Vlaanderen maakt zich klaar om te griezelen met Halloween

Dinsdag 11 oktober 2022 09:12 - geschreven door Bart

Het is bijna Halloween en dat betekent dat het tijd is om je huis aan te kleden met spookachtige versieringen, om gruwelijke snacks te maken en natuurlijk om je engste Halloween-kostuum aan te trekken!

In Vlaanderen zijn er allerlei griezelige activiteiten gepland, zowel voor kinderen als volwassenen. We nemen even een kijkje naar de leukste Halloween-evenementen die je in Vlaanderen kunt bezoeken.

Griezelen in de pretparken

Walibi, Bellewaerde en Plopsaland De Panne zullen dit jaar weer helemaal in het teken staan van Halloween. Bezoekers kunnen genieten van spookachtige decors, attracties en shows. Pas wel op want met al die verklede figuren weet je maar nooit wie je tegenkomt in de donkere gangen van het park!

Als je houdt van griezelen dan zijn de lugubere spookhuizen van Walibi en Bellewaerde echt iets voor jou. Vaak zijn de parken ook tot laat 's avonds open en donkerder verlicht dan anders en dat maakt het extra spannend.

Ook voor gezinnen met kleinere kinderen is er van alles te beleven. In Plopsaland De Panne bijvoorbeeld, kan je genieten van de Piet Piraat Halloweenshow maar ook Walibi en Bellewaerde hebben leuke shows en activiteiten voor kleine kinderen.

Horror in een chocolademuseum?

Een chocolademuseum is misschien niet op het eerste gezicht de meest griezelige plek, maar het Choco-Story museum in Brugge geeft bezoekers een unieke Halloween ervaring. Gehuld in duisternis en met alleen een kleine zaklamp om het museum te verkennen zal je snel ontdekken dat niets is zoals het lijkt op Halloween. Dit jaar is er ook een 16+ gedeelte voor de echte durvers die in het museum plaatsvindt.

Halloween wandelingen en griezeltochten

In heel Vlaanderen zijn er in de aanloop naar Halloween allerlei spookachtige wandelingen die je kunt maken. Doe bijvoorbeeld een wandeling door het bos en ontdek de geheime plekjes van Vlaanderen, maar pas wel op dat je niet in het donker verdwaalt!

Halloween workshops!

Pompoenen uithollen, spinnenwebben maken of je eigen Halloween Masker maken? Er zijn allerlei Halloween workshops die je kunt volgen in Vlaanderen. Op deze manier kun je niet alleen leuke en unieke Halloween-decoraties maken, maar je krijgt ook de kans om andere Halloween Liefhebbers te ontmoeten.

Je kan ook altijd zelf thuis aan de slag gaan met Halloween Recepten en -decoraties. Zo kan je bijvoorbeeld gevulde Halloween paprika's maken of Halloween cupcakes. Er zijn echt talloze mogelijkheden! Ben je niet zo'n keukenprins of keukenprinses? Kijk dan even in de Delhaize folder, je vindt er ieder jaar wel voorgemaakte Halloween hapjes.

Halloween Feestjes

Tenslotte is het natuurlijk ook mogelijk om naar een Halloweenparty te gaan. Er zijn allerlei griezelige feestjes gepland door verschillende clubs en bars in Vlaanderen. Ga dus lekker uit je dak op een Halloweenparty en vergeet niet om je beste Halloween-outfit aan te trekken!

Lasershooten in een bibliotheek

Voor sommigen is een bibliotheek een saaie plek, maar niet op Halloween! In de Bib in Middelkerke kun je namelijk lasershooten tussen de boekenrekken. Kom je in een passend griezelige kostuum? Dan krijg je zelfs een gratis drankje!

Griezelverhalen of griezelfilms

Kippenvel gegarandeerd bij het horen van spannende, griezelige of enge verhalen. In heel Vlaanderen zijn er allerlei voorlees events waar je de engste verhalen kunt horen. Wil je liever een griezelfilm kijken? In sommige bioscopen vinden er speciale Halloween marathons plaats waarin je verschillende griezel- en horror films kunt bekijken.

Spanning en sensatie gegarandeerd tijdens Halloween in Vlaanderen! Kies je favoriete activiteit en maak er een onvergetelijke Halloween avond van. Geniet ervan!