Rugzak kopen om te backpacken? Lees onze tips!

Donderdag 10 augustus 2023 11:53 - geschreven door Guus

Het kiezen van de juiste backpack is belangrijk voor elke reiziger. Of je nu een ervaren globetrotter bent of net begint met backpacken, een goede backpack kan het verschil maken tussen comfortabel reizen en ongemak. In dit artikel delen we daarom maar liefst 10 waardevolle tips om de perfecte backpack te kopen die aan al jouw behoeften voldoet. Dus ga jij binnenkort op reis en wil je een rugzak kopen die voldoet aan jouw wensen, dan hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee je verzekerd bent van de juiste tas!

Bepaal het doel van je reis

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe backpack, is het belangrijk om te bepalen wat het doel van je reis is. Ga je bijvoorbeeld backpacken in warme landen of ga je juist wandelen in bergachtige gebieden? Door het doel van je reis te bepalen, kun je beter inschatten welk type backpack het meest geschikt is.

Kies de juiste maat

Backpacks zijn er in verschillende maten en het is cruciaal om de juiste maat te kiezen. Een te grote backpack kan oncomfortabel zijn en een te kleine backpack biedt mogelijk niet genoeg ruimte voor al je spullen. Let bij het kiezen van de maat ook op de lengte van je rug, zodat de backpack goed aansluit op je lichaam.

Controleer het draagsysteem

Het draagsysteem van een backpack speelt een grote rol in het comfort tijdens het dragen. Zorg ervoor dat de schouderbanden goed gevoerd zijn en dat er voldoende verstelmogelijkheden zijn. Daarnaast is het handig als de backpack een heupband heeft om het gewicht gelijkmatig over je lichaam te verdelen.

Let op het materiaal en de kwaliteit

Een goede backpack moet gemaakt zijn van duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en weersomstandigheden. Kies voor een backpack met sterke naden en ritsen, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Het is ook handig als de backpack waterdicht of waterafstotend is, vooral als je vaak in regenachtige gebieden reist.

Extra functionaliteiten

Sommige backpacks hebben handige extra functionaliteiten die je reis nog comfortabeler kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan zijvakken voor drinkflessen, een geïntegreerde regenhoes of speciale vakken voor elektronica. Overweeg welke functies voor jou belangrijk zijn en zoek een backpack die hieraan voldoet.

Probeer de backpack uit

Voordat je besluit een backpack te kopen, is het aan te raden om deze eerst uit te proberen. Ga naar een winkel waar ze verschillende modellen hebben en pas de backpacks met gewicht erin. Zo kun je ervaren hoe de backpack aanvoelt en of deze goed past bij jouw lichaam.

Lees reviews en vergelijk prijzen

Om de beste keuze te maken, is het verstandig om reviews van andere reizigers te lezen en prijzen te vergelijken. Op die manier krijg je een goed beeld van de kwaliteit, functionaliteiten en prijs-kwaliteitverhouding van verschillende backpacks. Neem de tijd om verschillende merken en modellen te onderzoeken voordat je een beslissing neemt.

Let op het gewicht van de backpack

Houd er rekening mee dat je de backpack gedurende lange periodes zult dragen, dus het gewicht is belangrijk. Kies voor een lichtgewicht backpack zonder in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Een te zware backpack kan je reiservaring negatief beïnvloeden, vooral als je veel moet wandelen of langere afstanden moet afleggen.

Garantie en service

Controleer altijd de garantievoorwaarden en klantenservice van de fabrikant voordat je een backpack koopt. Het is prettig om te weten dat je bij eventuele problemen kunt terugvallen op goede service of dat je in geval van defecten aanspraak kunt maken op garantie.

Budget

Last but not least, stel een budget vast voordat je gaat shoppen voor een backpack. Backpacks zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus het is handig om te weten hoeveel je wilt uitgeven. Bedenk wel dat een goede backpack een investering is die zichzelf terugbetaalt door jarenlang reisplezier.