Tips voor het kopen van een nieuwe weekendtas

Woensdag 1 mei 2024 15:07 - geschreven door Guus

Ga je binnenkort een weekendje weg of ben je gewoon op zoek naar een grote tas waarin je al je spullen mee kunt nemen? Dan is een weekendtas hiervoor ideaal. Het voordeel aan deze tassen, is dat ze niet alleen groot zijn, maar ook verschillende vakken hebben, waardoor je bijvoorbeeld de vieze en schone was gescheiden kunt houden en ook niet bang hoeft te zijn dat flacon met shampoo open gaat en je hele tas onder de schuim zit. Omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel keuze is, snappen we heel goed dat het best lastig kan zijn om de juiste weekendtas te vinden. Naast dat er ontzettend veel modellen zijn, kunnen we ook nog een schifting maken tussen een weekendtas voor heren en dames. Daarom willen we graag een aantal handige tips met je delen, voor het geval je op zoek gaat naar een nieuwe weekendtas.

Het formaat van de tas

Het eerste waar je goed over na moet denken, is het formaat van de tas. Logisch, want je wilt natuurlijk wel al je spullen mee kunnen nemen. Daarom is het verstandig om eerst even goed na te denken over wat je allemaal mee wilt kunnen nemen. Overigens maakt de duur van je trip vaak niets uit. Onze ervaring leert namelijk dat de meeste dames veel meer spullen meenemen dan veel mannen. Dus ben je online op zoek naar een weekendtas voor heren om kleding en andere spullen mee te kunnen nemen, dan kan dit vaak prima met een wat compacter model. Houd er ook rekening mee dat je de tas regelmatig moet dragen. Dus een grote tas is leuk, maar niet wanneer je met de trein gaat en meerdere keren moet overstappen bijvoorbeeld.

Materiaal van je tas

Naast het formaat, is ook het materiaal iets om over na te denken. Logisch, aangezien je voor een vakantie naar de Ardennen veel meer hebt aan een tas die ook waterdicht is en tegen een stootje kan, terwijl je in het geval van een zon, zee en strand vakantie prima een mooie rieten tas kunt kopen, waar je de badhanddoeken in mee kunt nemen bijvoorbeeld. Ons advies is wel om te kiezen voor een tas van duurzame materialen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook gewoon voor dat je tas veel langer meegaat, waardoor je uiteindelijk qua kosten voordeliger uit bent dan wanneer je ieder jaar een nieuwe tas moet kopen.

Budget

We hebben het wel over het formaat en de kwaliteit gehad, maar hier hangt ook een prijskaartje aan. Hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder de tas. Omdat het verstandig is vaak geen concessies te hoeven doen als het gaat om comfort, kun je er beter voor kiezen om een wat kleiner model te kiezen, zodat je binnen je budget blijft. Daarom is het heel leuk om alvast fanatiek op zoek te gaan naar allerlei modellen, maar je er beter voor kiest om eerst het budget te bepalen. Houd wel even wat speling aan van tussen de 10 en 15 procent, zodat je straks niet op een paar euro die ene weekendtas die perfect bij je past, aan je voorbij moet laten gaan.