Linkbuilding inzetten voor betere online resultaten

Woensdag 19 april 2023 14:46 - geschreven door Guus

Als ondernemer weet u als geen ander hoe belangrijk het is om goed vindbaar te zijn voor potentiële klanten. Er zijn vandaag de dag verschillende manieren om uw onderneming aantrekkelijk te maken voor klanten. Wat voor product of dienst u ook aanbiedt, het is tegenwoordig van belang om online goed vindbaar te zijn. Zelfs als u geen webshop heeft, kan online vindbaarheid voor betere bedrijfsresultaten zorgen. Wilt u investeren in de online vindbaarheid van uw bedrijf? Dan is het aangewezen om te investeren in linkbuilding.

Linkbuilding en zoekmachinemarketing

Online marketing en zoekmachinemarketing worden vaak als synoniemen gebruikt, terwijl beide termen toch echt andere betekenissen hebben. Het begrip ‘online marketing’ omvat alle vormen van marketing die via het internet kunnen worden uitgevoerd. Bij zoekmachinemarketing wordt er juist gericht op het verbeteren van de vindbaarheid in online zoekmachines. Google is het beste voorbeeld van een online zoekmachine. Dit gezien het feit dat dit verreweg de meest populaire online zoekmachine is. Bij zoekmachinemarketing wordt er door de meeste bedrijven dus logischerwijs voornamelijk gekeken naar de resultaten in Google. Link building is het belangrijkste deel van zoekmachinemarketing

Linkbuilding, wat houdt het precies in?

Linkbuilding is in feite het aanleggen van links naar een website. Door het aanleggen van deze links, wordt de site beter vindbaar in Google en andere online zoekmachines. Dit komt door het algoritme dat door Google wordt gebruikt. Dit algoritme let op verschillende eigenschappen van een site om te bepalen hoe relevant deze is voor een internetgebruiker. Eén van de eigenschappen waar door het algoritme op wordt gelet, is de hoeveelheid ‘betrouwbare’ links die naar een site leiden. Om als betrouwbaar te worden gezien door het algoritme, moet een link afkomstig zijn van een site die een goede score heeft. Deze score blijft enkel goed wanneer een site goed gebouwd is, maar ook regelmatig content plaatst die relevant is voor de lezer. Een link die afkomstig is van een lege site, is dus vrijwel niets waard. Vaak worden deze links door de zoekmachine herkend als spam, waardoor het juist een negatief effect heeft op de score en vindbaarheid van uw eigen site. 

Hoe worden deze links aangebracht?

Als u als ondernemer meer omzet wilt genereren door gebruik te maken van online marketing, is het primordiaal om linkbuilding op de juiste manier aan te pakken. Daarom is het aangewezen om hiervoor een ervaren linkbuilding specialist in te schakelen. Het plaatsen van de links moet namelijk op de juiste wijze gebeuren. Normaliter worden deze in teksten verwerkt. De teksten waar de links in verwerkt worden dienen op een goede manier geschreven te zijn. Het is belangrijk dat de teksten waarde bieden voor de lezer, maar ook één of meerdere links bevatten naar de site die gepromoot dient te worden. Bovendien dient er van tevoren een linkbuilding strategie opgesteld te worden. Als u willekeurige links naar uw eigen site aanlegt, heeft dit weinig tot geen nut voor uw online vindbaarheid. Echter, wanneer er een goede strategie is opgesteld, zal linkbuilding ervoor zorgen dat uw site aanzienlijk makkelijker te vinden is. Linkbuilding is niet makkelijk, daarom is het aangewezen om dit uit te besteden aan een professional in plaats van dit zelf te doen.