Online handelaren hebben steeds grotere opslag nodig

Vrijdag 7 april 2023 12:04 - geschreven door Guus

Het opslaan van bouwmaterialen kan voor (online) handelaren van bouwmaterialen, doe-het-zelfzaken en constructiebedrijven een uitdaging zijn op het gebied van efficiëntie. Dit komt doordat bouwmaterialen zoals een rolsteiger compleet andere afmeting en gewicht hebben dan andere bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld houten planken. Daardoor is het lastig om één standaard magazijnstelling te gebruiken. Lees er hier meer over!

Efficiëntie

Het is voor online handelaren in bouwmaterialen van groot belang dat de beschikbare ruimte in het magazijn optimaal wordt benut en dat elk product gemakkelijk toegankelijk is. Want wil iemand bijvoorbeeld een kamersteiger kopen in jouw online bouwshop? Dan moet  je er uiteraard op kunnen vertrouwen dat het product snel en efficiënt kan worden ingepakt en verzonden. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opslagoplossingen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor bouwproducten en doe-het-zelfzaken.

Magazijnstellingen voor horizontale en compacte opslag

Het opslaan van lange bouwmaterialen op individuele locaties in horizontale positie zorgt voor een compacte magazijn opslag, waarbij het mogelijk is om een verdiepingsvloer er bovenop te plaatsen voor extra opslagruimte. Kies je voor deze horizontale magazijnstellingen, dan is elke sectie uitgerust met rollers, waardoor het opslaan of verzamelen van de bouwmaterialen gemakkelijk is. Nadat de bouwmaterialen in de secties zijn opgeslagen, kunnen de rollers voor veiligheidsredenen worden vergrendeld en kunnen de individuele producten vervolgens één voor één worden verwijderd. Deze stellingen bieden verschillende voordelen, zoals het optimale gebruik van vloeroppervlakte, gemakkelijke toegang tot individuele bouwmaterialen en een compacte opslag zonder ruimte verspilling. Bovendien kunnen de rollers worden geblokkeerd voor extra veiligheid. Als er extra opslagruimte nodig is in de toekomst, kan er nog een extra verdiepingsvloer bovenop worden geplaatst.

Flexibele instelling voor verticale opslag

Het opslaan van lange goederen zoals houten planken, buizen of profielen kan het beste verticaal gebeuren. Dit zorgt voor een goed overzicht op een klein vloeroppervlak. Door gebruik te maken van beugels kunnen producten eenvoudig gescheiden worden gepresenteerd. Palletstellingen zijn verkrijgbaar in vele lengte-, breedte- en dieptematen en passen perfect in elke ruimte. Door een combinatie van beugels, palletstellingen en legbordstellingen in één magazijn te gebruiken, kunnen diverse bouwmaterialen op een efficiënte manier worden opgeslagen. Op deze manier kun je eenvoudig verticale bouwmaterialen apart opslaan en worden alle goederen goed ondersteund.

Kies voor op maat gemaakte legbordstellingen

Sta je op het punt om stellingen aan te schaffen voor het opbergen van accessoires? Gelukkig zijn er ook daarvoor tegenwoordig tal van opties beschikbaar. Met legbordstellingen is het zelfs mogelijk om een tussenvloer of meerdere verdiepingen te creëren, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de hoogte van jouw bedrijfspand. Bovendien bieden legbordstellingen in combinatie met diverse accessoires de mogelijkheid om kleine bouwmaterialen, machines of materialen met afwijkende afmetingen, zoals plastic dakgoten en pvc buis bochten, op te slaan. De breedte van deze legborden kan oplopen tot maximaal 2,5 meter en is verstelbaar per 25 mm, terwijl het draagvermogen per legbord varieert van 75 tot 400 kilo.

Gebruik pallets voor bulk opslag van bouwmaterialen 

Palletstellingen bieden een ideale oplossing voor bulkopslag van goederen op pallets. De veelzijdigheid van deze stellingen maakt het mogelijk om ze op verschillende manieren te gebruiken. Palletstellingen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende hoogtes, dieptes en breedtes. Bovendien kunnen de pallet liggers per 50 mm worden versteld, zodat je deze gemakkelijk naar eigen wens kunt aanpassen. Door deze efficiënte manier van opslag te gebruiken, kun je veel meer materialen opslaan dan je in eerste instantie dacht!