Vakantie vieren in het buitenland

Dinsdag 2 januari 2024 11:03 - geschreven door Guus

Vakanties in het buitenland kunnen uitdagend zijn en daardoor ook super leuk. De cultuur van een land ontdekken waar je nog nooit bent geweest kan spannend zijn, je kent de taal misschien niet en je bent er niet zeker van of ze daar Engels spreken. Bereid je daarom altijd goed voor voordat je zomaar naar het buitenland vertrekt, lees reisblogs, check in je omgeving of je mensen kent die er misschien al zijn geweest voor tips. Dit kan waardevolle tips opleveren zodat je met een gerust hart op vakantie kan naar het buitenland.

Tijd van het jaar

Waar je erg op moet letten met het reizen naar andere landen en vooral wanneer het op vakantie aankomt is de tijd van het jaar. Er zijn namelijk landen waar het in de zomerperiode druk kan zijn waardoor de reis er naar toe enige voorbereiding nodig heeft. Maar ook bij het bezoeken van steden, musea, monumenten, stranden en andere toeristische trekpleisters is het goed om te bepalen wat voor jou de leukste periode is. Er zijn wereldsteden waar het altijd druk is, zoals bijvoorbeeld Londen, Parijs, Berlijn, New York, Barcelona en Tokyo. Dus zou je daar naar toe gaan op vakantie, maakt de tijd van het jaar niet echt uit. Maar vooral ook als je met de auto op vakantie gaat kan je veel drukte op de weg vinden in de tijd van de schoolvakantie 2024 en dan vooral tijdens de bouwvak midden.

De plek van bestemming

De plek van bestemming zegt ook veel over de gevaren die mogelijk in dat land zijn. Er zijn veel landen waar je geen water uit de kraan kan drinken, het is handig als je dat van tevoren weet. Dan kan je flessen kopen in de winkel die je in de koelkast zet. Het water uit de kraan is wel schoon genoeg om onder te douchen maar voor het koken en het drinken is het niet geschikt. Een aantal landen waar je voorzichtig moet zijn met het drinken van kraanwater: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Hongarije, Georgië, de Griekse eilanden, Kazachstan, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië en Oekraïne. Het kan wel verschillen in de grotere steden dan de kleinere provincie dorpen maar er wordt in deze landen aangeraden om niet uit de kraan te drinken.

Gevaren op straat

Waar je op vakantie altijd op moet letten zijn de gevaren op straat, vooral in grote en drukke steden heb je veel mensen die helaas niet altijd allemaal een goede intentie hebben. Waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld zakkenrollers doordat het vaak druk is en zulke mensen dan makkelijk bij je zakken, tassen en andere plekken kunnen zonder dat mensen het door hebben. Ook is het verstandig om nooit alleen in de avond over straat te lopen in een onbekende stad doordat er vaak mensen van straat gepakt worden die alleen lopen. Dus zorg dat je altijd je spullen goed bij je houdt en goed op elkaar let.