Provinciale verkiezingen Miss België

Dinsdag 20 september 2022 11:16 - geschreven door Geert

In het mooie Plopsaland in De Panne werden de provinciale verkiezingen gehouden door de organisatie van Miss België. Handelsgids was ook aanwezig, onze CEO zat in de jury. Al jaren is er een nauwe samenwerking tussen Miss België en Handelsgids en vorig jaar werd er voor de eerste keer een Miss Handelsgids gekroond.

De verkiezingsshow

Het was zondag een wervelende show met heel veel meisjes die hun best deden om de jury te imponeren. En wat een talenten dit jaar. Met hun persoonlijke act waren er opvallend veel en heel goede optredens.

De provinciale missen werden gekozen door een jury. De punten van de jury telden voor één derde mee, de punten van het "Miss België" comité ook voor één derde en ook voor één derde door de sms voting. De punten gegeven via de sms voting bepaalden wie Miss Publiek werd.  Verder waren er dan ook nog Miss Talent en Miss Charity. En dan waren er nog tweede en eerste eredames en de Miss zelf, telkens per provincie.

In Vlaams-Brabant ging het kroontje naar Emilie Vansteenkiste. Voor West-Vlaanderen won Claire Lansenebre. Oost-Vlaanderen kreeg Belinda Sejfija als Miss. Voor Limburg werd de favoriete Haifa Salem Ali gekroond tot Miss Limburg en voor de provincie Antwerpen was het Nell Joostens. Voorzitster Darline Devos benadrukte dat het dikwijls kantje boordje was wie won en wie eerste of tweede eredame was, en ja, dat kunnen we beamen.

Bekijk de foto's op Facebook

Daarna werden er nog verschillende meisjes beloond met een Crown-card. Deze met een Crown-card samen met alle Missen en eredames mogen nu verder dingen naar een plaats in de grote finale en onder andere op reis gaan naar Egypte.

Wie zijn de kandidates

Een overzicht van welke meisjes nog doorgaan naar de nationale verkiezing Miss België: Charlotte Van Den Berghe, Demmi Van Bossche, Waraphon Prathumchai, Katrina Aralan, Lena Gonzalez Blanco, Elise Casier, Esmée Van Walle, Amy Rombaut, Rani Van Molle, Janah Vanderper, Sjoukje Degraeve, Meadow Wicke, Valentine Demits, Claire Lansenebre, (deze laatste kreeg liefst 3 lintjes), Daphne, Noa, Emeli, Christina, Eva, Caprice Coyne, Ailani Ibens, Dounia Bou-Chejra, Kunza Syed, Garbi Denteh, Marlies Peeters, Lisa Verboven, Jolein Fabri, Amber Poelmans en Sinay Bavurhe.

We zetten nog even enkele opmerkelijke kandidates in de spotlights. Demmi Van Bossche is klinisch psychologe. Lara Moerenhouht uit Dilbeek is eventjes 40 kilo afgevallen om mee te kunnen doen. Haifa Salem Ali vluchtte uit Somalië, zwierf door Europa om uiteindelijk in België terecht te komen en spreekt 5 talen. Sinay Bavurhe treedt op met K.Zia op verschillende festivals en is ook op televisie te zien in onder andere "The Voice van Vlaanderen". Kunza Syed uit Geel was ook al op tv in "Temptation Island". Nell Joosten uit Lint is een luchtvaartingenieur. Om er maar enkele op te noemen.

Er waren heel veel talenten te zien dit jaar en het was ook een heel mooie show. Zeker komen naar de nationale verkiezingen begin volgend jaar.