Kerstkaarten drukken om op te vallen met jouw bedrijf: zo doe je dat

Vrijdag 27 oktober 2023 11:13 - geschreven door Guus

De dagen worden korter en de eerste voorbereidingen voor de feestdagen worden langzaam gepland. Zeker in grote bedrijven is de voorbereiding voor kerst al in gang gezet. Dit is namelijk een waardevolle gelegenheid voor bedrijven om hun waardering te tonen aan klanten, partners en medewerkers. Een klassieke, maar nog altijd effectieve, manier om dit te doen is met het versturen van kerstkaarten. Om op te vallen tussen de rest is het als bedrijf een slimme zet om zelf kerstkaarten te drukken. Maar waar begin je?

Laat jouw kerstkaart drukken met een persoonlijke boodschap

Door zelf een kerstkaart te drukken kun je eenvoudig een persoonlijke boodschap toevoegen. In plaats van een generieke wens, kun je als bedrijf echt opvallen door de boodschap te personaliseren. Maak het niet alleen persoonlijk voor de ontvanger, maar ook persoonlijk voor jou als bedrijf. Vermeld specifieke mijlpalen of prestaties die het afgelopen jaar zijn bereikt, of voeg toe aan welk succes de relatie het afgelopen jaar heeft bijgedragen.

Door een persoonlijke kerstkaart te laten drukken laat je als bedrijf zien dat je de moeite hebt genomen om aandacht te schenken aan de ontvanger. Dit zegt veel meer over de relatie met de ontvanger dan een algemene kerstgroet die naar iedereen verzonden had kunnen worden.

Ontwerp een unieke kaart om op te vallen

Het visuele ontwerp van de kerstkaart speelt een cruciale rol bij het opvallen. Schakel een professionele ontwerper in om iets unieks te creëren dat de aandacht trekt, of ga zelf aan de slag in een online ontwerptool van een drukkerij.

Je kunt een blijvende indruk achterlaten bij de ontvangers door een kerstkaart te ontwerpen met opvallende kleuren, toffe graphics en overall een aantrekkelijke lay-out. Zorg ervoor dat de kaart een verlengstuk is van je bedrijf en merkimago. Een consistent ontwerp met deze kernwaarden zal een stuk meer opvallen en blijven hangen dan een willekeurig design dat totaal niet aansluit bij jou als bedrijf.

Een persoonlijke touch met handgeschreven boodschap

Om het ontwerp nog persoonlijker te maken kun je na het laten drukken van de digitale exemplaren ook altijd nog een handgeschreven boodschap toevoegen. Zo kun je een simpel design laten ontwerpen en drukken, bijvoorbeeld met een algemene boodschap over het bedrijf, en per ontvanger een persoonlijke boodschap toevoegen. Met deze persoonlijke touch kun je de ontvanger van de kerstkaart nog beter aanspreken, voor die blijvende indruk.

Voordelen van kerstkaarten laten drukken

Met een ijzersterk ontwerp en een persoonlijke boodschap, kan jouw kerstkaart voor een blijvende indruk zorgen bij de ontvanger. Je kunt een persoonlijk ontwerp zelf drukken, maar je kunt kerstkaarten laten drukken ook uitbesteden aan een professionele partij. De expertise van een drukkerij uit België zorgt ervoor dat:

  • De kerstkaarten er professioneel uitzien, wat zorgt voor consistentie en uniformiteit.
  • Het laten drukken bespaart jou als bedrijf tijd, waardoor jij je kunt focussen op andere zaken.
  • Je kunt gemakkelijk grote aantallen kerstkaarten laten maken met dezelfde hoge kwaliteit.
  • Je hebt keuze uit speciale opties zoals foliedruk, reliëf, UV-spot coating en andere afwerkingen.  

Al met al is het versturen van een persoonlijke kerstkaart een prachtige manier om jouw dankbaarheid en waardering naar anderen te uiten tijdens de feestdagen. Voor een professionele uitstraling, hoge kwaliteit drukwerk en grote oplages kies je voor kerstkaarten laten drukken bij een professionele drukkerij!