Tips om goedkope speeltjes voor je hond te scoren

Maandag 11 december 2023 10:13 - geschreven door Guus

Heb jij een hond als huisdier? Dan weet je vast als geen ander hoe dol ze zijn op allerlei verschillende soorten speeltjes. Zo vindt de ene hond het leuk om achter een bal aan te rennen, terwijl de ander de voorkeur geeft aan een touw. Omdat de meeste speeltjes vaak niet veel langer meegaan dan een paar maanden of zelfs weken, is het regelmatig nodig om wat nieuws te halen voor je hond. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat je er niet om staat te springen om iedere keer een kapitaal uit te moeten geven, omdat je hond het weer nodig vond iets te slopen, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat je goedkoop hondenspeeltjes kunt scoren, die jouw trouwe vriend rustig mag slopen.

Ga online op zoek naar iets leuks

Tegenwoordig doen we alles online. Logisch dus ook dat dit één van de eerste tips is als het gaat om het goedkoop scoren van iets leuks voor je labradoedel bijvoorbeeld. Het voordeel van online shoppen, is dat je er niet de deur voor uit hoeft en gemakkelijk verschillende websites met elkaar kunt vergelijken. Mocht je eventueel twijfelen over iets, dan heb je ook de mogelijkheid om via de livechat of het contactformulier een vraag te stellen over een bepaald product. Zo kan het namelijk zijn dat je hond allergisch is voor bepaalde ingrediënten, waardoor een bepaald kauwbot misschien niet geschikt is. Belangrijk is wel dat je ook goed kijkt naar bijvoorbeeld de levertijd, garantie en andere voorwaarden. Zo kan een webshop op het eerste oog misschien wel goedkoper zijn, maar kom je er vaak bij de verzending pas achter dat dit komt omdat je de volle mep moet betalen voor het verzenden van je spullen.

Wees zelf creatief

We realiseren ons vaak helemaal niet dat we ook prima zelf hondenspeeltjes kunnen maken van oude materialen. Hierbij kun je denken aan het zelf vlechten van een stevig touw van oude doeken of je eigen snuffelmat maken. Vooral wanneer je een wat grotere hond hebt, zoals een berner sennenhond zijn er ontzettend veel leuke speeltjes die je zelf kunt maken. Zo kun je online ontzettend veel inspiratie vinden en allerlei filmpjes waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Je zult zien dat wanneer je een beetje je best doet, je niet alleen goedkoop, maar ook degelijk speelgoed kunt maken voor je grote vriend.

Houd de dierenwinkels in de gaten

Bijna alle dierenwinkels hebben regelmatig wel een leuke actie. Houd daarom de folder en ook website van de dierenwinkel(s) bij jou in de buurt goed in de gaten! Het kan namelijk heel goed zijn dat het favoriete speeltje van jouw trouwe vriend nu voor de helft van het geld is. Als we je een extra tip mogen geven, dan is het aan te raden om er direct een aantal meer mee te nemen. Je weet namelijk maar nooit of er op korte termijn weer een aanbieding komt of dat het speeltje überhaupt nog in het assortiment blijft.