Snel uw huis verkopen, wat komt erbij kijken?

Vrijdag 31 maart 2023 15:59 - geschreven door Guus

Grote kans dat uw huis uw meest kostbare bezit is. Dit is niet gek, iedereen heeft immers behoefte aan een huis. Indien u een eigen huis hebt, maar van plan bent om te verhuizen, moet eerst uw oude woning verkocht worden. Het verkopen van een huis kan op verschillende manieren worden gedaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een makelaar in te schakelen voor het regelen van alle zaken omtrent de verkoop van uw huis. Echter, dit is niet de enige manier om uw huis aan de man te brengen. 

Zelf uw huis verkopen

Het is perfect mogelijk om helemaal zelf een woning te verkopen. Als u dit overweegt, is het belangrijk om te beseffen wat hier allemaal bij komt kijken. Het zelf verkopen van een woning is zeker niet onmogelijk, maar dit gaat wel gepaard met een hoop werk. U zult zelf veel moeite moeten doen om uw woning volledig zelfstandig te verkopen. Het voordeel hiervan is het feit dat u geen kosten maakt voor het verkopen van de woning. Als u de keuze maakt om een makelaar in te schakelen, komen hier logischerwijs kosten bij kijken. Een makelaar steekt doorgaans veel uren in het verkopen van een woning, waardoor u als eigenaar van de woning minder overhoudt aan de verkoop. Wel is het zo dat een makelaar over het algemeen sneller voor een koper zorgt dan een particulier die zelf zijn of haar woning verkoopt. Ook ervaren veel mensen het als zeer prettig dat zij zelf weinig moeite hoeven te doen voor het verkopen van hun woning. 

Uw huis verkopen zonder makelaar

Bij het verkopen van een woning komt doorgaans veel bij kijken. Het is bijvoorbeeld niet fijn om uw eigen woning meerdere keren open te moeten stellen voor mensen die deze willen bezichtigen. Dit kost veel tijd en bovendien weet u nog steeds niet zeker dat uw woning ook daadwerkelijk verkocht zal worden. Vandaar dat mensen steeds vaker op zoek gaan naar andere mogelijkheden voor het verkopen van hun eigen huis. U kunt bijvoorbeeld uw huis verkopen aan een partij die alles rondom de koop voor u regelt. Dit is ideaal voor mensen die geen makelaar willen inschakelen, maar ook willen voorkomen dat zij het volledige koopproces zelf in goede banen moeten leiden. Het verkopen van een woning zonder makelaar is erg eenvoudig. De eerste stap die u hiervoor moet nemen, is contact leggen met een partij die zich bezighoudt met het opkopen van woningen en eventueel andersoortige vastgoedobjecten. 

Hoe gaat het verkopen van een huis zonder tussenkomst van een makelaar in zijn werk?

Indien u uw woning zo snel en eenvoudig mogelijk wilt verkopen, is het aan te bevelen om direct op zoek te gaan naar een partij die bereid is om uw woning vrijwel direct over te nemen. De voorwaarden waarmee zo’n partij werkt, zijn vaak erg gunstig. Enkele voorbeelden van deze voorwaarden zijn het uitbrengen van een marktconform bod en het betalen van eventuele schoonmaak- of andere kosten die nodig zijn om de woning in een goede staat te krijgen. Ook krijgt u direct een voorschot wanneer er een akkoord is over de prijs. Dit is ideaal voor mensen die snel hun huis van de hand willen doen, maar liever geen makelaar inschakelen of bezichtigingen organiseren.