verschillende soorten behang

Behang is een geweldige manier om je muren een nieuwe look te geven. Er zijn talloze soorten behang beschikbaar om uit te kiezen, waaronder glasvlies- en renovlies behang. Glasvliesbehang is gemaakt van gesmolten zand (glas) dat in sliertjes wordt geweven, resulterend in een sterk en duurzaam materiaal met een herkenbaar patroon. Renovliesbehang daarentegen is gemaakt van papier en kan minder stevig zijn, maar het kan wel kleine scheurtjes in de muur bedekken en een supergladde afwerking creëren. Of je nu op zoek bent naar iets stevigs of iets glad en strak, er is altijd wel een type behang dat bij jouw stijl past.

Behang met een motief

Behang kan zoveel meer zijn dan alleen maar een effen laag op de muur. Er is namelijk ook behang met een motief verkrijgbaar! Met behulp van renovlies behang kun je de muren in je huis voorzien van de meest prachtige patronen. Denk aan mooie ruitjes, groot en klein. Zo krijgt elke kamer in je huis een unieke twist en kun je jouw persoonlijke stijl perfect tot uiting brengen. Of je nu gaat voor een rustige uitstraling of juist een opvallend reliëf, er is voor ieder wat wils. 

Uw muur verstevigen met behang

Heeft u weleens gedacht aan behang als een manier om uw muur te verstevigen? Naast dit behang een prachtige decoratie kan zijn in uw interieur, kan het ook een functioneel doel dienen. Met name glasvliesbehang kan een verstevigend effect hebben op uw muur. Dit type behang heeft namelijk een stevige structuur en is gemaakt van een speciaal soort glasvezel. Hierdoor kan het kleine scheurtjes in uw muur verbergen en voorkomen dat deze verder beschadigt. Het is bovendien een duurzame oplossing, omdat het de levensduur van uw muur kan verlengen. Kortom, behang is niet alleen mooi, maar kan ook uw muur versterken en beschermen op de lange termijn. En glasvliesbehang kopen hoeft niet duur te zijn, door online te shoppen bespaar je vaak veel geld op je bestelling!

Een nette afwerking

Heb je net je muur behangen? Dan wil je natuurlijk dat het er zo mooi mogelijk uitziet. Een nette afwerking is cruciaal voor het eindresultaat. En hoe kun je dit beter bereiken dan door de muren netjes af te werken met een mooie muurverf? Niet alleen is het mooi om te zien, je huis verven kan sowieso een goed idee zijn. Het geeft je kamer een frisse, nieuwe uitstraling en is vaak een stuk goedkoper dan het volledig vernieuwen van je interieur. Ga voor die strakke afwerking en laat je muurverf het werk doen.